divendres, 28 d’octubre del 2011

Pastís de carbassa i espècies




Aquest mes a Film & Food ens han proposat un repte relacionat amb la pel·lícula “Pesadilla antes de Navidad” per celebrar gastronòmicament Halloween. Es tractava d’elegir entre ensurt o tracte (trick or treat?)  Com que la veritat és que a mi tot això de Halloween em ve de nou i no ho he celebrat mai, vaig tenir ben clar que no em volia “arriscar” i vaig decidir fer un tracte i preparar un pastís.
Un dels experiments que m’agrada fer darrerament és fer coques o pastissos amb ingredients que no són els habituals en els plats dolços tals com pastanagó o carbassó. No havia fet mai un pastís de carbassa però feia molt de temps que el tenia pendent de fer. Així que aquesta vegada he trobat l’oportunitat perfecta per preparar el pastís de carbassa que sempre tenia a la carpeta de pendents. Per fer-lo he agafat com a base la recepta del Spicy Pumpkin Bundt Cake de la Martha Stewart. El resultat ha estat molt bo, però m’he vist amb feines per convertir les mesures americanes de cups, teaspoon i tablespoon entre altres a les que nosaltres utilitzam!
L’opció del tracte al repte de Film & Food suposava que havíem d’oferir el dolç que preparassim a un altre bloc. En aquest cas a mi m’ha tocat oferir-lo a Blau Kitchen. Espero que t’agradi aquest pastis de carbassa!!

Ingredients:
500 grs de farina
4 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
1 Cullerada de gingebre en pols
2 Culleradetes de canyella en pols
1 Culleradeta de nou moscada
250 grs de mantega sense sal
4 ous
250 grs de sucre morè
250 grs de buttermilk
300 grs de puré de carbassa

Preparació:
  1. Primer de tot hem de fer la carbassa al forn o al vapor i quan estigui feta l’hem de triturar fins que quedi un puré ben fi i sense cap tipus de grum.
  2. Mesclam la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i les espècies i reservam.
  3. Mesclam la mantega i el sucre fins que ens quedi una massa blanquinosa. (Jo ho vaig fer amb la TMX programant 5 minuts a velocitat 3)
  4. Afegim els ous un a un a la mescla de mantega i sucre i anam afegint molt lentament la farina amb les espècies, la sal, el bicarbonat i el llevat.
  5. Afegim el buttermilk i el puré de carbassa i mesclam fins que quedi tot perfectament integrat.
  6. Untam un motlle amb mantega i distribuïm la massa a dins.
  7. Enfornam al forn a 175ºC durant uns 50 minuts aproximadament o fins que al clavar un escuradents al pastís aquest surti net.

28 comentaris:

  1. Moltes gràcies!
    M'agrada molt el teu pastís de carabassa especiat, segur que un día u altre ho faré a casa meva i m'enrecordaré de tu i d'aquest día de reto Halloween.
    Entenc perfectamente el que dius de les mides jaja es un embolic!!!

    Nosaltres tampoc ho hem celebrat mai a casa pero avui será la primera vegada amb el teu pastís.
    Gràcies i petonets

    ResponElimina
  2. A mi també m'agrada molt, aquest pastís - plumcake... jo n'havia fet, de carbassa. Però no hi posava espècies... i les fotos són... de pel·lícula!!! Petons

    ResponElimina
  3. Tinc mitja carbassa a la nevera i aquest pastís em sembla ben cridaner, sobretot el trobo ben esponjós i humit. La foto es sensacional!

    ResponElimina
  4. Anava a dir que si a la Marina no li agradava ja podies enviar cap aquí a la Lupita... però veig que li ha encantat!! I no és per menys, quina bona pinta nena!! Ets la millor!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Donc jo també m´enporto un trosset pel meu té de l´esmorzar fa molt bona pinta!!! Pont pont i petonets

    ResponElimina
  6. Que bon aquest pastís guapa!!! m'encanta aquesta textura espesa y aquest color tant de tardor!! t'ha quedat genial!
    Moltíssimes gràcies per participar de nou!
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Ai Paula, diga-li a la Lupita que se li ha girat moooooooolta feina!
    Mira que no sóc gaire de carbassa però així en postres tinc ganes de tastar-la. T'ha quedat bestialllllllllll!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Pobreta Lupita, haurà de venir ben carregada!! jajajajaja, com m'agrada aquest pastisset! ets la millor. Molts petonets guapa i bon cap de setmana, estic convençuda que serà fantàstic, oi? jajajajajajajaja

    ResponElimina
  9. Enhorabuena, tiene una pinta espectacular! qué rico.
    Saludos

    ResponElimina
  10. A mi m'encanta estaría molt contenta amb un trosset d'aquest pastís!!!

    ResponElimina
  11. Tñe una pinta deliciosa Paula. Es veu molt humit i tendre! A mi els cakes de carbassa m'agraden molt. Una ofrena genial!!

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  12. Yo también me fui con calabaza, Paula! Estos bizcochos especiados son mi delirio...así que seguro que cualquier día de estos me preparo uno tan rico!
    Besitos!

    ResponElimina
  13. Uhmm!! Ha de ser boníssim!! M'emporto la recepta....
    Petonets i bona Castanyada!!

    ResponElimina
  14. Paula, qué gracia hemos hecho el mismo bizcocho en dos recetas totalmente diferentes.
    Te ha quedado genial. Y sé que estaba delicioso porque yo ya lo he probado, ajjaja.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  15. Amb aquests ingredients, ben bó de gust i l´olor indescriptible. Gaudeix-lo. Petons,

    ResponElimina
  16. Seguro que está buenísimo...me gustan muchísimo todo lo que lleve calabaza!
    Un beso.

    ResponElimina
  17. Yo estoy flipando con la de recetas de calabaza que estoy descubriendo, espectacular tu pastel.
    Bicos!

    ResponElimina
  18. Totalment d´acord amb tu, això de ses mides americanes en tasses i culleres és força complicat, però ho has fet beníssim perquè el bescuit té un aspecte deliciós...un petonet

    ResponElimina
  19. M´encanta! He fet pastissos de carbassó i de pastanaga, i tots boníssims, aquest no pot ser menys!
    Petons

    ResponElimina
  20. M'encanta la carbassa! Amb les especies deu quedar molt aromatic. Ara mateix en menjaria un trosset per esmorzar ;)

    ResponElimina
  21. Un pastís deliciós, m'encanta la textura i el color.
    Salutacions

    ResponElimina
  22. No he menjat mai pastís de carbassa, però tenim ganes de fer-ne aquesta temporada. Tindrem en compte la teva recepta
    Bona cuina

    ResponElimina
  23. Madre mía, qué pinta tiene... Yo he hecho alguna vez un bizcocho de calabaza, pero éste me ha encantado. Me lo llevo puesto.
    Un besoteeeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  24. Paula,quina delicia més bona m'encanta la carbassa i te una pinta molt bona,prenc nota preciosa.
    Un petonet ben gran.

    ResponElimina
  25. Tiene una pinta estupenda, seguro que estaba buenísimo.
    un petó, Ana

    http://lunadebarquillo.blogspot.com/

    ResponElimina
  26. Fa anys vaig fer un pastís de moniato que no em va quedar massa bé, massa atapeït, però aquest que ens presentes m'ha fet venir ganes de tornar a experimentar amb les verdures... T'ha quedat genial, es veu molt flonjo y segur que estava deliciós!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina