dimecres, 23 de febrer del 2011

Banoffee



Diumenge passat ens vàrem reunir per dinar els “dos socis” de Bon Tiberi. Ja podeu imaginar que és l’ocasió perfecte per fer nous experiments culinaris i veure la reacció de la família.
Així, doncs, vaig treure dues receptes de pastissos de la carpeta de pendents i em vaig posar mans a la massa.
Uns dels postres elegits per a aquesta ocasió va ser un Banoffee. La primera vegada que vaig tastar aquest pastís em va sorprendre molt, perquè pels ingredients que porta a primera vista sembla que ha de ser un pastís  massa dolç, i la veritat és que no queda aquesta sensació a la boca.
El Banoffe o Boston Banoffee Pie (es diu així, perquè és un pastís típic americà, de Boston) es fa amb una base de massa sablé. A sobre s’hi posa una capa d’almívar de llet (segons Termcat així es diu el “dulce de leche”)  i una capa de plàtan tallat.
Finalment, el pastís es corona amb nata muntada. És important que la nata estigui muntada, però no molt muntada i no afegir sucre a la nata. Això és així, perquè l’almívar de llet ja és molt dolç i a més, si la textura de nata és massa densa podria deixar una sensació embafadora; en canvi, si la nata està només un poc muntada i sense sucre deixa una sensació lleugera a la boca.
Com ja sabeu a casa hi ha un “addicte a la xocolata”. En altres paraules, si unes postres no porten xocolata no són unes vertaderes postres. Doncs, el Banoffee li va agradar i molt i per no portar xocolata vol dir que és un pastís molt bo.
Us animo a que faceu un Banoffe, és molt senzill, es fa ràpid i crec que li agradarà a gairebé tothom.

Anem a la recepta!!

Ingredients:
Base de massa sablé:
100 grs de sucre
300 grs de farina
2 vermells d’ou
150 grs de mantega en pomada
20 grs de llet
Un pessic de sal

Farciment:
500 grs d’almívar de llet
500 grs de nata amb un mínim del 30% de matèria grassa
2 plàtans
Xocolata per decorar el pastís.

Preparació:
  1. Primer de tot cal fer la base del pastís. Mesclam el sucre, la farina, els ous, la mantega i la sal fins que quedi tot ben integrat. Finalment afegim la llet. Deixam reposar la massa a la gelera uns 30 minuts.
  2. Extenem la massa damunt un motlle i picam la superfície amb un ganivet perquè la massa no pugi gens dins el forn. Enfornam a 175 º C fins que la massa estigui daurada.
  3. Deixam refredar la massa.
  4. Damunt  la superfície distribuïm una capa generosa d’almívar de llet
  5. A damunt hi posam làmines de plàtan. Ens ha de quedar tota la superfície coberta amb el plàtan.
  6. Muntam la nata i la repartim per damunt la superficie del pastís.
  7. Decoram el pastís amb xocolata. En el meu cas vaig utilitzar unes boletes de diferents tipus de xocolata.

Banoffee a punt per menjar!!

24 comentaris:

  1. Aquesta fotografía convida a agafar el ganivet u fer-li un bon tall!, quina presentació tan fina!A reveure.

    ResponElimina
  2. Té una pinta fantàstica!!!! -I dius que és típic de Boston? Tinc a ma germana vivint allà, ja li comentaré!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Mmmm!!Me l'apunto.És un pastís genial!! Una combinació boníssima!!
    Emma

    ResponElimina
  4. No n'havia sentit a parlar mai d'aquest pastís, però us ha quedat fantàstic.
    Fins aviat,
    Elisabet

    ResponElimina
  5. Jo també la tinc a pendents!! :) Però la recepta que tinc jo és una mica diferent. Hauré de provar totes dues!! :)

    La teva es veu deliciosa!!La sablée t'ha quedat perfecta!!

    Molts petonets guapa!! :)

    ResponElimina
  6. Es veu deliciós!!! Ara sóc jo qui l'haurà de posar a pendents.....jejeje....

    ResponElimina
  7. M'ha encantat la masa, la nata poc muntada....no se, no se, ho probaré.
    Es veu prou lleugera com per repetir i repetir...
    Un peto ben fort

    ResponElimina
  8. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    Hola Paula!! que rico se ve este pastel!! gracias por las fotos y la receta.. bueno quería con tu permiso, reiterarte la invitación e invitar a tus seguidores al Concurso de Tu E Chef de Hierbas y Especias, concursar es muy fácil, sólo tienes que preparar una receta cuyo toque principal sea una Hierba o Especia (de uso alimentario), como por ejemplo "Pollo al romero" o "Bizcochuelo de Canela", hacerle una foto y seguir las instrucciones del concurso…quieres saber más del concurso?? Visítame pinchando sobre el Enlace del Concurso .
    Un Beso muy gordo!! Te espero!!
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com
    Enlace del Concurso

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    ResponElimina
  9. Només amb la foto ja donen ganes de fer-lo, però amb les teves explacions, segur que el farem!! Petonets

    ResponElimina
  10. Si no ho arrives a especificar, que es almíbar de llet... t'ha aseguro que hagués tingut que a anar correns al diccionari, mai l'havía sentit...
    un petonet

    ResponElimina
  11. Si, ja n'havia sentit a parlar d'aquest pastís, sort que has dit que no queda massa dolç, em pensava que era molt empalagós.
    Almívar de llet, quin nivell! Jo sempre dic "dulce de leche", ara ja no tinc excusa.
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  12. Este merengue que rico y que buen juego nos da eh!
    Super....que iba yo a decir....que me encanta el banofee...y gracias por dejarme la receta tan a mano...ya tengo ganas de ver los crepes...
    besos

    ResponElimina
  13. Paula guapa, si no t'importa el próxim cop que us reuniu els "socis" jo també puc fer de catadora!!! però quina bomba de pastís!!! Ets una artista!!! ara mateix mossegaria la pantalla!!! petonets bonica

    ResponElimina
  14. Com la Judith m'apunto a fer de catadora dels dos socis!! Gràcies per ensenyar-nos una mica més, al principi no entenia què era l'almívar de llet.
    Aquest pastís segur que no és superdolç? deu ser superbò doncs!

    ResponElimina
  15. Ondia! doncs caldria fer més dinars amb els "socis" no? m´encanta la forma del pastís...i està superapuntadíssim.

    ResponElimina
  16. El plàtan i el dulce de leche lliguen a la perfecció. I amb la nata sense sucre, estic segura que queda al punt just de dolç. Boníssim!

    ResponElimina
  17. en dues paraules: in superable!
    queda anotada ...
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Iratxe: gracias!!
    Mercè: vaig tornar a casa un bocí que va sobrar...no importa dir que cada vegada que obria la gelera en tallava una trinxeta...ains, que bo que estava!!
    Sandra: això és el que van dir a un curs de pastissos. Si li demanes a la teva germana ja em contaràs el que et diu, ok?
    Emma: apunta, apunta bé, que és un pastís que val la pena.
    Elisabet: gràcies, jo també el vaig descobrir fa poc.
    Alba: ja ens mostraràs la teva recepta i comparam!!
    Catieu: uff..aquesta carpeta augmenta cada dia!!
    Puri: doncs, sí, l'has de provar!!
    Maia: i tant que és un vici!! és una bomba!!
    Pili: gracias, a ver si encuentro un rato para preparar una receta y participar en tu concurso

    ResponElimina
  19. Eri: ja em contaràs com et surt!
    Neus: jo també ho he cercat això d'almívar de llet!!
    Mònica: és sorprenent que no resulti empalagós, perquè quan un llegeix els ingredients pensa que ha de ser massa dolç. Doncs, no, amb la nata poc muntada i sense sucre queda moolt bo. Shhh...ara que no ens sent ningú...jo tampoc no sabia això d' almívar de llet fins ahir; ho vaig cercar per redactar el post. No ho diguis a ningú, eh?
    Manu: ;) Ahora tienes que hacer tu propia versión de banoffee y la comparamos!! Está riquísimo!!
    Judith: és una bomba calòrica!! Tanta sort que compensam amb menjars lleugers!! Encantada de tenir una catadora com tu ;)
    Alba: també pots venir com a catadora!! Doncs, és sorprenent però si deixes la nata que no estigui molt muntada no queda gens embafador!
    Cristina: sí, tu apunta, apunta!!
    Gemma: és molt bo, llàstima que sigui una bomba de pastís!! Però per un dia no passa res!!
    StHilari: gràcies!!

    ResponElimina
  20. Paula un señor pastis y tiene que estar muy bueno
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. No l' he provat mai, segur que és deliciós!

    ResponElimina
  22. Sí que sembla que hagi de ser contundent... Però té una pinta deliciosa i aquestes perletes de xocolata li donen un toc molt bonic!
    Felicitats per la recepta a tots dos socis!!!!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina