dijous, 9 de desembre del 2010

Crema de nous

   Aquest diumenge vaig preparar el meu primer Tronc de Nadal. La veritat és que em pensava que seria més difícil de fer. L’únic problema que vaig tenir va ser decidir de què aniria farcit. Vaig descartar la trufa i la xocolata perquè vaig pensar que potser seria massa xocolata, també vaig descartar la crema perquè no agradava a tots els que n’havien de menjar, la nata muntada no m’ha acabava de convèncer; al final se’m va acudir fer una crema de fruits secs; com que a casa tenia nous vaig fer una crema de nous. Va sortir molt bona i consistent. Ja he trobat un altre possible farciment pels pastissos!!



Ingredients:
250 grs de nous pelades
200 grs de sucre
½ cullerada de canyella
1 pot de llet Ideal
500 grs de llet
Maizena (al gust, fins aconseguir que la crema quedi amb la consistència que volem)

Preparació amb TMX:
  1. Trituram les nous a velocitat progressiva 5-7-9, durant 1 minut
  2. Afegim la resta d’ingredients, excepte la Maizena i programam 20 minuts, 100º, velocitat 4.
  3. Finalitzat aquest temps deixam refredar la crema i trituram 1 minut a velocitat 10.
  4. Si la crema és massa clara, afegim Maizena i anam mesclant a 100º C, velocitat 4, un parell de minuts (fins que ens quedi amb la textura desitjada; hem de tenir en compte que quan la crema refredi tornarà més densa)

Preparació sense TMX :
  1. Trituram les nous.
  2. Posam el sucre, les nous, la llet ideal, la llet normal i la canyella a una olla i ho posam a foc mig fins que bulli.
  3. A part diluïm dues cullerades de maizena amb un poc de llet i ho afegim a la crema.
  4. Anam removent tot el temps per evitar que es facin grums a la crema; baixam a foc baix fins que agafi la consistència desitjada.
  5. Si ens queda clara podem afegir un poc més de maizena, tenint en compte que la crema quan refredi agafarà més consistència.

9 comentaris:

  1. Y no te imaginas lo rica que está!!!Esto también tienes que hacerlo, tienes que hacerlo, tienes que hacerlo!!!!!!

    ResponElimina
  2. He fet una ullada pel teu bloc i està molt i molt bé!!!!. Enhorabona... ens anirem veient!
    ah!, i aquesta crema de nous espectacular!
    Petonets

    Neus

    ResponElimina
  3. Paula, tu també tens bones pensades...
    Jo vaig fer el tronc, però el farsit...sortia per tot arreu en contes de quedar-se dintre del tronc...Juas juas juas,
    Però aquest any no el compro.

    Enhorabona per la crema de nous.
    Ptons Puri

    ResponElimina
  4. Jo també n'he preparat un de tronc, i et confesso que no m'importa que sigui tot de xocolata :-) mmmmm en soc addicte :-)) però tens raó que potser per molta gent sigui massa i la teva crema es un substitut ideal.

    Un petonet, Paula, i gràcies pels comentaris tan macos :-)

    ResponElimina
  5. Bona tarda Paula, gràcies per aquesta recepta: ara ja sé qué en faré de tantes nous que tinc a casa, de moment sols anaven a l'amanida i quatre de postres després de la fruita.
    Saps quants dies aguanta bé? A la nevera, no?

    ResponElimina
  6. Neus: gràcies per la visita; m'alegro que t'agradi la crema, va ser un "invent" i la veritat és que va sortir força be. Ens veim per les nostres cuines. Un petó i gràcies!
    Puri: vaja, quina llàstima amb el tronc, però us reuniu tu i la Mglòria i les pastisseries de la vostra zona ja poden anar penjant el rètol de "tancat"..je,je!
    Maduixa: gràcies per la teva visita, no t'imagines quant estic aprenent del teu bloc!! El que contes a moltes receptes com a introducció històrica és interessantíssim; amb el teu permís quan faci la crema catalana, faré un enllaç al teu bloc perquè m'ha agradat molt la referència històrica. Un petó!
    MGlòria: ni idea de quants de dies pot aguantar perquè la vaig utilitzar tota per fer el tronc de Nadal i va volar tot; però supòs que pot aguantar perfectament a la gelera uns perquè no duu ou ni nata només llet. De totes maneres surt molt dolça (a mi ja em va be així!!), així que s'hi pot posar menys sucre; per altra banda, al principi no hi vaig posar gens de maizena (no sabia com quedaria), però quan vaig veure que quedava molt líquida li vaig afegir maizena fins que va quedar amb la textura adient per farcir el tronc; tenc agar-agar per les salses però no em vaig atrevir a utilitzar-ho amb aquesta salsa (no tenc molt per mà encara la quantitat a utilizar) no fos cosa que l'experiment no em sortís i ens quedassim sense tronc per dinar. Uff!! quina parrafada que estic escrivint!! Una abraçada. Paula

    ResponElimina
  7. Doncs has trobat un farcit ben original, el provaré aquest any pel tronc de Nadal de casa!

    ResponElimina
  8. Hola acabo de descobrir el teu blog!! me l'apunto. I aquesta crema d'anous me la guardo per farcir algun pa de pessic.
    Ens veiem per aquí!!

    ResponElimina