dijous, 20 d’octubre del 2011

Arròs amb llet bicolor



Aquest mes la Judith i la Moni ens han proposat preparar un arròs amb llet per a Memòries d’una cuinera.
Tot i que l’arròs amb llet m’agrada molt, crec que només n’havia fet una vegada.  Quan vaig llegir la proposta vaig estar pensant uns dies quina versió podia preparar.  He de reconèixer que a casa em fan molt de cas amb tot el meus experiments culinaris, però sé que estan especialment contents quan faig alguna cosa amb xocolata. Així que vaig decidir que l’arròs amb llet havia de dur xocolata. Així, que em vaig posar mans a la massa i vaig  preparar un arròs amb llet bicolor, és a dir, en dues capes, una amb el gust tradicional i l’altra amb gust de xocolata.  Per fer la recepta he utilitzat la TMX, que, la veritat, facilita molt la feina.

Ingredients:
Per a la capa de xocolata:
750 grs de llet
125 grs d’arròs
125 grs de sucre
Canyella en pols
Una rama de canyella
150 grs de xocolata tipus Nestlé Postres
La pell d’una taronja

Per a la capa d’arròs amb llet tradicional:
750 grs de llet
125 grs d’arròs
125 grs de sucre
Canyella en pols
Una rama de canyella
Pell d’una llimona

Preparació:
  1. Primer de tot prepararem la capa de xocolata. Posam la papallona a la TMX i afegim la llet, la xocolata, la canyella i la pell de la taronja. Programam 10 minuts, 90ºC, velocitat 1.
  2. Després afegim l’arròs i programam 35 minuts, 90ºC, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
  3. Afegim el sucre i programam 5 minuts a la mateixa temperatura i velocitat.
  4. Distribuïm l’arròs amb llet a dins petits tassons i els deixam a la gelera mentre preparam l’altra capa.
  5. Per preparar la capa sense xocolata tornam a seguir les passes. anteriors. Posam la llet, la canyella i la pell de llimona 10 minuts, 90ºC, velocitat 1.
  6. Afegim l’arròs. 35 min, 90ºC, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
  7. Finalment, afegim el sucre i programam 5 minuts més.
  8. Distribuïm la capa d’arròs amb llet a damunt la de xocolata i la deixam refredar.

19 comentaris:

  1. Ai, estic contenta que sé que el meu nen estarà ben cuidat!
    Dies donant voltes, normal, et sobren les hores! ja,ja,ja. Ets una súper woman!
    Bicolor? Doncs ha d'estar de muetteeeeeeeeeee!Jo també sóc xocolatera.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  2. Ai, gràcies per participar al memòries!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. oeeeeee, si es que el teu brucer no es pot queixar!!!! té una gran cuinera a casa!!! a veure si té algun detallet amb tu, com per exemple un llibre... jajajaajajjaja. Té una pinta boníssssssssima!!!! molts petonets solet meu i gràcies per participar!!!! petonets

    ResponElimina
  4. És que el compi es mereix que el cuidin, eh? Que és un sol!!
    Té una pinta boníssima, ja li pots dir a la Lupita que me'n porti un gotet dintre d'un parell de dies quan (espero!!) estigui bé de la panxulina!!
    com diu la Moni, es veu que ha d'estar de muuuuettte!! Nyaaaaam, super crack!!
    Petonets!!!
    Sandra

    ResponElimina
  5. muy bueno esta combinacion bicolor se ve rico rico y es verdad que la TX para esto va de coña
    PETO

    ResponElimina
  6. A casa ens encanta l'arròs amb llet. I em sembla que si els faig aquesta recepta que proposes... cauran de cul!! Quina bona idea! Gràcies per compartir-la. Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Aquest gotet va directe al meu receptari. M'ha encantat la combinació de els dues llets, ha de ser fantàstic al paladar, és que ja m'ho imagino....mmmmmm!

    ResponElimina
  8. Ja sabrás que l´arròs amb llet i jo no som amics!!!! però em puc quedar la part de xocolata:))Ja ja!! uns gotets molts macos!Bon cds

    ResponElimina
  9. ¿M'en fas un només de xocolata? no es un postre que m'estiri però crec que amb la versió xoco podría fer un esforç!
    Ha quedat molt xulo!

    ResponElimina
  10. Que original!!! M'encanta la teva idea, me l'emporto que de ben segur la faré.
    Ahh!!Aquesta setmana hem menjat la teva crema de moniato i carbassa, deliciosa!!! No serà l'última...
    Bon cap de setmana guapa!!!

    ResponElimina
  11. Molt xuluuuu! no hi hagues pensat mai!! m'agrada molt la barreja de sabors!! molt bona pensada la teva! petons

    ResponElimina
  12. Muy chulo Paula. Yo veré si tengo tiempo de participar en memòries...que hice un arroz con leche y coco y la pereza no me dejó hacer las fotos, y nos lo comimos todo!
    Un besote!

    ResponElimina
  13. No he menjat mai arrós amb llet, però amb aquesta xocolata sí que en menjaria
    Bona cuina

    ResponElimina
  14. No n'he menjat mai aquesta combinació, ha d'estar molt bona,
    Bona cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  15. M'agrada poquíssim l'arròs amb llet, però veient les possibilitats que té m'agafen ganes d'intentar fer que m'agradi una miqueta més ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Qué curioso postre... Y el color es muy lindo. Me apetece probarlo.
    Un besote

    ResponElimina
  17. L'arròs amb llet no m'agrada gaire, pero servit així segur que en menjaria un bon gotet :)

    ResponElimina
  18. Una versió genial pels poc amants de l'arròs amb llet com jo!
    petonets guapa!

    ResponElimina
  19. nyam!!!!molt bona combinació! i estèticament molt delicada també! felicitats!!
    Petons!!!

    ResponElimina