diumenge, 15 d’abril del 2012

Magdalenes de farina d'arròs



Com cada mes tenim una cita amb la Recepta dels 15. Aquesta vegada des dels Fogons de la Bordeta ens han proposat cuinar amb arròs.
Crec que l’arròs és un dels aliments més versàtils que hi ha.  No conec a ningú a qui no li agradi; a més és pot cuinar de moltes maneres: com a plat principal, com a guarnició i fins i tot com a postres.
Fa poc vaig veure a Velocidad Cuchara una recepta de magdalenes fetes amb farina d’arròs que em va cridar molt l’atenció perquè mai havia preparat res amb aquesta farina i, la veritat, m’agrada experimentar amb diferents ingredients. Així que, quan vaig veure quina era la proposta d’aquest mes  per primera vegada vaig tenir molt clar ben ràpid què prepararia.
Vaig agafar com a base la recepta de Velocidad Cuchara i la vaig adaptar un poc. El resultat va ser molt bo. La textura és un poc més compacta que la de les magdalenes convencionals. Així i tot, a mi em va agradar molt el gust que tenien; fins i tot, crec que em va agradar més que les magdalenes que normalment faig.
Anem a la recepta!!

Ingredients:
170 grs de farina d’arròs
La pell d’ una taronja
Una cullerada de llevat (tipus Royal)
30 grs de maizena
3 ous
110 grs de sucre
50 grs d'oli de gira-sol
25 grs de suc de taronja
Un pessic de sal
Canyella
Cardamom

Preparació:
  1. Si no tenim farina d’arròs la podem preparar triturant amb la TMX un minut a velocitat 10.
  2. Mesclam els ous i el sucre durant uns minuts fins que ens quedi una massa blanquinosa (si ho mesclam amb la TMX: posam la papallona i programam 3 minuts, 37ºC, velocitat 3 ½ i després tornam a programar 3 minuts més sense temperatura a la mateixa velocitat)
  3. Afegim l’oli, el suc de taronja i la sal. Mesclam (15 segons a velocitat 2)
  4. Afegim la farina, la canyella i el cardamom i tornam a mesclar (llevam la papallona i programam 15 segons a velocitat 2)
  5. Deixam reposar la massa a la gelera durant una hora com a mínim.
  6. Passat aquest temps encalentim el forn a 250 grs. Distribuïm la massa a dins les càpsules de magdalenes i enfornam a 220ºC durant 15 minuts. El contrast fred de la gelera i l’alta temperatura del forn faran que les magdalenes ens surtin altes (amb “copete”), encara que aquestes magdalenes amb farina d’arròs pugen menys que les fetes amb farina de blat.

22 comentaris:

  1. Ole, ole! Si és que a la meva nena li dius arròs i fa magdalenes, crack! jajajaja Jo en vaig fer aquest estiu i no van quedar pas tan xules com les teves!! Que ja poden ser compactes però tenen una pinta... Lupita, que la tieta vol fer un segon esmorzar! jajajaja
    Moltes gràcies per participar carinyet meu!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. DOncs perque no utilizar farina d'arros per un plat amb arros?? molt original i bonissimes aquestes magdalenes!! petons

    ResponElimina
  3. Uala! què xula aquesta recepta, jo mai he emprat farina d'arròs, però ara me n'han entrat unes ganes loques, aquestes magdalenes tenen una pinta fantàstica!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Nunca he utilizado esta harina, pero se ven deliciosas..Besitos

    ResponElimina
  5. Aquestes magdalenes es veuen delicioses. Queden molt boniques amb aquesta farina!
    Moltíssimes gràcies per participar bonica!
    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Ja estic veient que hauré d'anar a comprar farina d'arròs...no et dic més!
    Nani

    ResponElimina
  7. No havia pensat en fer servir farina d'arrós, bon pensament! Es veuen ben bons ;-)

    Petons

    ResponElimina
  8. Doncs mai he provat que en sigui conscient la farina d'arròs en cap plat! Però ara ben de gust em menjava totes aquestes magdalenes per berenar i mira que acabo de dinar :-)

    Petonets!!

    ResponElimina
  9. Com m'agrada la vostra proposta, tenim una veïna que és celíaca i aquesta recepta li anirà com anell al dit. La guardo ben guardada!
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  10. Vaja!!! farina d´arròs a les madalenes!!! això s´ha de probar, quina pinta senblen molt flonges!!!

    ResponElimina
  11. Hem coincidit !!! jo també m´he decidit per unes magdalenes d´arròs. No les havia fet mai, i no ens han acabat de fer el pes, però val a dir que no en queda ni una, a casa d´una manera u altra tot es menja. Magnifiques aquestes teves. Petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  12. He vist moltes receptes d´aquestes magdalenes.Aviam si m' animo i em surten tant bones com dius.

    ResponElimina
  13. Han de ser delicioses! Jo també he utilitzat la farina d'arròs en la meva recepta i m'ha agradat! Petons

    ResponElimina
  14. M'ha cridat molt l'atenció aquesta entrada!, em sembla una idea genial!. Tinc una bona col.lecció de magdalenes, i aquesta no hi pot faltar, així que gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  15. Me han encantado estas magdalenas , me gusta la textura que tiene.
    Besos!!!

    ResponElimina
  16. Original!! Heu tingut una gran idea. I jo que pensava que la farina d'arrós només servia per espesir... Petons

    ResponElimina
  17. buena idea hacerlas con harina de arroz,me ha encantado
    peto

    ResponElimina
  18. Si que es veuen compactes, però fan una muntanyeta perfecta!!! i a més les poden menjar celíacs, oi? Les haurem de tastar.
    Petonets

    ResponElimina
  19. Veus consuegri, ara m'has creat tut a mi una necessitat, la farina d'arròs! I és clar, ella si no la té la farina se la fa: farines Bon tiberi, sona bé!Si es que al final serem tant i tant sanes!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  20. Que bones, jo també n'he fet alguna vegada amb farina d'arròs i són molt gustoses, provaré la teva recepta!

    ResponElimina
  21. Jo ja havia provat la farina d'arròs en uns coulant per la teva textura suau i fina que dóna una esponjositat extra a les masses.
    Aquestes magdalenes fan molt bona pinta!

    ResponElimina
  22. quina pinta..

    i quina sorpresa els dels fogons!!

    felicitats!!

    ResponElimina