dijous, 27 de setembre del 2012

Tapa de pebres vermells confitats amb ceba i cuixot cruixent per a la Judith




Hi ha gent que, segurament sense que ells en siguin conscients del tot, transmeten bones vibracions, alegria i positivisme. Una d’aquestes persones és la Judith del món de Juju.
Encara tenc gravada al cap la imatge de la primera vegada que la vaig veure. Després d’intercanviar molts de mails, un dia que va venir a Mallorca per feina vàrem tenir l’oportunitat de veure’ns en persona. Quan m’acostava al lloc on havíem quedat la vaig veure amb una rialla d’orella a orella i obrint els braços cap als costats mentre m’hi anava acostant.  Com us he dit abans, alegria i positivisme al 100%!
Avui és el seu aniversari i, com no podia ser d’altra manera, la Laura, la Moni, la Sandra i jo li hem volgut fer un petit homenatge. Aquesta vegada hem volgut convidar-la a fer un aperitiu virtual, perquè sabem que a ella li agrada molt anar de tapes, pintxos i aperitius. Això sí, hem intentant fer unes tapes ben "fashions" i especials, com ella es mereix.
Estic segura que al Bolet avui tendrà un bon pastís amb espelmes per demanar els seus desitjos. De moment, començarem a celebrar el teu aniversari anant de tapes. No oblideu visitar el que li han preparat:

Ingredients:
Galetes d’oli (són típiques de Mallorca. Són com les mítiques Quelitas, però en format més gran).
Per fer els pebres confitats:
400 grs de pebre (pebrot) vermell
200 grs de sucre
100 grs de vinagre
50 grs d’aigua
Ceba cruixent
Cuixot (pernil) salat

Preparació:
  1. Amb TMX: posam els pebres a la TMX i els feim bocins programant 5 segons a velocitat 4. Afegim el sucre, el vinagre i l’aigua i programam 35 minuts, temperatura Varoma, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
Sense TMX: tallam els pebres, els saltejam un poc amb una cullerada d’oli d’oliva i afegim el sucre, el vinagre i l’aigua. Ho deixam al foc uns 20 minuts a foc suau.

  1. Deixam refredar els pebres confitats. (També els podem preparar amb antelació i guardar-los a la gelera dins un pot tancat)
  2. Per fer el cuixot (pernil) salat cruixent:
Ho podem preparar al forn posant els talls de cuixot entre dos fulls de paper de forn a 180ºC durant uns 5 minuts aproximadament.
També ho podem preparar al microones, posant els talls a dins un plat entre fulls de paper de forn a màxima potència. Es millor anar mirant cada 30 segons com queda el cuixot per evitar que es cremi. Normalment, necessita uns 2 minuts per fer-se, però això depèn de la potència màxima del  microones.
  1. Xapam les galetes per la meitat, posam una cullerada dels pebres confitats, un poc de ceba cruixent i un bocí de cuixot (pernil) salat


Recepta adaptada del llibre “Simplemente espectacular con TMX”

14 comentaris:

  1. ai Pauleta! com m'agradaria tenir-te a prop per obrir un cop més els braçps i donar-te una forta abraçada!!!!!!! ets un solet!!!!! i ja saps que ben aviat tindrem una súper festa, no???? ole ole. un milió de gràcies solet

    ResponElimina
  2. Oooole!! Avui la Lupita tindrà feina repartint tapes-pintxos-mossos (que no d'esquadra...) de Mallorca a Catalunya!! Quina pinta tan rebona!!
    PEtonets i felicitats a la rul·lera més fashion!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Ostres, ens fareu agafar gana tant aviat com és!!! Quina pinta!

    ResponElimina
  4. jolin la Judith es posara les botes!! jejej petons

    ResponElimina
  5. Primer, MOLTES FELICITATS JUDITH!
    Tens raó, la Judith, tot i que no la coneixo personalment, transmet això, molta alegria i energia positiva, o sigui que es mereix una sorpresa així i molt més.
    La tapa es veu deliciosa!!!

    ResponElimina
  6. Paula, quina bona descripció del somriure de la Judith. Aquesta tapa m'encanta igual que la majoria de coses que feu per alla ses vostres terres. No l'havia sentit nomenar així al pernil. UN petó i molts ànims per tu!!!!

    ResponElimina
  7. Deliciosa tapa! D'aquelles que menges una i no pararies! Petons

    ResponElimina
  8. I avui també ha rigut segur i ha estat contenta!! Un molt bon aperitiu, si senyora!! PEtons

    ResponElimina
  9. Ja veig que hi has posat traductor, avui que ho entenia tot! ja,ja,ja
    Contrast dolç i salat, ummmmmmmmmmmmmmmm
    Molts petonets.

    ResponElimina
  10. Sense dubte, un bon homenatge per a la judith! Una cucada!

    ResponElimina
  11. La primera vegada que jo la vaig veure també obria els braços dient "hem arribat!!!" i anava amb tu, jejeje
    Aquesta tapa entra pels ulls, i que bona!!!!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  12. espectacular!!! Quina ìnta taaan bona i més fashion impossible...ideal per la Judith!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina