dissabte, 28 de gener del 2012

Truita "yin-yang"



Aquest mes a Memòries d’una cuinera ens han proposat preparar una truita.
Hi pot haver un plat més senzill i versàtil que una truita?
A casa la triomfadora per excel·lència és la truita de patates. Si voleu veure al “soci” content i feliç basta fer-li una truita de patates. Encara que si per sopar li faig una simple truita amb ous (truita francesa) també està ben content. Així, doncs, ja podeu imaginar que a casa les truites són un plat que repetim moltes vegades.
Quan vaig saber la proposta d’aquest mes vaig començar a pensar. Sabia que la truita de patates no tenia competència possible i que per molt que m’esforçàs en fer un nou experiment mai tendria tant d’èxit com la de patates.
Vaig pensar fer-ne una introduint un ingredient original, però sabia que ja no seria el mateix. Això no obstant, volia fer alguna cosa original. Vaig mirar la gelera i vaig veure xampinyons...decidit!! Faria dues truites: una de patates i una de xampinyons! Així tots quedàvem contents!


Truita de patates:
5 ous (això depèn del diàmetre de la paella)
Patates tallades a làmines ben fines
Sal

Alls
Oli d’oliva

Preparació:
  1. Fregim les patates fins que comencin a agafar color. Si volem hi podem afegir uns alls perquè agafin un de gust d’all.
  2. Quan estiguin fetes batem en un bol els ous i hi afegim les patates fregides i la sal. Jo vaig retirar els alls que havia utilitzat per fregir les patates.
  3. Ho posam a la paella amb un raig d’oli hi ho cuinam a foc mig. Quan els costats comencin a estar fets és el moment de girar la truita perquè ha de quedar feta pels dos costats.


Truita de xampinyons
5 ous
Xampinyons tallats en làmines
Sal
Julivert
Alls
Oli d’oliva
Un raig de vi per cuinar

Preparació:
  1. En una paella posam oli d’oliva, els xampinyons, el julivert tallat, els alls també tallats, la sal i un raig de vi hi ho cuinam durant uns 15 minuts fins que estiguin fets. (Amb la TMX: posam la papallona i programam 12 minuts, temperatura Varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera)
  2. Retiram els xampinyons del foc i, si cal, llevam l’excès de líquid perquè la truita no ens ha de sortir sucosa.
  3. Batem els ous i afegim els xampinyons.
  4. Ho cuinam en una paella a foc mig i, al igual que amb la truita de patates, quan els costats comencin a estar fets és el moment de girar la truita.

Muntatge de la truita:
Utilitzam un cercle d’emplatar per buidar el centre de cada truita i els canviam. És a dir, posam el cor de la truita de patates a la de xampinyons i a l’inrevés.
A més a més, he xapat la truita per la meitat de manera que m’ha quedat mig centre i mig exterior de cada tipus. Com varen comentar a casa: una truita “yin-yang”!!

16 comentaris:

  1. Ole la meva Paula! Si és que has ajuntat dues de les millors truites (la de patates millor, és la meva prefe... però i la ceba?! jajaja) en una proposta molt original!
    Digue-li a la Lupita que la mama és la millor, encara que ella ja sap que el llitet a casa els tiets sempre el té preparat!
    Petonets preciosa!
    Sandra

    ResponElimina
  2. A mi m'agrada molt la truita, sigui del que sigui i aquestes 2 que has escollit mmmmmmmm bones bones
    Petonets

    ResponElimina
  3. EM quedo amb el ying i amb el yang!! que bones les truites!! petons

    ResponElimina
  4. Què xula la truita! i té una pinta mmm

    Petons!

    ResponElimina
  5. Jo no n'he menjat mai de xampinyons, però de patata en vaig fer una divendres al vespre que tenia tan bona pinta com la que tu has fet!!!
    Molt original aquesta idea del ying-yang. Es la manera que tothom estigui content!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Estic dacord, demà res d'entrepà de calamrs, unes truitetes amb pa amb tomàquet i dinarem com unes reines! jajajajajajajaja. Ets un crack, m'agrada moltíssim la presentació, molts petonets guapa i fins demà!!!! ;))))))))))

    ResponElimina
  7. Quina combinació més original!!! la de xampis m'encanta, jo hi poso una mica d'all i julivert també. Petons!

    ResponElimina
  8. Molt original!!! I la combinació de les dues truites, deliciosa. M'agraden molt totes dues....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  9. un yin-yang que me gustan dos combinaciones importantes en mi CLOCINA TAMBIEN
    BONA IDEA
    PETO

    ResponElimina
  10. Mira que apanyada la meva consogra, ole tú! A mi m'agraden les dues així que no et faria cap lleig.
    Què, com va el dia? Dentetes, dentetes!
    Molts petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Truita yin-yang que monos!!! M'encanten totes dues!!!
    Un petonàs

    ResponElimina
  12. Això si que és trobar l´equilibri!!! m´encanta!!!!!! les dues versions son genial!!! petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohh!! :D Doncs te n'has sortit molt bé, perquè amb aquesta presentació semblen dues truites súper exòtiques!! jaja I a més, tenen una pinta, tan gruixudetes mmmmmm!! jaja

      Un petoneeet! :D

      Elimina
  13. Bona idea, i molt original. Tothom content! fan molt bona pinta
    Marta

    ResponElimina
  14. Es que las tortillas siempre tiene éxito. Yo tengo una parecida también de 2 gustos parecida...
    http://migrandiversion.blogspot.com/2011/12/tortilla-dos-gustos.html

    ResponElimina