dimecres, 24 de novembre del 2010

Núvols de sucre

            Una recepta d’una altra llaminadura...es va notant que per aquí som més de dolç que de salat, no?. Intentaré compensar un poc en els pròxims posts.
            El procediment és similar al de les gominoles i s’ utilitzen els mateixos ingredients. Simplement canvia que a les gominoles es menja la gelatina una vegada solidificada, mentre que els núvols són el resultat de batre la gelatina solidificada. 
Són molt senzilles de fer. Així que, ja no hi ha excusa per no fer aquestes xuxeries a casa; ja que sóm dèbils i ens agraden, almanco són més sanes que les comprades i sabem el que menjam.



Ingredients:
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 grs d’aigua
300 grs de sucre
1 sobre  i una cullerada de gelatina de fruites en pols de maduixa (venen a ser uns 100 grs aproximadament, els sobres són de 85 grs per això cal agafar-ne una cullerada d’ un altre)
Sucre glass per arrebossar les gominoles

Preparació:
Amb TMX
  1. Posar a la TMX la gelatina neutra, l’ aigua i el sucre. Programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
  2. Incorporar el sobre de gelatina amb sabor, mesclar programant 10 segons, velocitat 4 i després programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
  3. Deixar refredar dins la TMX. Una vegada que la mescla estigui freda del tot, programar 6 minuts, velocitat 5 ½.
  4. Forrar un motlle quadrat o rectangular amb paper film transparent, per evitar que els núvols s’aferrin al recipient. Posar la mescla dins el motlle i deixar reposar durant 12 hores a temperatura ambient.
  5. Retirar el film, i anar tallant els núvols. Arrebossar amb sucre glass.

Aquesta recepta és del llibre “Simplemente espectacular”.

Preparació convencional
            Amb la Thermomix són molt senzilles de fer; a part de controlar el temps i programar la màquina no cal fer res més. Ara bé, sense la TMX també es poden fer fàcilment. La recepta per fer-les així l’he apresa del blog Webos fritos (http://webosfritos.es/2010/10/nubes/).
  1. Encalentir l’aigua en una casserola. Quan comenci a bullir, anirem afegint la gelatina neutra i el sucre.
  2. Baixam el foc i deixam coure uns 5 minuts. Anam incorporant la gelatina de maduixa i anam remenant durant 5 minuts més. Veurem que la mescla va agafant una certa consistència.
  3. Deixam refredar fins que la mescla estigui semicuallada.
  4. Amb una batidora elèctrica, montam la gelatina durant uns minuts fins que ens quedi una textura semblant a la de la merenga.
  5. Forram un recipient o motlle amb un plàstic transparent on haurem posat prèviament el sucre glass i hi posam la gelatina montada.
  6. Deixam reposar a temperatura ambient unes 12 hores.
  7. Passades les 12 hores anam tallant els núvols amb un ganivet o amb unes tisores.
  8. Arrebossam amb sucre glass o amb maizena si no volem que els núvols siguin tan dolços.

2 comentaris:

  1. Paula he estat tafanejant el bloc i estàs feta un crack!
    Jo les vull fer, i les gominoles, però em fan una por...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Gràcies Mònica!! Exagerada!! Si a mi m'han sortit, a tú també et sortiran. Són super fàcils...el més complicat va ser trobar un supermercat on tenguessin gelatina neutra en pols!! A part d' això no hi ha cap problema!! Ja em contaràs si et surten. Un petó. Paula

    ResponElimina