dimecres, 29 de febrer del 2012

Galetes de la fortuna




Aquest mes a Film&Food ens han proposat preparar una recepta oriental.
Quan vaig llegir quin era el repte vaig tenir molt clar el que volia preparar: unes galetes de la fortuna. Feia molt de temps que tenia ganes de preparar-les i ara tenia l’excusa perfecta per fer-ho.
Ens proposaven preparar la recepta utilitzant un ingredient de temporada. La veritat és que aquest requisit l’he adaptat a la meva manera i, com que és temporada de taronges, he posat unes gotes d’essència de taronja a la massa de les galetes.

Ingredients (surten unes 12 galetes):
3 clares d’ou
100 grs de sucre en pols
100 grs de farina
60 grs de mantega
Una curalladeta d’essència de vainilla
Unes gotes d’essència de taronja

Preparació:
  1. Tallam uns paperets i escrivim uns desigs o refranys.
  2. Encalentim el forn a 210ºC.
  3. Mesclam les clares d’ou i el sucre amb les varetes elèctriques fins que quedi ben mesclat.
  4. Afegim la farina, la mantega, la vainilla i l’essència de taronja i tornam a mesclar amb les varetes.
  5. Dibuixam uns cercles d’uns 8-10 cms de diàmetre a un paper de forn.
  6. Donam la volta al paper (per no posar la massa directament damunt la tinta o el carbó del llapís amb què hem fet el cercle) i distribuïm amb una cullera la massa donant-li la forma del cercle marcat.
  7. Enfornam poques galetes cada vegada perquè refreden molt ràpid i hem de donar la forma quan encara són calentes. Jo en vaig enfornar quatre cada vegada.
  8. Quan els costats comencin a agafar color marró és el moment de treure les galetes del forn. Jo les anava traient d’una en una per evitar que la resta de galetes refredassin.
  9. Agafam una galeta i col·locam un paper al mig. Doblegam la massa donant-li forma de cresta (“empanadilla”); juntam les puntes i ens ajudam amb un tassó per donar a les galetes la seva forma característica. Hem d’actuar molt ràpid perquè si la massa ha refredat la galeta es pot rompre.
Per aprendre a donar forma a les galetes vaig seguir les indicacions d’un vídeo que vaig trobar al you tube:

Nota: aquestes galetes no aguanten bé d’un dia per l’altre perquè deixen de ser cruixents. Així que millor fer-ne poques cada vegada i menjar-les totes recent fetes!

24 comentaris:

  1. muy buenas estas galletas,la fortuna es poder comerselas
    peto

    ResponElimina
  2. Que bones!!! Aquest toc de taronja.... mmmmmmm
    Ja m'agradaria menjar-ne una per saber que em depara el futur... jijijiji
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  3. Muy interesante la receta.......

    Besos.

    ResponElimina
  4. Ooooooleeeee la meva nena!!! si és que estàs feta una artista nina, t'han quedat de luxe... i el toc de taronja és de temporada total! jejejeje
    Digue-li a la Lupita que me'n porti una que amagui un bon missatge dintre (bona falta em fa!) i recorda-li que diumenge tenim calçotada al terrat!
    Molts petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  5. Uooo! molt bé!! m'ha encantat el paperet de "viatjaràs a països exòtics"!! ^^ Sempre havia tingut curiositat per saber com es feien aquestes galetes, i la veritat és que tampoc n'he menjat mai! però de pinta són perfectes! :) petonets i bona nit!

    ResponElimina
  6. Uauuu, t'han quedat PERFECTES!! I jo que em pensava que era impossible fer-ne a casa!! M'apunto la recepta, perquè serà divertídissim veure la cara dels meus amics quan llegeixin els paperets... jaja

    Un petonet! :D

    ResponElimina
  7. Interesante y rica me encantó,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  8. Que bona!! m'encanten aquestes galetes n'he d'aprendre a fer per quan vinguin els meus amics i els sorprenc!! recepta apuntada! petons

    ResponElimina
  9. Unes galetes delicioses i delicades... jo en faig unes de semblants, però no hi poso farina. Tens tota la raó, d'un dia per l'altre perden el cruixent. Així, doncs, ja tenim excusa per acabar-nos-les d'un sol cop! ;-) Petons

    ResponElimina
  10. T'han quedat molt xules les galetes!!

    Petons maca

    ResponElimina
  11. M'encanten aquestes galetes! Ja t'imagino a tota velocitat perquè no es trenquèssin.
    Ja sé que deia la teva galeta, es complirà segur!
    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  12. M'encanten aquestes galetes!!! Ja fa temps les vaig veure en un altre blog i em van sorprendre, amb el missatge i tot! A casa tenim un joc que es diu Misterios de Pekin i hi han unes targetes que es diuen galletas de la suerte, per això em van critar l'atenció.
    T'han quedat molt bé!!! Les trobo molt difícils de fer.
    Una abraçada i... repte aconseguit!!!;-)

    ResponElimina
  13. t'han quyedat genial nena! a més, estic convençuda que d'aquí molt poquet els teus somnis es faran realitat!!! ah, i ho celebrarem amb unes caipis, ok??? petonets carinyet meu

    ResponElimina
  14. Qué trabajazo, yo paso porque me imagino corriendo y quemándome los dedos...enhorabuena que te han quedado preciosas!

    ResponElimina
  15. Necessitaràs algú que et porti les maletes? Si és així, quan marxis m'avises.
    Nani

    ResponElimina
  16. Pero bueno, pero que maravilla. Eres de las últimas recetas que visito y eres la primera que me has dejado con la boca abierta.
    Me encantan estas galletas. A mi hija le hacen mucha gracia cuando alguna vez las pones en el Lidl, ahora ya se las puedo hacer siempre... aunque no sé si voy a ser capaz de hacerles la forma.
    Besos, guapa

    ResponElimina
  17. Quina recepta més maca!! A més pot ser molt divertit en les festes amb els amics acabar amb unes galetetes de la sort.

    ResponElimina
  18. oh!!! pero quina bona idea! m´encanta la teva proposta!!, el millor deu ser anar escollint frases macas, oi?

    ResponElimina
  19. Quines galetones més guapes, començaré a pensar els desitjos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que maques!!! ioriginals!!! jo també posaria molts desitjos!!!Muaks

      Elimina
  20. Què he de fer perquè em toqui algun dels desitjos que veig per aquí? Suposo que serà qüestió de fer les galetes i provar sort! Jeje! Tenen molt bona pinta i amb el toc de taronja segur que l'aroma era espectacular.

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  21. la verdad que muy original me quedo de seguidora me gusta tu blog te dejo el mio por si te apetace pasarte 123acomer.blogspot.com

    ResponElimina
  22. Paula!! quines galetones més xules!!! són super cuques, com les autèntiques!
    Moltes gràcies per participar!! un petonet bonica!

    ResponElimina
  23. Fa massa temps que tinc aquesta recepta a la llista de pendents. Potser em passarà com amb la teva recepta de carbassa, que ara no paro de fer-la!
    Desitjo que et portin molta sort!
    Un peto preciosa!

    ResponElimina