dissabte, 25 de desembre del 2010

Torró de xocolata

Quan erem petits cantàvem “ara ve Nadal, menjarem torrons i amb una guitarra cantarem cançons”.
A Bon Tiberi no podia faltar el torró el dia de Nadal. El torró de xocolata agrada a tothom i sobretot als més petits. Això no obstant, és un torró que es pot menjar tot l’any a diferència del de Xixona que només es menja en aquestes dates.
El torró el podem fer amb forma de barra o utilitzant petits motlles de silicona. He trobat que era més divertit presentar-los donant-li forma de ninot i de bastonets; fins i tot podríem utilitzar els motlles per fer glaçons i així tendríem porcions individuals de torró. Si volem donar-li forma de barra podem utilitzar un motlle de silicona de forma rectangular; un recipient de plàstic amb un full de paper vegetal a baix i als laterals perquè faci bon desmotllar o si no en tenim podríem utilitzar un brick (per exemple, de llet), xapar-lo per la meitat i posar-li paper vegetal.



Anem a la recepta per fer dues barres de torró:

Ingredients:
150 grs de xocolata amb llet amb avellanes (jo el vaig utilitzar “Lindt chocolate con leche extrafino y avellanas)
150 grs de xocolata amb llet amb ametlles (en el meu cas, “Lindt chocolate con leche extrafino y almendras)
200 grs de xocolata fondant (tipus Nestlé postres)
70 grs de saïm (llard) de porc
100 grs de cereals Choco Krispies

Preparació:
  1. Primer de tot hem de fondre les xocolates:
    1. Amb TMX: Posam les xocolates a dins la TMX i programam 12 minuts, 37º, velocitat 1; la xocolata ha de quedar totalment fosa i integrada.
    2. Convencional: les fonem a temperatura baixa al microones vigilant que no es cremi o si podem les fonem al Bany Maria
  2. Afegim el saïm (llard) que haurà d’estar un poc fos (per això ho posam uns segons, només uns segons al microones). Ho mesclam bé amb una espàtula, si ho feim amb la TMX basta posar el saïm un minut a 37º, velocitat 1.
  3. A continuació afegim els Choco Krispies i mesclam amb una espàtula: realment ho podríem fer amb un altre tipus de cereals, però aquests són els que li donen el gust del torró de xocolata tradicional. Distribuim la massa dins els motlles i deixam reposar un parell d’hores.


Aquesta recepta és de Su de Webos Fritos; en tenia d’altres però, com ella diu al seu bloc, aquesta és la que surt més bona (per veure la seva recepta pitjau aquí). Al llibre “Reposteria y Pastelería con TMX”, n’hi ha una de semblant, però ho fan amb xocolata sense fruits secs i després hi afegeixen nous, ametlles , avellanes i panses. Ho podríem fer així, o només afegint ametlles o només nous, segons ens agradi més.
Hem de tenir en compte que com més qualitat tengui la xocolata més bo sortirà el torró, i amb aquesta recepta si que es nota la diferència entre les xocolates. També hem de tenir en compte que podem utilitzar torrons amb fruits secs sencers, així la nostra barra de torró tendria els fruits sencers o xocolata amb els fruits secs esmicolats, així només trobaríem els Choco Krispies, no els fruits secs.

Després d’això a Bon Tiberi només ens falta desitjar-vos que passeu un Bon Nadal!!

13 comentaris:

  1. apa, quins torrons més bonics i nadalencs...ja havia vist la recepta però em tira endarrera que porti llard de porc...saps si es pot fer amb mantega vegetal? Suposo que deu canviar le gust...si ho provo ja t'ho explicaré!
    Bon 1r àpat de Nadal!!

    ResponElimina
  2. Ostres, jo el vaig fer fa dos dies en versio individual i tant contenta q estava i vens tu ara amb aquesta preciositat...si ho hagues vist, m'hagues anat corrents a la tenda per comprar-ne els motllos...

    Bones festes,

    ResponElimina
  3. Quins motllos més xulis.!!
    Com sempre ens sorprens, El tió, Para Noel o fins i tot els Reis d'Orient et portaran segur moltes cosetes.
    Bon Nadal Paula, que l'amor, la salut i la felicitat siguin amb tu i els que t'estimen.
    Puri desde cooking lovers

    ResponElimina
  4. Bon Nadal Paula!!! m'encanta el torro de xocolata, i no et dic als meus fills, els motllos una passada, a veure siet dura per després de festes aquest torro, ho dubto molt...

    ResponElimina
  5. Caram Paula, això dels motllos queda molt bé.. bona idea! M’ho apunto per comprar-los, Petons Nadalencs!

    ResponElimina
  6. però quina bona pinta de torronets!! m'encanten les formes que els hi has donal!!! molt bon Nadal guapa!!!!! petonets

    ResponElimina
  7. Hola!
    T'acabo de descobrir per casualitat i m'he quedat encisada amb aquests torronets! Em quedo a xafardejar per aquí ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Paula, moníssims...una manera diferent de menjar torrons, sobretot si tens canalla.

    Bon Sant Esteve.

    ResponElimina
  9. Que bonics aquests torrons amb formes! Bones festes!

    ResponElimina
  10. Hola Paula!
    Jo també vaig fer aquest torró de la Su! i el vaig regalar al meu nebot petit. Està tant bo que poc els va durar!
    Un petó,
    Mglòria

    ResponElimina
  11. Que originals amb aquests motlles!!! Jo el vaig fer en barra i pels queda mes bonic així. Per l'any vinent m'ho copiaré.....

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies a tots per tots els comentaris!! Amb això de les festes he estat un poc desconnectada, però ara tornaré a la rutina!
    Gemma: jo no ho he provat amb mantega vegetal, però la Su de Webos Fritos d'on vaig "agafar" la recepta; diu que es pot substuir per mantega (de fet moltes receptes així ho fan) però que el gust canvia totalment. La veritat és que duu poca quantitat de llard i al gust no es nota gens, gens. Si ho proves ja em diràs com queda!Paula

    ResponElimina