dimecres, 22 de desembre del 2010

Essència de bescuit

Abans de començar amb la recepta d’avui, us volia dir que a Bon Tiberi estam mooolt contents!! En poc més d’un mes en aquest món blocaire començam a tenir un bon grup de seguidors i comentaris, i això ens fa sentir molt satisfets. Els que ens llegiu recordareu que fa poc ens vàrem presentar al concurs organitzat per Lazyblog i Santa Teresa (vàrem presentar un rellom a la sal farcit amb fruits secs i amb salsa de codony i poma i un semifred de mousse de xocolata i torró amb salsa de xocolata calenta); doncs, no hem guanyat, però de 140 receptes presentades les nostres dues han estat finalistes!!!...i això també ens fa estar molt satisfets i amb moltes ganes de continuar. Gràcies a tots pel vostre suport!!
Anem a la recepta d’avui...



Sempre m’han cridat molt l’atenció les coses de vidre. De petita m’encantaven els vaixells que hi havia dins botelles de vidre; m’imaginava un homenet vell amb barba i ulleres que amb unes pinces llargues els anava fent…quina decepció el dia que vaig descobrir que posaven els vaixells ja construïts però aplegats a dins la botella i que una vegada a dins els estiraven amb un cordill!!!
Supòs que per aquesta fascinació meva amb les botelletes de vidre, quan fa uns dies vaig veure al bloc de Puri, Cooking Lovers, que havia fet un pastís dins un pot de vidre vaig quedar literalment aferrada a la pantalla (pitjau aquí). Quina idea més bona!! Fer un pastís dins un pot i guardar-lo! Ho vaig trobar una idea genial! Us recoman que mireu aquest bloc; és molt original…mirau quines galetetes decorades que fa, i quines “bizcobolas” més divertides!
Mentre aquesta idea dels pots de vidre em voltava pel cap, el bloc de la Cuina Vermella va publicar un post de “Nadal en conserva per a tothom”. Supòs que tots coneixeu aquest bloc, perquè és impressionant. Per alguna cosa són el millor bloc gastronòmic de Catalunya 2010! Cada post seu és una combinació d’una recepta fantàstica, unes fotografies increïbles i uns texts que sedueixen al que els llegeix; fins i tot, per acabar de fer-ho perfecte, a vegades hi posen música! Jo tenc un parell de “blocs gastronòmics de capçalera” i aquest és un d’ells; em sorprenen dia a dia i, a més, quan et vas endinsant a dins el seu bloc descobreixes que són bona gent, i tot això ho transmeten amb els seus escrits.
El que us deia abans, aquesta idea dels pots de vidre em va fascinar. Com diuen els vermells és un detall perfecte i senzill per tenir amb les persones que estimam; però no només per aquestes festes de Nadal, sempre va bé tenir algun d’aquests pots preparats i quan anam de visita dur-ne un com a petit obsequi...o perquè no tenir-ne de reserva a casa i el dia que ens ve de gust menjar una cosa dolça tenir-la feta a punt??

Dins aquests pots de vidre podem fer la coca que més ens agradi: un simple bescuit, una coca de xocolata o una coca amb fruits secs.
Tal i com ens expliquen a la Cuina Vermella els pots han d’estar prèviament esterilitzats, això ho podem fer posant-los a escaldar dins una olla o rentant-los al renta vaixelles, una vegada que acabi de rentar (quan els pots encara són calents) els untam de mantega, posam la massa a dins fins a omplir-los 2/3 parts i ja els podem enfornar.
En el meu cas els vaig tenir 30 minuts al forn a 180º, però convé comprovar que estiguin ben fets punxant la massa amb un escuradents, si aquest surt net el pastís està a punt.
Si la massa sobresurt del pot l’hem de tallar fins ajustar-la a la mida del pot; tancar-lo i posar-lo boca avall per tal que es faci el buit. Si el bescuit porta fruita pot durar un parell de mesos; si no en porta, mig any.
Per fer aquests bescuits en conserva he fet una recepta molt simple: el mític bescuit de iogurt. Potser no és del meus bescuits preferits, però he pensat que aquests pots de conserva són ideals per fer amb nins petits (com m’hauria agradat fer-ne de petita!!) i la coca de iogurt és ideal per ells ja que no hem de pesar res; tot es mesura amb el mateix recipient de iogurt.

 
Ingredients:
Un iogurt (si pot ser grec el bescuit sortirà més esponjós; jo no en tenia i vaig utilitzar un iogurt de coco)
3 ous
La mesura d’un iogurt de llet
3 mesures de farina
2 mesures de sucre
½ mesura d’oli de girasol
1 Sobre de llevat
Bocinets de xocolata

Preparació:
1.      Primer de tot hem de batre els ous quan es comenci a formar una lleugera escuma podrem afegir la resta d’ingredients, fins que quedi una massa ben homogènia.
2.      Si volem hi podem afegir petits bocins de xocolata.
3.      Distribuim la massa als pots tal com hem explicat abans i enfornam els pots.
4.      Tancar i deixar refredar boca abaix.
5.      Decorar els pots i guardar-los!! 


11 comentaris:

  1. Moltes felicitats per partida doble! perquè els seguidors poc a poc van augmentant, i per haver estat finalistes del concurs! i com no, er aquest postre!!!! ara mateix me'nn menjaria un! petonets

    ResponElimina
  2. I espera... ja veures com pujaren aquest seguidors... si es que tens un bloc xulisim...

    Aquesta idea dels pots...prenc nota... per que quantes vegades u
    he volgut una madalena, un pa de pessic o alguna cosa dolça hi no tinc....

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Hola Paula,
    Dues finalistes! … quina passada, felicitats! Realment aquesta idea és genial i la tinc apuntada per fer-la algun dia. Petonets,

    ResponElimina
  4. El més important es participar,
    T'han quedat xulissims!!!
    Molt neta la fotografia.
    Enhorabona.
    Molts Petons Puri.

    ResponElimina
  5. M'encanta! i per fer com a regal quedes de conya i a més original. Enhorabona i a seguir impressionant així ;)
    Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  6. Hola guapa, pots estar ben orgullosa del teu blog, has fet una feinada...jo hem creia que feia un munt de temps que eres al mon dels blogs.
    Jo tinc mitg montat el post del coc amb pot, si es que desde que ho vaig veure la primera vegada que ho tenia pendent, ahir els vaig fer, pero no se com posar-mi per montar les fotos....es que aquest cop no tinc la Puri....PURIIIIIII!!! be a veure si m'hen surto. Felicitats.

    ResponElimina
  7. Ei t'han quedat molt macos!! jo també en regalaré aquestes festes jejeje els vermells ens han enganxat a tots!!

    ResponElimina
  8. Bonica, moltes gràcies per les teves dolces paraules. Els pastissos en pot son fantàstics i són ideals per regalar. La teva essència de bescuit és del tot genial. Gràcies per tot i bon nadal!

    ResponElimina
  9. Hola, venim a desitjar-te un bon Nadal i un any nou ple de noves receptes per compartir.

    Petonets, Annie i Catieu..... ;)

    Que originals!!! Per Nadal em sembla que nohi sóc a temps però per Reis potser si. Gràcies per la idea.

    ResponElimina
  10. Estimada Paula, quin regal més bonic veure que les teves dues receptes han estat finalistes, no n'esperava menys.
    D'altra banda aquests pots amb essència de bescuit... com m'agradaria tenir-ne un aqui demà...
    Realment és fascinant i sorprenent de veure com amb la curta existència d'aquest bloc, ja s'ha fet un bon lloc dins el món bloggaire, i tenir ja un bon nombre de seguidors!
    Enhorabona, espero poder gaudir d'aquests instants molt més temps.
    Mglòria

    ResponElimina
  11. El pròxim dia que hagi de fer un regal, portaré un parell de pots d'aquests, amb etiqueta i tot, pots pujar-hi de peus :-)

    ResponElimina