dijous, 2 de desembre del 2010

Pollastre al vi - cola

     El rellotge marca la 1:45 i a les 2.45 hauria de sortir de casa. D’ acord, tenc una hora i tenc ganes de menjar alguna cosa bona. Ahir vaig pensar que dinaríem una pitera de pollastre torrada amb un poc d’arròs blanc de guarnició; però, ara la idea no m’acaba d’atreure del tot. Uff…què puc fer? Pasta?...no sé, no sé,…clic..idea!!!...i si intent fer una recepta que vaig veure al bloc de Na Natàlia (cocinavaroma)?, sí, era de pollastre, crec que ho tenc tot. En 5 minuts ja s’estava fent el plat, i mitja hora més tard ja estava a taula. M’ha agradat molt, diferent i fàcil de fer. Segur, segur que repetiré aquesta recepta.
            Com ja us he dit, aquesta recepta és del bloc cocina varoma, si la voleu veure pitjau aquí. Us recoman que visiteu aquest bloc perquè hi ha receptes molt interessants.
            A la recepta original s’utilitzen cuixes de pollastre i es cuinen durant 40 minuts a la TMX, jo tenia piteres dins la gelera així que n’he agafat tres i he fet bocins d’uns tres dits d’ample. En 20-25 minuts ja han estat fetes. He fet unes patates de guarnició d’ aquestes que venen dins una bossa a punt per posar al microones i les he passades per la pella amb un poc de julivert. M’ ha agradat molt el dinar, i ha estat molt fàcil de fer. Gràcies Natàlia per la recepta!!



Ingredients (per 2/3 persones):
Tres piteres de pollastre tallades en bocins no molt petits.
250 grs de coca cola
200 grs de vi blanc per cuinar
1 sopa de ceba de sobre

Preparació amb TMX:
1.      Preparam la TMX amb la papallona, i posam les piteres, la coca-cola, el vi blanc i la sopa de ceba.
2.      Programam 25 minuts, temperatura varoma, gir a l’ esquerra, velocitat cullera. (En el meu cas, en 25 minuts les piteres han estat fetes, anau vigilant i si veis que no estan ben cuites, perquè les heu tallades més grosses programau 5 minuts més)
3.      Llest, passat aquest temps el plat està a punt per menjar. No me direu que no és una recepta fàcil i ràpida, eh?

Preparació sense TMX:
  1. Preparam una olla amb la coca-cola, el vi blanc i la sopa de ceba, i ho posam a foc mig perquè es vagi fent. Anam remenant perquè la ceba no s’aferri.
  2. Passam les piteres per la planxa perquè agafin un poc de color (no gaire, només un poc, ja que els acabarem de fer amb la salsa).
  3. Posam la carn dins l’olla on hi ha la salsa i deixam que es vagi fent. La salsa ens ha de quedar espessa, amb una textura semblant a una confitura.

Nota important: tal com ja avisa la Natàlia al seu bloc, a aquesta recepta no hi hem d’ afegir sal, perquè la sopa de ceba ja en duu, i ens quedaria el plat massa salat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada