La cuina és una manera de demostrar afecte cap als altres. El que cuina per als altres, sobretot els dies de festa, ha de pensar els plats que més els puguin agradar; ha de seleccionar els ingredients; elegir un menú compensat, la decoració de la taula, la presentació dels plats,…. Una de les gràcies, entre moltes altres de cuinar, és que es pot jugar a sorprendre als nostres convidats presentant el plat d’una manera diferent a l’habitual. Així, el torró normalment es menja en bocins tallats d’una barra, però perquè no intentam fer unes postres amb una textura diferent?, per exemple, perquè no oferir als comensals un semifred de torró, que compensarem amb una salsa calenta de xocolata per damunt?
Aquesta és la meva proposta per aquestes festes, i amb aquesta recepta particip en el concurs de recetas nadalenques Santa Teresa-Lazy Blog que patrocina Productos Santa Teresa .
Ingredients:
Mousse de torró:
Mitja barra de torró de Xixona
200 grs de llet
Una fulla de gelatina
200 grs de nata per muntar amb un 35 % de matèria grassa
Mouse de xocolata:
4 blancs d’ou
1 cullarada de sucre
1 pessic de sal
unes gotes de suc de llimona
175 grs de xocolata fondant (tipus Nestlé postres)
30 grs de mantega
30 grs de llet
4 vermells d’ ou
80 grs de sucre
Base de xocolata:50-75 grs de xocolata fondant
Salsa: xocolata fondant al gust, que mesclarem amb unes cullerades de llet per convertir en salsa de xocolata.
Preparació amb Thermomix:
Mousse de torró:
Preparació amb Thermomix:
- Posam la llet i el torró a la TMX i programam 2 minuts, 70º, velocitat 4.
- Afegim la fulla de gelatina, prèviament remullada i trituram 15 segons a velocitat 6. Deixam refredar.
- A continuación muntam la nata, posant-la a la TMX i programant velocitat 3 ½ sense temps. Vigilam fins que la nata estigui ben muntada.
- Mesclam la nata amb la mescla de torró i llet amb una espàtula amb moviments enèrgics.
Preparació convencional:
- A una olla posam la llet i el torró i anam removent amb una cullera fins que quedint totalment integrats.
- A continuació afegim la gelatina, prèviament remullada i anam removent per tal que quedi ben mesclada amb el torró i la llet.
- Finalmente, muntam la nata amb les varetes elèctriques i mesclam amb el torró i la llet.
Forram la part externa d’uns ars d’emplatar amb paper film i ho subjectam a l’ar amb un el.làstic per tal d’evitar que les mousses surtin de l’ar. Omplim els ars fins la meitat amb la mousse de torró i ho guardam al congelador.
Quan aquesta estigui ben congelada preparam la mousse de xocolata.
Mousse de xocolata:
Preparació amb TMX:
- Posam la papallona a la TMX i posam els blancs d’ou, el sucre (només una cullerada), la sal i les gotes de llimona. Programam 4 minuts, 50ºC, velocitat 3 ½. Quan les clares estiguin a punt de neu les reservam.
- Feim bocins la xocolata, uns 10 segons a velocitat 5-10.
- Afegim la mantega, la llet, els vermells i el sucre (80 grs). Programam 3 minuts, 50ºC, velocitat 3.
- Una vegada que la xocolata estigui ben fosa i els ingredients ben mesclats, els anam incorporant als vermells d’ou reservats anteriorment, i els anam mesclant amb moviments suaus fins que quedin ben integrades.
Preparació convencional:
- Posam a un bol els blancs d’ou, un poc de sal i unes gotetes de llimona. Les pujam a punt de neu amb unes varetes elèctriques, i afegim lentament una cullerada de sucre. Reservam.
- Fonem la xocolata al microones amb la mantega. Anam batent els vermells i els 80 grs de sucre i els mesclam amb la mescla de xocolata i mantega.
- Una vegada que aquests ingredients estiguin ben mesclats entre ells, els mesclam a la seva vegada amb els blancs dels ous que havíem reservat. Mesclam amb una espàtula amb moviments enèrgics, fins que quedi tot perfectament mesclat.
Una vegada preparada la mousse de xocolata, treim l’ar d’emplatar que havíem reservat al congelador amb la mousse de torró i l’ acabam d’ omplir amb la mousse de xocolata. Tornam a ficar novament al congelador.
Muntatge del plat:
Fonem la xocolata amb el microones (jo vaig utilitzar 75 grs de Nestlé postres per fer dues bases ) i pinzellam amb xocolata de manera un bocí de paper vegetal. Aquesta serà la base del semifred de manera que li podem donar la forma que més ens agradi tenint en compte el tamany del plat i del semifred. Posam aquest paper al congelador uns minuts; després la xocolata torna a estar sòlida i té forma de fina capa; llevam el paper vegetal i col·locam la base sobre un plat.
Treim el semifred del congelador i després d’uns minuts pitjam un extrem de l’ar d’emplatar per tal que el semifred surti del motlle, i el col.locam damunt la base de xocolata.
A continuació, només ens falta preparar la salsa de xocolata. Per això, fonem la xocolata fondant al microones afegint unes cullerades de llet amb la finalitat de que quedi amb la textura d’una salsa.
Finalment, servim el semifred i per damunt hi posam un poc de salsa de xocolata calenta.
UAUUUUUU QUIN MOLT BONA PINTA !!!
ResponEliminadelisiós m'encanta
queda apuntat
besades desde l'altre illeta
Quina mousse més ben presentada, una preciositat!
ResponEliminaohhhhhh! quina bona pensada!! et prometo que me l'he imaginat quan has dit allò de "un semifred de torró, que compensarem amb una salsa calenta de xocolata" , em fa l'efecte que en aquesta frase has sintetitzat tot allò que m'agrada :-)))
ResponEliminaMolta sort al concurs, bonica!
quina passada! t'ha quedat de cine! petonets
ResponEliminaUn semifred espectacular! té una esponjositat y uns colors....m'encanta!
ResponEliminaMolts petons
Ostre noi... (o noia :P)
ResponEliminaQuina delicia, amb aquest plat m'has guanyat el cor, però de veritat.
T'he seguit a partir d'un comentari que has deixat a l'exquisit ( com no em sonaves he vingut a fer safareix..jijiji )
La veritat és que m'has sorprès molt gratament amb el teu bloc, aquesta és la primera recepta que veig teva i ja et dic, que quan acabin tota aquesta bogeria de festes vindré sobint a tafanejar el que fas a la cuina.
Salut!
Núria.
Hola,
ResponEliminaUnes postres espectaculars i amb una presentació de luxe! Molta sort en el concurs.
Una foto espectacular i la recepta una passada, et felicitem de tot cor! mil petons bonica!
ResponEliminaHola Paula:
ResponEliminaYo tambien te acabo de conocer por el comentario que me has dejado en mi visita al blog hoy.Te acabo de dar una vueklta por el tuyo y me has entusiasmado, menudo nivel.Me hago seguidor tuyo y te apunto en mis favoritos para no perderte.
Te recomiendo que si quieres hacer el coulant de turron hagas una prueba previa antes de hacerlo para tus invitadores ya que el tiempo del horno es la clave y como digo en el blog cada uno es un mundo
Si necesitas cuanquier aclaracion no dudes en comentarmelo.Una abraçada
miquel
Hola Paula!
ResponEliminaQuina fotografia més bonica: fan venir ganes de passar el dit per la vora del gerra per recollir la xocolata! És una fotografia interacitva!
Molta sort al concurs, és una recepta molt ben pensada per aquests dies, una manera diferent de presentar els turrons, i segurament més refrescant. Totes aquestes característiques -des del meu modest criteri- són garanties d'una bona recepta.
Un petó Paula!
Mglòria de Gourmenderies
Paula, segur que no treballes al "Bulli"?! juas juas juas, quin nivell...!!
ResponEliminaMolta sort wapa!!
Puri de cooking lovers
Woww!! Moltes gràcies a tots per aquests comentaris! Ara aniré a dormir més feliç que una nena amb sabates noves!!
ResponEliminaM .E. E.G: gràcies! m' agrada molt que em visitis i deixis comentaris!
Visc a la cuina: Gràcies! Les proves que vàrem fer per fer la foto!
Maduixa: gràcies! després de veure totes les meravelles que tens al teu bloc, m' afalaguen moltíssim els teus comentaris!! Un petó!
Judith: moltíssimes gràcies, guapa! Una abraçada!
Ingrid: em canviaries un bocí d'aquest pastís per unes galetetes teves??
Petita cuina: sóc noia (Paula); benvinguda!! jo també em passaré per veure la teva cuina. Ens veim per aquí!
La cuina de l'Eri: gràcies per la visita! Una abraçada!
Vermells: com m'agrada que em visiteu!! és que m' emocioneu; que Vosaltres (amb majúscula) entreu al meu bloc és un premi!! Gràcies! Gràcies!
Miquel: benvingut! Jo et diré si em surten els coulants! Un petó. Ens veim per aquí.
Mglòria: Gràcies, em feis sentir satisfeta d'aquesta recepta, i mira que per poc no la presento...vaig estar a punt de presentar unes galetetes (les veuràs als pròxims posts),m'heu fet mirar aquest pastís amb uns altres ulls...encara que jo em quedo amb les teves madeleines (segur, que no puc votar,no?). Un petó.
Puri: ja, ja,...si al "bullit" que organitz a la meva cuina tan petitona quan faig experiments nous com aquest. Un petó!
Paula! Moltes gràcies pel teu comentari. Caram, dus poquet temps, però vaja platets que fas, eh? Tenen una pinta espectacular. Amb molt de gust t'afegiré als meus blocs preferits. Anem parlant! Una abraçada molt forta!
ResponEliminaMarina.
Hola, també sóc nova en la blogosfera...quines postres, Déu n´hi do! Sóc xocoaddicta declarada...me l´apunto...Espero que visitis el meu bloc.
ResponEliminaEI Paula això ha d'estar boníssim, i la presentació genial!!
ResponEliminaMarina, Cristina, Albota...gràcies!! Un petó!!
ResponEliminaUhmmm!!! Que bo!!! Sembla de restaurant.....
ResponEliminaapa!! quina passada aquest plat! T'he vingut a visitar gràcies a que has entrat al meu blog, i ja veig que encara que portes molt poc temps, fas uns plats espectaculars...em moro per provar aquesta combinació...es veu deliciosa!
ResponEliminaAra em faig seguirdora!
Bona Nadal!!