dilluns, 3 d’octubre del 2011

Els rul·los de la Fletcher III



Amb el començament de la tardor les rul·leres (la Judith, la Moni, la Sandra i jo) hem decidit fer un repte d’aquests nostres amb el que ens divertim tant.
Ja sabeu que primer ens vàrem treure tots els complexos i ens vàrem posar els rul·los al cap, després vàrem descobrir vampirs a la xarxa i, òbviament, havíem de fer alguna cosa. I aquesta vegada de què es tracta?? Doncs, hem descobert que hi ha ratolins a la blocosfera. Sí, ho heu llegit bé: ratolins!!
Hi ha gent a la que els ratolins els fan pànic. Jo diria que a mi no em fan por, encara que és veritat que mai n'he vist cap de molt aprop i si en trobàs un cara a cara tampoc no sé com reaccionaria. Encara que amb la devoció que tenc per les bestioletes tipus aranyes, dragons i altres bitxos similars, segurament sortiria corrent i em tancaria a una habitació fins que hagués passat el perill.
Heu de pensar que a vegades el ratolí pot ser un animalet ben simpàtic. Basta pensar amb el Mickey Mouse. I qui és que de petit (o de gran) no ha tengut (o té) alguna camiseta, calcetins o pijames on surt un dibuix d’un ratolí? I no recordau el nostre amic de la infància, el Ratolinet Pérez, que ens venia a visitar cada vegada que ens queia una dent? He de confessar que quan era petita vigilava tot el vespre esperant la seva visita, però mai el vaig arribar a poder veure; això no obstant, ell no em va fallar mai i al matí sempre em trobava algun detallet per compensar la pèrdua de la meva dent de llet.
Com que el repte rul·lero anava de ratolins he preparat una recepta que crec que agradaria al més llaminer d’aquests animalons: un mil fulls amb mascarpone i poma.  De moment esperarè a què vengui qualque ratolí, després ja decidiré que faig amb ell!!

No deixeu de visitar les altres propostes (per ordre alfabètic):
-          La de la Judith del món de Juju
-          La de la Moni de Coses de Llàbiro
-          La de la Sandra dels Fogons de la Bordeta

Ingredients:
Unes làmines de pasta phil·lo o brick
Mantega
Canyella
Sucre en pols
Mascarpone
Essència de vainilla
Poma
Xarop d’auró (“sirope de arce” en castellà)

Preparació:
  1. Tallam uns rectangles o quadrats de pasta phil·lo i els distribuïm a damunt una palangana de forn.
  2. Fonem un poc de mantega amb el microones i pinzellam amb ella els rectangles que hem tallat. A damunt hi posam un poc de canyella en pols.
  3. Enfornam els rectangles a 180ºC uns minuts fins que agafin color daurat. Hem de vigilar que no es cremin, perquè al ser tan primes les làmines es fan molt ràpidament.
  4. Posam el mascarpone a un recipient amb un poc de canyella i una cullerada d’essència de vainilla. Ho mesclam tot bé fins que ens quedi una mescla homogènia. Si ens queda massa compacta hi podem afegir unes cullerades de llet fins que ens quedi amb la textura que volguem.
  5. A una paella posam unes cullerades de xarop d’auró i hi afegim una poma tallada a bocins petits. La deixam al foc uns minuts fins que agafi color.
  6. A continuació només ens cal muntar el pastisset. Hem de tenir en compte que si l’hem de menjar tot d’una el podem muntar sense cap problema, però si el volem menjar més tard hem de deixar refredar la poma, perquè amb la calentor el formatge es pot fondre i el pastís pot perdre un poc la forma.
  7. Anam alternant una capa de pasta phil·lo amb una de mascarpone i uns bocins de poma. Podem fer tantes capes com volguem, però el pastís ha de quedar cobert amb una capa de pasta phil·lo. A damunt de la darrera capa hi posam un poc de sucre en pols.

Crec que avui vespre segur que algun ratolinet em vendrà a fer alguna visita i a menjar un pastisset d’aquests. Ja us contaré com ha anat la reunió ratolinera.

25 comentaris:

  1. Pues creo que soy el primero..... y menos mal, porque no me gustaría habermelo perdido.

    Delicioso.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  2. Hem coincidit amb la pasta brick!
    I tant, més d'una cosa d'aquest ratolinet tinc jo. Per cer, avui a l'Aina li ha caigut un queixal, tindrem visita?
    Visca els reptes rul·leros!
    Molts petonets i bona nit.

    ResponElimina
  3. mmm que bo! si tens algun ratolí prop de casa sortirà prest a tastar-ho!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Doncs jo sóc la rareta que mai va tenir roba de ratolins... jajajaja Però és que jo de sempre he estat molt meva... i ma mare més! :P
    Sssshhht, un secret? La teva proposta sí que me la menjaria! jajaja que ja sabeu que els formatges suaus m'agraden! Què bona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ooohhh quina pinta!! amb mascarpone ufff....un vici i una addicció també! petons

    ResponElimina
  6. S'ja m'acabat la pasta philo, pero ja vaig anotant receptes per quan torni a tenir un altre paquet
    Petons

    ResponElimina
  7. Una combinació fantàstica, uns contrastos de textures i sabors que m'encanten.

    ResponElimina
  8. Que original amb les capes de pasta brick, a mi m'agrada molt. M'emporto la recepta....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  9. jajaja, em declaro fan incondicional del ratolinet Perez!! recordo que esperava amb candeletes el regalet!!! ;P. La teva proposta és boníssssssssssima, aquest mil full m'està cridat!!! podries donar-li un tupper a la gavina??? va, si us plau!!!! jajaajajaja. Ets la millor. Molts petonets bonica

    ResponElimina
  10. el ratolin de la tele el Perez mis favoritos de peque,muy buena propuesta con la pasta filo y estos ingredientes de dentro con el masacarpone queda divino,anotada
    peto

    ResponElimina
  11. segueixo a les teves amigues rul·leres i no havia entrat encara al teu bloc i la curiositat de la teva aportació ha fet que entrés!!
    quina bona pinta té aquest milfulls a més la combinació de formatge i fruita per mi és sempre encertada!
    petonets

    ResponElimina
  12. Què bo! la combinació m'agrada molt i la presentació així queda molt xula!!

    Quines entrades més xules feu les rul·leres ;)!!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  13. Una idea molt bona!!!molt cruixent i molt rul.lera...ja ja!!!petons

    ResponElimina
  14. Deliciós...no deixarien cap engruna, i jo tampoc.

    ResponElimina
  15. Nenaa, yo me pido ser ratón para comerme esto tan rico que has preparado.
    Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  16. Jejejejeje!!!
    Nosatres també volem ser ratolines per gaudir d'un bocinet!
    Un petonás!

    ResponElimina
  17. Quina cosa mes bona!!!! ENtre totes quatre esteu aconseguint que bavegui com un cargol!!!
    M'encanta aquesta recepta... la combinacion de textures i sabors deu ser brutal!!!! Mmmmmmm
    Un petonas ratolineta
    Sònia

    ResponElimina
  18. Quina pinta Paula!això devia fer super bona olor!!

    ResponElimina
  19. Genials això Paula!! m'agrada molt tota la combinació, no trigaré a fer-la! heu fet unes propostes ben xules, petonets :)

    ResponElimina
  20. Aquest milfulls em fa la boca aigua!!!! qui fos ratolinet per prendre'n un bocí!!!
    Me l'apunto i t'asseguro que caurà!!
    petonets

    ResponElimina
  21. Qué cosa más rica Paula! Yo me llevo un trocito mientra me voy a ver a las demás ruleras!
    Besote!

    ResponElimina
  22. Aquesta setmana i la vinent, precisament estic fent una dieta depurativa amb xarop d'auró, així que hauré d'acontentar-me contemplant aquests dolços tan apetitosos :(

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  23. Menjar aquesta combinació de gustos ha de ser tot un plaer.

    ResponElimina
  24. Menjar aquesta combinació de gustos ha de ser tot un plaer.

    ResponElimina