diumenge, 14 de novembre del 2010

Gominoles

Una de les llaminadures que més agraden als nins són les gominoles. Mai m'hagués pensat que els poguéssim fer a casa...són tan bones de fer...i surten tan bones!!!Ingredients:
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 grs d’aigua
300 grs de sucre
1 sobre de gelatina de fruites en pols del sabor que més ens agradi (maduixa, llimona, taronja…)
Oli de gira-sol per untar els motlles
Sucre per arrebossar les gominoles

Preparació:
Amb TMX;
  1. Posam a la TMX la gelatina neutra, l’ aigua i el sucre. Programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
  2. Incorporam el sobre de gelatina amb sabor, mesclar programant 10 segons, velocitat 4 i després programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
  3. Posam la mescla a dins motlles (jo n' utilitz per fer glaçons d'Ikea), que haurem untant prèviament amb oli de gira-sol per tal d'evitar que les gominoles quedin aferrades.
  4. Deixarem reposar 12 hores a temperatura ambient.
  5. Una vegada hagi passat aquest temps les traurem dels motlles i les arrebossarem amb sucre.

Preparació convencional:
Es posen tots els ingredients dins una olla a foc suau, i es remena durant 10 minuts. Després ja es pot posar la mescla dins els motlles i deixar reposar.

Suggerència: la Su, en el seu blog Webos fritos, diu que es pot canviar l'aigua per llet o suc de fruites al gust. Jo no ho he provat, però si ella diu que surten bones, segur que és així.

Aquesta recepta és del llibre “Simplemente espectacular”.

1 comentari:

  1. Li he vist la recepta a la Mònica (Coses de Llabiro) i de seguida he clickat l'enllaç. Tot el que es pugui fer amb la TMX no ho faig de manera tradicional. Aquestes gominoles cauran segur, tenen una pinta tremenda.....

    ResponElimina