diumenge, 14 de novembre del 2010

Mousse de xocolata

Aquesta és una recepta fàcil, fàcil i bona, bona...Ideal per un dia amb convidats, perquè es pot preparar el dia abans i és un èxit assegurat.

Ingredients:
4 blancs d’ ou
1 cullerada de sucre
1 pessic de sal
Unes gotetes de suc de llimona
175 grs de xocolata fondant (tipus Nestlé postres)
30 grs de mantega (mantequilla)
30 grs de llet
4 vermells d’ ou
80 grs de sucre
Opcionalment : un poquet de licor, conyac, Cointreau,...

Preparació amb Thermomix :
  1. Posam a la TMX els blancs d’ou, el sucre, la sal i les gotetes de llimona. Posar la papallona i programar 4 minuts, 50º, velocitat 3 ½. Quan els blancs estiguin a punt de neu, els reservam a un bol.
  2. Feim bocins la xocolata (uns 10 segons a velocitat 5-10)
  3. A continuació, anam afegint la mantega, la llet, els vermells, el sucre i, si volem, el licor. Programar 3 minuts, 50º, velocitat 3.
  4. Una vegada que la xocolata estigui ben fosa i els ingredients ben mesclats, els anam incorporant als blancs que hem reservat abans, i els mesclam amb moviments suaus fins que quedi tot ben integrat.
  5. Distribuir la preparació en copes o recipients de vidre i deixar reposar a la gelera un parell d’hores, per tal d’ aconseguir la textura d’una mousse.
Preparació convencional:
  1. Posam els blancs d’ou, la cullerada de sucre i una punteta de sal a un bol (si volem podem afegir unes gotetes de llimona, perquè l’ou vagi pujant millor; jo no ho he fet).
  2. Pujam els blancs amb les varetes eléctriques fins que quedin pujats, no importa que estiguin pujats a punt fort (com si fos una merenga), però han d’estar suficientment pujats.
  3. A continuació, fonem la xocolata. Es pot fondre al microones o al foc; jo crec que es millor fer-ho al foc perquè va millor per anar afegint i mesclant els ingredients. Encara molt millor si ho fonem al bany Maria (posam una olla amb aigua i damunt una olla més petita, amb la finalitat que la calentor no vagi directament a la xocolata, sinò a l’ aigua que anirà fonent-la).
  4. Així, que posam una olla a foc mig amb la xocolata i afegim la mantega.
  5. Quan la mantega i la xocolata estiguin ben foses, afegirem la llet, el sucre i els ous. (si volem podem afegir un raig de licor) Quan estiguin tots els ingredients ben integrats retiram del foc.
  6. Mesclam la xocolata amb els blancs dels ous que havíem reservat i mesclam fins que quedi tot completament mesclat.
  7. Distribuim les mousses en recipients de vidre i ho posam a la gelera perquè refredi i agafi la textura de mousse.

4 comentaris:

  1. Me agradaria fer aquesta recepta q tan bona propaganda m´han fet.
    Diuen q esta boniiiiisima pero no tenc TMX, encara q m´agradaria.
    Esper impacient q la posis al estil tradicional.
    Soc una bona alumna teva.
    Moltes gracis per totes aquestes marevelloses receptes q me fan estar mes q mai a sa cuina.
    Un beso cunyadeta.

    ResponElimina
  2. Je!Je! Aquest comentari m'ha agradat molt. Com a bona "professora" que vull ser, si puc, demà vespre en faré sense TMX per comprovar la recepta i ho publicaré (algú que coneixem també en vol menjar). Tu prepara la xocolata, els ous i el turmix!Un beso!!

    ResponElimina
  3. Moltes gracis......... esper q no te dugui molta feina.
    Tambe tenia una dubte, es famos pastis de 3 xocolates,es pot congelar?
    M´encanta, pero es una bomba.
    Aquest cap de semana provare una altre recepta.
    Un besito

    ResponElimina
  4. Hola! Avui vespre penjaré la recepta sense TMX, així ho podràs provar el cap de setmana.
    Jo he congelat aquest pastís una vegada, la xocolata estava perfecta però la base no estava tan bé perquè quan es descongelava "tirava" un poc de mantega de la base; però jo crec que és perquè les primeres vegades que el feia hi posava massa mantega. Crec amb aquesta recepta de la base ara quedaria bé; de fet a vegades he fet pastissos de formatge Philadelphia que duen la base igual, els he congelat i quedaven perfectes. El millor es congelar les porcions fetes i treure les porcions una a una. Si el congeles ja em diràs com queda. Una abraçada. Paula

    ResponElimina