diumenge, 23 de gener del 2011

Cupcakes de coco i xocolata




Abans de tenir Bon Tiberi anava seguint alguns blocs, altres els he conegut fa poc.
Quan vas seguint un bloc et vas formant una idea de la persona que hi ha al darrera, a vegades més o menys encertada. Els que em coneixeu personalment supòs que em reconeixeu en cadascuna de les línies que escric; els altres supòs que us anau formant una imatge meva a partir del que dic o deix de dir.
La Judith, del bloc El món de Juju, divendres passat va explicar deu coses noves que no sabíem els seus seguidors. Després va “nominar” (per dir-ho d’alguna manera) a deu persones més perquè explicassin deu coses sobre elles; a mi em va tocar la nominació. Així que cumplint els deures aquí van els meus deus punts:
  1. Fa uns tres anys i mig era una completa inútil a la cuina. Realment, això succeïa perquè els fogons de casa dels meus pares i jo mai ens hem entès molt ; no sé com explicar-ho però tenen una espècie de vida pròpia que s’imposa al cuiner. Així i tot, en vaig aprendre ràpid, però els inicis foren difícils. Vivíem a un pis nou amb un comptador d’obra provisional, així que cada vegada que feia menjar “ploff” botava el diferencial i havia d’anar corrent dos pisos avall i pujar el diferencial del carrer, tornar al pis i acabar el menjar. Així, vaig fer les meves primeres truites de patates!! Eh, què te mooolt de mèrit fer-les així!!
  2. M’agrada més el dolç que el salat, així i tot, procuro dur una alimentació variada i equilibrada, a part de fer esport almenys tres cops per setmana.  
  3. Els gusts m’estan canviant (…o m’estic fent gran!!). Abans m’agradava més la carn que el peix (era carnívora total) ara cada vegada m’agrada menys la carn i més el peix i les verdures.
  4. Gourmets gastronòmics passau a l’altre punt: no llegiu aquest o em perdreu el “concepte” i no tornareu a entrar a Bon Tiberi!! No m’agrada gens el vi, ni blanc, ni negre!! Sóc de les que sempre bec aigua!! Si he de fer l’esforç, el faig, però em costa i molt!!
  5. Uns dels meus hobbies és llegir, però gairebé no tenc temps. Al nostre pis hi ha llibres per tot arreu, que misteriosament es van multiplicant! Els Reis em van dur un e-book que és un artilugi increïble i pràctic!! Jo era escèptica i deia que com el paper res, però des de que el tenc no em puc creure com es veu i llegeix. Una de les coses que més m’agraden és llegir ben tapada i sentir ploure! Per desgràcia, no ho puc fer gairebé mai.
  6. Gairebé no veig la televisió. De fet, crec que fa setmanes que no veig cap programa sencer a part de qualque bocí de telenotícies mentre sopam. Això no obstant, m’agrada molt el cine, sobretot el clàssic. De fet, a casa tenim un projector i, quan podem, ens agrada veure una bona pel.lícula.
  7. Una de les meves grans passions és viatjar. Sempre que podem feim alguna escapada, encara que no tantes com voldríem!! Grans viatges que esperam fer: visitar el continent asiàtic (Xina i Japó) i tornar als Estats Units.
  8. A casa hi ha tres coses intocables i sagrades: el Barça, el Bruce (Springsteen, Bruce per nosaltres, perquè ja és de la familia) i la xocolata!! He de dir que m’he adaptat sense problemes a les tres. De fet quan preparava els cupcakes sonava el Bruce i ben molt que m’agradava!
  9. Sóc molt ordenada i organitzada. Tenc una mentalitat bastant quadriculada en aquest sentit. Vaig contrarrellotge tot el dia ja que és l’única manera de fer tot el que he de fer, i encara no em basta el temps!
  10. Sóc moolt puntual. Em posa molt nerviosa la gent impuntual. Com que vaig cronometrada tot el dia i arribo a punt, no puc resistir la impuntualitat.

Vaja quin rotllo que us acabo d’escriure. La responsable és la Judith, què consti!!

Anem a la recepta d’avui !!



Mai havia fet un cupcake i avui m’he estrenat. A falta d’un n’he fet dos, però això ja us ho contaré un altre dia. Al final han sortit força bé, però no amb la recepta que volia fer inicialment, que ha sortit un petit (o gran) desastre.
Com que fa molt de fred he pensat fer uns cupcakes decorats amb un ninot de neu. Suposo que serà la il.lusió de veure la neu, perquè aquí a Mallorca gairebé no en veim mai!
Amb aquest cupcake particip al concurs organitzat per Cupcakelosophy.

Cupcakes de coco i xocolata
Ingredients:

Cupcake:
200 grs de farina de rebosteria
50 grs de coco ratllat
1 sobre de llevat (tipus Royal)
4 ous
150 grs de sucre
200 grs de llet de coco

Frosting de xocolata:
Utilitzam la mateixa quantitat de xocolata que de nata, en el meu cas (he decorat només 4 cupcakes):
100 grs de xocolata tipus Nestlé postres
100 grs de Nata

Figuretes de massapà (aproximadament 250 grs)
100 grs de sucre en pols
100 grs de farina d’ametlles
1 blanc d’ou

Preparació:
  1. Primer de tot hem de preparar la magdalena que serà la base del cupcake. Per això, mesclam tots els ingredients. En primer lloc, els ous i el sucre, i després, afegim la resta d’ingredients.
  2. Distribuim la mescla en motlles individuals de paper i enfornam uns 15-20 minuts a 180ºC.  Deixam refredar.
  3. Una vegada preparada la base, hem de preparar la cobertura o frosting. Jo ho he fet amb la TMX. He posat la nata 5 minuts a 90º i a continuació, he afegit la xocolata fins que ha quedat tot ben integrat. La massa resultant la posam a una mànega pastissera i la deixam reposar a la gelera unes dues hores, perquè agafi consistència.
  4. Finalment, prepararem les figuretes de massapà:
    1. Mesclam el sucre i les ametlles (les podem picar nosaltres programant un minut a velocitat 10). Una vegada mesclats, afegim el blanc d’ou fins que quedi una massa homogènia.
    2. Deixam reposar una hora a la gelera, perquè faci més bon treballar.
    3. Anam fent les figuretes i anam tenyint amb el colorant alimentici. He utilitzat els colorants Wilton groc (lemon yellow), vermell (christmas red) i verd l(eaf green).
    4. Per fer el ninot de neu he deixat el cos del color del massapà; la bufanda tenyida de vermell, el nas de taronja (vermell i groc en la mateixa proporció), els ullets i els botons del cos són xocolata fusa (he fet una petita senyal amb un escuradents). Finalment, he tenyit un poc de massapà de groc, he fet unes petites ratlles de xocolata i ho he clavat tot a un escuradents, perquè servís de granera.
  5. Una vegada preparats aquestes tres parts del cupcake, podem montar-lo:
    1. Amb la mànega pastelera distribuim el frosting de xocolata fent una espiral. A damunt hi posam un poc de coco ratllat.
    2. Finalment, posam el ninot de neu a damunt el cupcake i la granera que li hem fet.

33 comentaris:

  1. Huola!!!

    Moltes gràcies per participar! Quina bona recepta i m'han encantat les fotos!
    Espero que tinguis molta sort al concurs!!
    Ptunets i ja tens una seguidora més!!!

    ResponElimina
  2. Hola! aquests cupcakes són una cucada!!

    Nosaltres també sóm fans incondicionals del Bruce!!! però ens encanta el vi, massa i tot! ;)

    ResponElimina
  3. Paula!!! com m'ha agradat llegir els teus punts!!! i et diré més: L'Yves és un fan incondicional del Bruce! de fet té més de 500 cd!!! i no es perd cap concert! i si pot repeteix! jajajajajajja, quina gràcia! quan vingueu a sopar a casa ja se quina música posarem! jajajajajaj. M'ha agradat molt saber una mica més de tu! petonets! ai!!! que no deia res dels cupcakes!!! son una passada. m'encanata el coco!!! ummmmmmmmm

    ResponElimina
  4. T´han quedat xulíssims...jo no n´he fet mai.Aviam si faig un cop de cap.

    Respetce als punts coincideixo amb tu en els núms 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 i 10.

    ResponElimina
  5. Guau Paula, com m'agrada llegir aquestes coses, la Judith n'ha liat una de grossa, eh? Així et coneixem una mica més!
    Dels cupcakes... ostres!! Són una passada, i a part de bons, aquests ninotets de neu m'han enamorat! Quina monada!
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  6. Hola Paula! Finalment he acceptat la teva invitació i he vingut a fer un tomb pel teu blog.
    Aquests cupcakes fan una pinta mooolt bona, jo encara no n'he fet mai i tampoc els he provat! No sé pq però els de colors em feien una mica de cosa (tonteries...) però amb aquests de xocolata no m'ho pensaria ni un moment! Petons

    ResponElimina
  7. Tens raó; qui et coneix et visualitza a cada línia que has escrit, però no et fa justícia, ets molt millor... la senzillesa et fa un ser superior.

    ResponElimina
  8. Saps què? Coincideixo totalment amb tu des del punt 2 fins al 8 (excepte amb el tema Boss). Ara bé: el punt 10 és la meva assignatura pendent: no sé com m'ho faig però sempre arribo tard... una mica! Els cupcakes, de luxe total!

    ResponElimina
  9. Hola!!
    Pues por lo que he leído nos parecemos en muuuchas cosas tú y yo! jejejeje

    Es verdad que podemos hacernos una idea de como es la persona que hay detrás de un blog aunque no la conozcamos personalmente, te aseguro que no se si en otro tipo de blogs será así pero en los de conina hay personas realmente maravillosas detrás!! :-D

    Unos cupcakes deliciosos!! Mmmm que bonita decoración! Suerte!!!!

    Besitossss

    ResponElimina
  10. jejeje... doncs aquí en tens una altra que només beu aigua! ;)
    Aquests cupcakes a banda de ser deliciosos t'han quedat una monaaaaada!!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Quins cupcakes més bonics amb aquests ninotets de massapà!!Quina feinada fer-los així de petitons. M'encanten!! I el frosting molt millor que les buttercream de manega i sucre americanes.

    Encantada de coneixe't :)!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  12. Davinia: gràcies a tu per organitzar aquest concurs!!
    Taller de cuina: veig que el Bruce mou masses, eh??
    Judith, "lianta, lianta": és que el Bruce és molt de Bruce, eh? Aquí només falta montar-li un altar i si et contàs el que han fet (i m'han fet fer) per anar a un concert (encara que m'agrada, eh)!! Ja veig que tendran tema de conversa!!
    Cristina: anima't que són molt fàcils!
    Sandra:Gràcies, doncs, ja ho dius tu, l'ha "liada"; ja li tornarem, ja..."Tiembla, Judith, tiembla" (je, je, je...per sort, sóc inofensiva total!)
    Laia: benvinguda i gràcies per la visita.
    Madrina: gràcies!! Un poc més i m'has fet plorar!! De totes maneres, aquest comentari no és objectiu, ho escriu algú que m'estima i molt, eh?? ;XXX
    Visc a la cuina: gràcies, doncs, si un dia quedam procura arribar puntual!! Je,je!
    Alimenta: muchas gracias por la visita!!
    Mercè: gràcies, doncs, això em consola, perquè em considero un "bitxo raro". I les peripècies que hem de fer quan tenim convidats i anar al super i comprar vi...jo no sé mai que comprar, em poden col.locar qualsevol cosa que la duc a casa tan tranquil.la!!
    Alba: gràcies per la visita! Són fàcils de fer i no porten tanta feina!
    Moltes gràcies a tots! Una abraçada!

    ResponElimina
  13. Hola Paula!
    Quina gràcia! Jo també estic fent els deures de la Judith i ostres hi ha alguns punts totalment coincidents... ja ho veuràs. He vist en un comentari que posaries aquesta recepta i ara que ho he vist m'he quedat meravellada.M'han encantat amb les figuretes.. M'ha agradat coneixer una mica més de tu. Petonets,

    ResponElimina
  14. Paula gracias por el rollo pero asi te conocemos un poco mas.
    Esta receta es muy bonita la decoracion te lo has trabajado muy bien, da pena comerselos no?
    Bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  15. Yo darte las gracias por el rollete pq efectivamente nos abres un poco mas lo que eres!
    Una preguntita el chocolate para el frosting lo pones fundido o como? Entiendo que si pero...no ho se...
    Los muñequitos son una monada pero por favor que se vaya la nieve de una vez no? Estos fríos polares en esta illa nostra me están destrozando el jardín! Jjijijijji...petos bella

    ResponElimina
  16. Veig que ens assemblem en moltes coses, jo tb sóc molt puntual, m'agrada molt llegir, veig molt poc la tv... l'únic en que potser diferim es que jo sóc més de salat i que fa moooolt temps qe li vaig robar els fogons a me mare jajaja

    Sobre els cupcakes t'han quedat genials, jo encara no n'he fet mai i mira que ganes no en falten, perquè són moníssims! El fet de posar-hi de motlle ds papers (el primer cupcake) és per algun motiu? Així s'aguanten més??

    Un petó i bona setmana :)

    ResponElimina
  17. Amb el fred que fa vé de gust clavar queixalada en un d'aquests ninotets de massapà! A veure si el muffin ens escalfa el cos, jo també sóc com tu, cada vegada el dolç em xifla més i x això intento dur una dieta controlada jeje, sino malament oi?
    apa petons ;)

    ResponElimina
  18. Doncs sort que no sabies cuinar sinó que tremoli l'Adrià!
    A casa han tingut molt éxit les teves fotos!
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Bon dia Paula!
    Quins cupcakes més graciosos amb aquests ninotets de neu!!! i de massapà!!! quina feinada! però s'ha de dir: BRAVO! BRAVO! BRAVÍSSIM! Espero que en siguis la guanyadora!
    Per ser els primers.. no vull pensar com seran els següents!
    Ara que escoltant la música d'en Bruce no és d'estrenyar que et sortissin tant graciosos.. si sembla que toquin la guitarra i tot!!!
    Molt bona proposta la de la Judith, encara que a mi m'hagués agradat més que t'hagués demanat de descriure't en 20 punts!!!
    Un petó, dolça Paula!
    Gourmenderies

    ResponElimina
  20. T'han quedat una monada! I amb el coco i la xocolata, han de ser super gustosos, ideals per fer un bon esmorzar ben carregat d'energia ;)

    ResponElimina
  21. Una meravella de cupcakes! t'han quedat fantàstics amb aquests ninotets! m'encanten.
    Gràcies per compartir una miqueta de tu amb tots nosaltres.
    Molts petonets

    ResponElimina
  22. Eri: gràcies, estic impacient per llegir els teus deures!!
    Miquel: gracias! Un poc de pena si que feia, però estàven tan boons!
    Manu: efectivamente el frosting va fundido. Yo lo preparé con la TMX y le faltaba un poco de cuerpo cuando estaba caliente; por eso, lo preparé dentro de la manga y lo puse un rato en la nevera. Al rato el chocolate estaba más denso, pero aún fundido y quedaba más bien para decorar.
    Anna: m'has descobert!! Ja,ja!! Tu ho has dit amb un motlle de paper el cupcake quedava massa obert amb dos motlles de paper queda més subjecte!
    Acabat de fer: jo em purifico tota la setmana del dolç del cap de setmana!!
    Mònica: gràcies! Ja t'ho vaig dir als teus fills els agradarà molt Bon Tiberi: gominoles, ninots de neu!!!
    Mglòria: gràcies!! No t'imagines quina alegria que tenc cada vegada que començ a llegir el que escrius. Ja se'm posa la rialla a la cara i no em fuig!!
    Gemma: avui hem carregat be les piles de bon matí amb els cupcakes que vàren sobrar!!
    Ingrid: gràcies! Ara em falta fer galetetes decorades, amb tu tenc una bona mostra on elegir.
    Gràcies a tots! Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Paula, jo també sóc d'aigua, que aclareix les idees! Jo encara tinc els deures per fer, però espero que aquesta setmana tingui algun dia per posar fil a l'agulla.
    Els cupcakes genials, i les figuretes de massapà immillorables!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Només tinc paraules d'admiració davant aquestes petites meravelles!. Una llaminadura preciosa!. I tú dius que éres una "inútil" a la cuina?, doncs post a post deixes ben clar que les coses han canviat!... Com el gust de la carn pel peix... Jo m'identifico amb algunes de les coses que expliques: puntualitat, organització... el que passa és que a casa som 5 i a vegades justament aquestes 2 qüestions són les més difícils... Una abraçada i felicitats per aquesta entrada tant REFRESCANT!

    ResponElimina
  25. Jejeje.... a mi tampoc m'agrada el vi, cap cap cap.... Però, a més, tampoc m'agrada el cafè, mira si en sóc de rara.
    Els cupcakes una cucada, molt adients pels dies que tenim de tant fred. A més la combinació extraordinaria, sucaria el dit a aquesta xocolata de sobre ja....

    ResponElimina
  26. Hola Paula!!!
    Hem vingut a visitar-te i ens ha agradat tant la teva casa que ens quedem amb el teu permís.
    I també voliem felicitar-te per aquestes cupcakes tan mones que t'han quedat...
    Et dessitjem molta sort al concurs i en tot el que et proponguis!!1
    Un petonás!

    ResponElimina
  27. Quina gràcia aquests ninotets de neu, t'han quedat moníssims i per ser que fa tres anys que no havies fet res a la cuina..

    ResponElimina
  28. Te felicitit per esser la primera vegada te han quedat extraordinariament preciosos, i els ninots quina gràcia,
    et desitjo molta sort guapa.
    Ague.

    ResponElimina
  29. quina xulada de post que has fet!, he de dir que coincidim en moltes coses, comper exemple a mi m'encanta llegir, i si plou...millor, la tele amb contagotes....pero no soc gens ordenada bua bua bua, m'agradaria tant ser ordenada. En fi, com ja et vaig dir he estat a Manacor a les festes de S Antoni, insuperable, i es que les festes a ses illes son especials....t'he de dir que m'ha costat una mica recuperar-me, i es que tampoc no coincidim en en punt del vi. Be, a lo que anava, els cupcakes....un deu noia, aixi que ja ho saps...Enohabona.

    ResponElimina
  30. Una monada aquets Cupcakes.
    No els he provat mai però fan un punta de ummmmmmmmm.
    Salut i bona cuina

    ResponElimina
  31. Totalment d'acord, nosaltres fa 2 mesos que varem començár el blog i amb alguns de vosaltres ja ens sembla que faci tota la vida que parlem... lluny de la suposada fredor de la xarxa crec que es creen grups molt interessants...De fet aquest cap de setmana hem d'acabar la pagina del blog "NOSALTRES", que està en construcció però es la més visitada....
    Per cert, ens encanta el teu mallorquí. Una abraçada

    ResponElimina
  32. Hola Paula!! que entrada tan personal me encanta leerte es como que te conociera de toda la vida, y este mundo de bloggers de cocina es maravilloso!!
    Me he dado un paseo por tu blog y la verdad que ha gustado mucho esa dedicación que pones a tus presentaciones y a tu redacción, con un estilo muy personal y delicado, te compro guapa!! me quedo contigo como tu seguidora desde hoy y espero que se desarrolle una linda amistad!!
    Un Beso gordo
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com
    PD; te espero por mi blog!! es pequeñito de dos meses tan sólo pero le pongo ganas y cariño, y claro me hace tremenda ilusión el tenerte por casa
    Un Beso!! te espero!!

    ResponElimina