dijous, 15 de març del 2012

Boletes de patata arrebossades amb farina de llenties



Com ja és habitual cada dia 15 la blocosfera pateix una invasió de receptes preparades amb l’ingredient que ens proposen des dels Fogons de la Bordeta. Aquest mes l’ingredient estrella han estat les llenties.
Quan la Sandra em va comentar quin seria l’ingredient no es va equivocar quan em va dir “aquesta vegada la recepta dels 15 serà un autèntic repte a casa teva”. La veritat és que a casa les llenties només m’agraden a mi i si a això li sumam que cada vegada tenc menys temps per cuinar i que volia preparar alguna cosa original, podeu entendre que aquesta vegada he tengut un autèntic dilema per saber quina recepta preparar.
Un dia, encara no sé com, em vaig il·luminar. Vaig pensar que si utilitzam farina de ciurons o d’arròs podria intentar fer alguna cosa amb farina de llentia. Dit i fet, em vaig posar a triturar llenties amb la thermomix per aconseguir fer farina de llenties. Llavors vaig pensar fer unes boletes de puré de patates i arrebossar-les amb la farina de llenties. El resultat?? Unes boletes de patata ben originals amb el contrast del gust de les llenties i que, fins i tot, varen agradar als que es declaren enemics de les llenties. Així, doncs, repte superat!!!
Anem a la recepta!!


Ingredients:
Puré de patates (400 grs de patates pelades tallades a bocins, 200 grs de llet, sal,  nou moscada)
Pernil
Nou moscada
Sal
Farina de llenties

Preparació:
  1. Preparam la farina de llenties (trituram  les llenties pelades amb la TMX un minut a velocitat 10, fins que quedi una farina fina)
  2. A continuació, preparam el puré de patates. Jo ho vaig fer amb la TMX, posant la papallona i tots els ingredients 30 minuts, 90ºC, velocitat 1. Després trituram uns 40 segons a velocitat 3 fins que ens quedi un puré amb la consistència adequada. El puré ens ha de quedar amb un cert cos perquè si queda massa fluix no ens anirà bé formar les boletes.
  3. Si volem, podem afegir al puré pernil tallat a bocins petits. Ho mesclam i ho deixam refredar a la gelera durant unes hores.
  4. Passat aquest temps podem preparar les boletes. És més senzill fer-les si ens untam els dits amb un poc d’oli, així el puré no s’enganxa a les mans i podem donar forma rodona a la massa.
  5. Passam les boletes per la farina de llenties. Com que vaig tenir por que s’obrissin en fregir-les vaig arrebossar-les dues vegades. És a dir, vaig formar les boletes i les vaig arrebossar amb la farina, vaig passar-les per ou batut i novament les vaig arrebossar amb la farina.
  6. Fregim les boletes de patata fins que agafin color daurat.
  7.  
     

23 comentaris:

  1. Si és que la meva Pauleta supera tots els reptes amb nota, es nota que hi ha bona matèria prima... i si els reptes del 15 (el pròxim mes serà més fàcil, eh? jijiji) els tens de 10, imagina't els teus reptes personals: de matrícula d'honor campiona! :D
    M'encanten aquestes boletes, li dius a la meva fillola Lupita que faci un viatge express a la Bordeta... que tenim la nevera buida! jejejeje
    Moltes gràcies per participar carinyet meu!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un nou ingredient a la cuina: Farina de llenties!!! Quina bona idea!!! Genial. Petons.

    ResponElimina
  3. Me ha encantado la idea de la harina de lentejas.......... una aportación estupenda.

    Besos.

    ResponElimina
  4. ostres nena, m'has matat! i com ho fem sense TMX??? ets una carck, a veure si vinc amb la Gírgola i el Boletet a veure't a Mallorca! jaajajajajajajajjaja. Molts petonets carinyet, i sobretot, DESCANSA...

    ResponElimina
  5. Me has dejado kao,que buena idea has tenido,me encanta y no descarto probarla
    peto

    ResponElimina
  6. Unes boletes que marxaran en un plis plas. M'ha agradat la idea!

    ResponElimina
  7. Aixó de la farina de llenties es una gran idea Paula!!! vull una TMX!!!

    ResponElimina
  8. Quina passada Paula!!! M'ha encantat!! Farina de llenties... impressionant!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  9. mai havia sentit a parlar de la farina de llenties!! quin aperitiu més boo!! petons

    ResponElimina
  10. Estic amb la Judith...els q no tenim TMX ho tenim negre...serà questió de visitar algu q en tingui per triturar les llenties... :-)

    ResponElimina
  11. Doncs això de la farina de llenties no ho sabia, però com tinc TMX no hi ha problema :))

    Petonets!!

    ResponElimina
  12. A mi també m'has deixat Ko com diu el Miquel. M'encanta la idea que has tingut, llàstima que no tingui la TMX que sino ara mateix ho feia. Petonets

    ResponElimina
  13. Ja ho pots ben dir, repte més que superadíssim!! :D Tenen una pinta impressionant, sobretot amb el pernilet a dintre... Genials!!

    Un petonet! :D

    ResponElimina
  14. Mira que apanyada que ets! Comprar la farina? Què va, la súper Paula la fa ella.
    Ja passes proves ja! El tens enganyat!;)
    Et diria ole, ole i ole però et diré ola, ola, ola, ...Ara tenim un trauma infantil!:DDDD
    Molts petonets guapíssima!

    ResponElimina
  15. Ostres, quina idea més original! Tinc la thermomix, de manera que puc aconseguir la farina de llenties. Ho provaré! ;)

    ResponElimina
  16. Nena quina pensada! te les empesques totes tu!
    Les hauré de fer pq sé que m'encantaran.
    Petonets

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. Quina idea més original. L'haurem de fer...
    Nani

    ResponElimina
  19. Què bones les boles de patata casolanes, la meva àvia ens en feia tot sovint, però a casa no n'he fet mai. I això d'enfarinar-les amb pols de llenties em sembla molt original. Ara que tinc la THM ja no tinc excusa!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  20. uau! que original! Jo quan veig veure el repte de les llenties, vaig desisitir, perquè normalment faig postres i no tenia ni idea de què fer, però ara estic pensant en un pastís amb farina de llenties???? aish, no sé pas...

    ResponElimina
  21. Mira que vam arribar a veure receptes de llenties i aquesta ens la vam perdre! Per sort, l'hem pogut trobar perquè aquestes croquetes fan una pinta deliciosa!

    Nosaltres avui al bloc d'ESfruita proposem un aperitiu molt especial: torradetes amb maduixes, plàtan i camembert. www.esfruita.com/assessorem/torradetes-amb-maduixes-platan-i-camembert

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina