diumenge, 21 de novembre del 2010

Pastís de tres xocolates

Ciutadans del bloc: ja la tenim aquí! Aquest és el pastís preferit de la meva cunyada, així que, per petició seva, aquí hi ha la recepta... Ara no tens excusa, tens la recepta, el pròxim pic me convidaràs tu a un bocí, eh?
Aquesta recepta és fàcil de fer; té una presentació immillorable, i a més, s'ha de fer d'un dia per l'altre; així, que és un bon pastís per fer quan anam convidats...fàcil, bo i espectacular!!!



Ingredients:
150 grs de xocolata negra (jo utilitz la de Mercadona, Hacendado amb un 72% de xocolata)
150 grs de xocolata amb llet (també marca Hacendado)
150 grs de xocolata blanca
150 grs de sucre
750 ml de nata
750 ml de llet
3 sobres de quallada (“Cuajada” en sobres)
240 grs de galetes tipus Digestive
70 grs de mantega

Preparació:
Amb TMX:
1.      Per fer la base trituram les galetes un parell de segons a velocitat 9, Després afegim la mantega i mesclam 5 segons velocitat 5, Podríem utilitzar també altres tipus de galetes, per exemple, Maria. Ara bé, a mi les Digestive m’agraden més perquè donen més consistència a la base.
2.      Posam la pasta dins un motlle desmuntable i la repartim bé per la base. Posam el motlle dins la gelera o, si pot ser, dins el congelador, perquè quan posem la xocolata la base estigui ja forta.
3.      Començarem per la capa de xocolata negra; així que posam a la TMX la xocolata negra, 75 grs de sucre, 250 ml de llet, 250 de nata i un sobre de cuallada. Programam 7 minuts, 90º, velocitat 5. Volcam la xocolata damunt la base de galeta. Ficam el motlle dins la gelera anant molt alerta i procurant no moure’l (si el movem la xocolata es mourà i marcarà la paret del motlle, de manera que quan posem l’altra capa el límit entre una i altra no quedarà ben separat)
4.      A continuació feim la capa de xocolata amb llet. Posam la xocolata amb llet, 50 grs de sucre, 250 ml de llet, 250 ml de nata i un sobre de cuallada. Programam 7 minuts, 90º, velocitat 5. Volcam la xocolata damunt la capa de xocolata negra molt poc a poc i movent per la superfície perquè es reparteixi be per tot. Tornam a posar dins la gelera.
5.       Finalment, feim la capa de xocolata blanc,. Posam la xocolata, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 25 grs de sucre i el sobre de cuallada. Programam 7 minuts, 90º, velocitat 5.
6.      Deixam reposar el pastís dins la gelera tota la nit.
7.      Es desmotlla i es decora al gust, per exemple, amb llimadures de xocolata negra, o amb ratlles fines de xocolata negra.

Preparació sense convencional:
            Jo sempre he fet aquesta recepta amb la TMX. Aquesta preparació sense ella l’he agafada del bloc Webos Fritos (http://webosfritos.es/2008/01/tarta-tres-chocolates/); si ells diuen que surt be, és així segur.

Base:
1.      Picam les galetes (les podem posar entre dos papers de cuina i pasam el corró -“rodillo”- de cuina per damunt, fins que quedin ben picades)
2.      Mesclam les galetes amb la mantega.
3.      Anam distribuint la mescla damunt un motlle desmuntable. Ficam el motlle dins la gelera o dins el congelador, perquè la base quedi ben consistent.

Capes de xocolata:
1. Primera capa (xocolata negra):
1. Preparam una tassa amb una mica de llet per dissoldre el sobre de cuallada.
2. Posam a bullir 250 ml de nata amb la resta de la llet i els 75 grs de sucre.
3. Afegim la xocolata negra i anam remenant fins que quedi ben integrada.
4. Afegir la cuallada dissolta i anam remenant fins que bulli durant dos o tres minuts.
5. Posam a dins el motlle damunt la base de galetes.
6. Ficam el motlle a dins la gelera perquè agafi consistència. Hem d’ anar molt alerta de no moure el motlle, perquè si no la xocolata el marcarà i després la separació entre les capes de xocolata no quedarà ben nítida.

2. Segona capa (xocolata amb llet):
1. Feim el mateix que hem fet amb la capa de xocolata negra. Agafam una tassa amb un poc de llet i dissolem el sobre de cuallada.
2. Bullim 250 ml de nata, amb la resta de llet i 50 grs de sucre.
3. Afegim la xocolata amb llet i anam remenant fins que quedi ben integrada.
4. Afegim la cuallada dissolta i anam remenant fins que bulli durant dos o tres minuts.
5. Posam a dins el motlle damunt la capa de xocolata negra i deixam reposar a la gelera.

3.Tercera capa (xocolata blanca)
1. Preparam una tassa amb una mica de llet i dissolem el sobre de cuallada.
2. Bullim la nata (250 ml) amb la resta de llet i afegim 25 grs de sucre (en posam menys que a les capes anteriors perquè la xocolata blanca és molt dolça).
3. Afegim la xocolata blanca i anam remenant.
4. Afegim la cuallada dissolta i remenam fins que bulli 2 ó 3 minuts.
5. Posam damunt la capa de xocolata amb llet.
6. Ficam el pastís a la gelera i deixam reposar tota la nit.
7. Decoram el pastís com més ens agradi.

Consells de preparació:
  • Quan volcam una capa de xocolata damunt l’altra hem d’anar molt poc a poc per tal d’evitar que la capa anterior es rompi, i es mesclin les xocolates. Per això, podem anar afegint la xocolata de la segona i la tercera capa posant una cullera davall la xocolata que anam tirant i anam movent la cullera per tota la superfície del pastís, així aconseguim que la xocolata caigui amb suavitat.
  • Hi ha gent que diu que no es necessari, però jo per evitar que quan facem els bocins les capes es desmuntin, abans de posar la següent capa de xocolata faig unes marques damunt el pastís amb una forqueta (com si llauràs molt, molt suaument la superfície); així, aconseguirem que les capes de xocolata quedin ben aferrades entre elles.
  • Hi ha gent que també diu que no es necessari ficar el pastís dins la gelera entre capa i capa; jo li fic sempre i me va bé, així les capes anteriors estan ben consolidades. Ara que això s’ha de fer anant molt alerta, i sense que la superfície del pastís se’ns desplaci.

Aquest post m’ ha sortit massa llarg, però crec que així queda clar com s’ha de fer sense TMX. Ara ja no hi ha excusa per no provar aquest pastís. Sort amb l’experiment i contau-me com us ha sortit!!!

1 comentari: