dijous, 22 de setembre del 2011

Pollo Tonnato




Aquest mes a Memòries d’una Cuinera la Judith i la Moni ens han proposat preparar un plat de mar i muntanya.
Aquesta vegada he fet de les meves per preparar la recepta. Si hagués de triar una combinació de carn i peix típica em quedaria sense cap tipus de dubte amb els calamars farcits de carn. No en sol menjar molt sovint però m’encanten!! De fet, si alguna vegada anam a algun restaurant de menjar mallorquí i n’hi ha a la carta sempre els demano.
La veritat és que el més fàcil hauria estat intentar preparar uns calamars. Però quan vaig llegir la proposta el meu cap va començar a donar voltes a una recepta italiana que feia molt de temps que havia vist i que mai havia tastat: vitello tonnato. És a dir, carn de vedella amb salsa de tonyina. Vaig cercar moltes receptes, però cap m’acabava de convèncer. Al final he canviat tant totes les receptes que tenia que no queda res de la proposta original. Per canviar coses, fins i tot he canviat el tipus de carn: he utilitzat pollastre. Pel que fa a la salsa hi havia receptes amb maionesa però tampoc no m’acabaven de fer el pes, així que vaig anar fent una salsa al meu estil.
Quan ho estava preparant anava pensant que estava “assassinant” una recepta i que no podria sortir gaire cosa d’un invent com el que estava fent.
Això no obstant, quan la cuina va començar a agafar oloreta a menjar vaig pensar que potser podria sortir un plat bo i no em vaig equivocar: va sortir boníssim!!
La carn de pollastre va sortir ben humida i la salsa de tonyina li donava un gustet molt peculiar que em va encantar.
Crec que ara ja serà difícil que provi de fer la recepta “original”. Ara bé, la pròxima vegada que vagi a un restaurant italià, si en tenen, demanaré un vitello tonnato que no es digui que no l’he provat mai!!

Ingredients:
Piteres de pollastre
Una ceba
Vi blanc
Anxoves (una llauna petita de 6 aproximadament)
Llaunes de tonyina (jo en vaig utilitzar dues però això depen de la quantitat de salsa que volguem fer)
Tàperes
Pebre bo
Sal
Oli

Preparació:
  1. A una paella posam un raig d’oli, la ceba tallada a bocins, les piteres de pollastre, el pebre, un poc de sal i les anxoves. Afegim el vi blanc fins que les piteres quedin cobertes i les anam fent a foc mitjà.
  2. Si quan estiguin fetes les piteres veim que el suc de la cocció encara està molt líquid, retiram les piteres i deixam la paella amb els ingredients un parell de minuts més fins que s’hagi reduït un poc.
  3. Amb el turmix trituram el líquid de la cocció amb les llaunes de tonyina i un parell de tàperes. Si veim que la salsa queda massa densa li afegim un poc de nata o llet (jo hi vaig afegir un poc de llet fins que va quedar amb la textura que volia)
  4. Distribuïm la salsa per damunt la carn i la deixam a la gelera un parell d’hores. El plat  millora si es deixa reposar d’un dia per l’altre.

Nota: quan posem sal a la carn n’hem de posar molt poca perquè les anxoves són molt salades. Val més posar poca sal i afegir-ne un poc al final que posar-ne massa i que el plat ens quedi salat.

18 comentaris:

  1. Plas, plas, plas!!! Un ole, un hurra i una ola pel famós polla tonnato a la paulesana!!! Ha de ser boníssim, però com tot el que surt de la teva cuina!!
    Demà mengem (i pengem) la nostra versió de mar i muntanya, espero que surti tan bo com el teu!!!
    Petonets rul·lera mallorquina!!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Volia dir pollo... :S jajaja

    ResponElimina
  3. Això si que es una recepta de pollastre!! m'agrada la idea de la salsa, així el pollastre és més melós!! apuntat!!!! petons

    ResponElimina
  4. Aqusta salseta s´ha de probar!!!! quina fusió de sabors més bona!!!petonets

    ResponElimina
  5. Paula no sé pas com deu ser el vitelo tonnato, però aquest pollastre m'encanta!! De fet no he esmorzat, i em fa venir una gana...
    Petonets

    ResponElimina
  6. Ostres que bo! És una recepta genial, m'encata aquesta salseta combinada amb el pit de pollastre, ha de ser per sucar i no parar!
    Petons ;)

    ResponElimina
  7. Que original!!! I quina salseta, ha d'amorosir molt el pollastre. Boníssim!!!
    Petonets i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  8. Visca la nostra Paula!!!! voto perquè al nom posis "paulesana" jijijiji. ës una combinació ben original, i crec que si la portes a italia ja mai més tastaran el bitello! ;P ep! que si vols jo parlo amb els italianini!!! visca la nostra Paula i la seva recepta!!!! (ja pots seguir assassinant les que vulguis!) moltíssimes gràcies per participar! ets un solet. Petonets

    ResponElimina
  9. jo a Itàlia vaig provar el vitello tonnato i és espectacular, una delícia, però què vols que et digui, em sembla que amb pollastre ha de quedar per treure's el barret, també! :D jaja


    Molts petonets! :)

    ResponElimina
  10. Assassina! ja,ja,ja. No m'estranya que suquesis pa!
    Mira, la teva versió la tastaria però l'original segur que no, tanta carn impossible!
    Molts petonets i gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Jo només he menjat "vitello tonnato" però el pollastre m'agrada molt, així que aquest plat ha d'estar molt bo.
    Petonet,
    Nani

    ResponElimina
  12. Estupenda receta Paula! Aunque tengo que hacerla cuando mi chico no este en casa, que no es de comer de mar y monta#a.
    Un beso!

    ResponElimina
  13. M´agrada molt el pollastre. Quan en faci el faré amb aquesta recepta tan explosiva.

    ResponElimina
  14. Que guai!! a mi el vitello tonnato m'agrada molt i mai se m'hauria acudit fer-lo amb pollastre... Jo encara m'estic pensant la recepta, potser que em posi les piles! petonets

    ResponElimina
  15. Qué buena pinta y qué sencillo!. Me lo guardo para cuando vengo con prisas y quiero comer bien.
    Un besote

    ResponElimina
  16. No n' he provat mai, i que bo, fa una pinta deliciosa...

    ResponElimina
  17. Aquestes experimentacions són meravelloses per a la cuina. I si s'allunya de la original, que???
    Un petonàs maca,
    Esther

    ResponElimina