dijous, 6 de gener del 2011

Xocoletes




Avui com que és el dia de Reis he fet dos tortells, bé realment, vaig preparar la massa ahir vespre i  avui només li he hagut de donar forma i enfornar-los. Crec que ja li he agafat el gust a això dels Tortells, no duen molta feina, però si que cal tenir paciència per esperar el temps de llevat. Si voleu veure com feim els Tortells a Bon Tiberi, pitjau aquí.
Com que la meva petita cuina ja estava en plena ebullició he pensat…ja que hi sóc perquè no aprofit aquest crocant que tornarà fluix i faig alguna cosa?
He de confessar que no fa gaire que he descobert l’univers gastronòmic. Fa uns anys no sabia fer absolutament res, però poc a poc (per a sorpresa total de la meva mare) li he anat agafant el gust; ara ja no només m’agrada fer receptes de llibres o que he aconseguit d’algú altre, també m’agrada experimentar amb noves receptes…
Així que he decidit fer unes galetetes de xocolata, crocant i cereals…quan anava a editar les fotos m’han demanat: i aquestes galetes com es diuen? D’ on has tret la recepta?...no sé…galetes de xocolata i crocant… m’he mig inventat la recepta…i m’han dit i si jugam amb les paraules: t’agrada Xocoletes??
Ho he trobat un nom original, i com a xocoletes han quedat. Han tengut èxit i segur que les repetiré!!



Anem a la recepta;

Ingredients (per fer 8 galetes mitjanes;  més que suficient per un petit capritx de mitja tarda!)
75 grs de sucre en pols
1 ou
75 grs de mantega
150 grs de farina
Un pessic de canyella
3 Cullerades de cacau en pols (he utilitzat la casa Valor)
Crocant o /i cereals tipus Corn Flakes per arrebossar les galetes

Preparació :

Mesclam bé tots els ingredients excepte els cereals a ma o amb la TMX uns segons a velocitat 6. Queda una massa bastant enganxosa.
Feim petites bolletes i les arrebossam amb el crocant o els cereals lleugerament triturats, o amb ambdós ingredients. He de dir que personalment m’han agradat més les de cereals i pensava que seria a l’inrevés.
Enfornam uns 15-20 minuts a 180 ºC,....a punt per menjar!!!

20 comentaris:

  1. Quin capritx més bo, estimada amiga, cada dia ens sorprens amb idees fantàstiques. Moltes gràcies pel comentari que ens has deixat tan bonic.

    ResponElimina
  2. Que bones i fàcils de fer,ara mateix les pendría amb un bon got de llet freda, mentres juguem al parxis amb la familia.
    Molts petons bonica

    ResponElimina
  3. Aquestes xocoletes han d'estar de vici. Com me les menjaria ara per berenar... Mmm...
    Un petonet!!
    Marina.

    ResponElimina
  4. Hola,
    Les galetes han d'estar fantàstiques! Però m'ha encantat el nom. No només és inventar cuinant.. sinó que també amb el nom!Tu les repetiràs i jo les poso a la llistota! Petons guapa!

    ResponElimina
  5. Genials, per picar a qualsevol hora. M´agrada aquest punt de canyella que porta...en sóc un fan.
    Però si jo les faig algun dia em quedo amb el crocant ja que a mi els cereals no em van. Almenys el típic bol per esmorzar,

    Petons

    ResponElimina
  6. Ummmmmmmmmmmmmm. Continua inventant que et surt molt bé! Aquest toc cruixent, molt original.
    Per cert, ja he fet les teves gominoles, ja ho veuràs...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. quin crack! sort que no sabies cuinar, perquè sino... tenen una pinta genial! petonets

    ResponElimina
  8. uep, sóc en Xisco d'Una vida entre madones, t'he trobat a través de la cuina vermella.
    Estic encantat de trobar altres blocs de cuina de mallorca.
    És una passada el teu bloc, jo també som fet un parell de tortells, però amb la recepta de como agua para xocolate, si no l'has fet mai, te recoman que la miris de fer, és moooolt bona!

    ResponElimina
  9. Hola
    Gracias por el comentario en mi blog,tambien he visto el tortell y estas galletas,veo que no pierdes el tiempo en la cocina y ademas todo te queda bien.Me gusta tu estilo.Nos seguiremos viendo
    Peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Quina temptació ens deixes!! m'encanta, super cruixents i saboroses!!!
    Molts petonets

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta que fan aquestes xocoletes!!

    ResponElimina
  12. Vermells: gràcies per la vostra visita!!Jo només he transmès el missatge dels Reis!!
    Puri: fàcils, fàcils, encara no m'he arriscat amb les galetetes decorades!! Un petó.
    Marina: et convidaria a menjar-ne però no en queden!!
    Eri: je, je, imaginació al poder!! Un petó, guapa!
    Cristina: ja em diràs si les proves. Una abraçada!
    Mònica: ja tenc ganes de veure les teves gominoles!!La teva filla segur que va estar ben contenta!! Un petó.
    Judith: això d'aprendre a cuinar era qüestió de supervivència!
    Xisco: hola, benvingut! Sempre és una alegria trobar gent d'aquí devora...ara vendré a visitar el teu bloc!!
    Miquel: gracias, se hace lo que se puede!! Un beso!!
    Ingrid: en vaig fer poques per això...tenen un punt cruixent que m'agrada molt!!
    Alba: gràcies!! Un petó

    ResponElimina
  13. jejeje doncs a mi també m'agrada el nom de xocoletes!! :) I si han volat, segur que eren delicioses! (En tenen tota la pinta!)

    ResponElimina
  14. Hola!! He trobat el blog a través de de Acabat de fer i m'agraden molt les receptes, són molt originals :)

    Jo la veritat es que el dia que vaig fer el tortell ja en vaig quedar tipa de cuina, però vaig sortir molt contenta del resultat jejeje

    Em quedo seguint el blog, si vosaltres tb us voleu passar per la meva cuina i si us agrada, seguir-me, moltes gràcies!

    Un petó i fins aviat!! :)

    ResponElimina
  15. Quina pinta les xocoletes, quina gana,açò tambè es light de veritat?quinq gracia la teva entrada amb els xuxos,jejejejej¡¡¡¡que bò i jo que el dilluns vui començar dieta i no seré capas...
    bon cap de setmana i molts petons guapa.

    ResponElimina
  16. vols dir que n'hi ha prou amb vuit xocoletes? no se, no se, jo crec que amb aquesta pinta jo crec que quan les probi n'haure de fer mes. petonets guapa!!!!

    ResponElimina
  17. Que receta mas deliciosa ... el resultado es fantastico .BICOS MARIMI

    ResponElimina
  18. Caram!!! quina repostera que estas feta!!! I aquestes xocoletes no només són originals en el nom sinó també perquè te les has inventat!!!
    Genial!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  19. T'han queedat absolutament genials, continua experimentant així que ja veus que val la pena :)
    Un petonet.
    Sandra

    ResponElimina
  20. Mercé: tenien un toc cruixent que els feia especials!! un petó!
    Anniki: gràcies per la visita. Una abraçada
    Montse: hem d'intentar cuidar la línea,..amb 8 galetes ja em van tenir prou; jo n'hauria menjat més però cal fer bonda!!
    Marimi: gracias!
    Mglòria: clar, aprenc ràpid tenc blocs de referència on inspirar-me!! Un petó
    Sandra: gràcies...els meus conillets d'índies a vegades s'han de menjar qualque experiment que més valdria que no ho hagués provat!!

    ResponElimina