dilluns, 18 de juliol del 2011

Paella per a principiants




Whole Kitchen en la seva proposta salada per al mes de juliol ens proposa preparar un clàssic de la gastronomia espanyola: paella.

A mi m’agrada molt menjar paella, encara que fins ara només n’havia fet una vegada.  La paella és plat festiu o de diumenge, per això, les vegades que en sol menjar és a qualque celebració o dinar familiar, i  en aquestes reunions no soc jo la cuinera.  Això no obstant, l’any passat en vaig provar de fer una per veure com em sortia, va sortir bastant bona i jo vaig quedar satisfeta amb l’experiment, de manera que ja no l’havia tornat a repetir.
Quan vaig llegir que la proposta d’aquest mes de Whole Kitchen era fer una paella al principi em vaig espantar i vaig pensar que no participava en el repte. Després vaig canviar d’idea.
Vaig fer una paella fa dos diumenges i crec que els va agradar bastant als de casa perquè em varen demanar que en fes una altra aquest diumenge.
Així que aquí va la meva proposta, que he batejat amb el nom de paella per a principiants, perquè això és el que soc jo en el món de les paelles: una principiant. M’agradaria amb aquest post animar a la gent que no n’ha fet mai o a les que els fa por preparar-la perquè s’animin a fer-la; no és difícil, i el resultat és molt gratificant!!



Ingredients:
Calamars, musclos, gambes, cloïsses
Una ceba
Mongetes, pebre vermell o verd
Tomàtiga
Oli
Brou per a paella (o brou de pollastre o de peix)
Arròs bomba (uns 100 grs aproximadament per persona).
Safrà, sal, colorant o preparat per a paella (tipus Crespaella o Carmencita Paellero)

Preparació:
  1. Posam un raig d’oli a la paella i hi afegim els calamars, musclos, gambes,... Els deixam fins que agafin color i els retiram.
  2. A continuació hem de preparar un sofregit: afegim un poc d’oli a la paella i hi posam una ceba picada, les mongetes i un pebre vermell. Si volem posar bocins de carn a la paella, ara és el moment d’afegir-la. Ho deixam tot uns minuts fins que comenci a agafar color i després hi afegim la tomàtiga (jo vaig utilitzar un pot de tomàtiga triturada). Ho deixam al foc fins que sofregit estigui ben fet.
  3. Quan el sofregit estigui a punt d’estar començam a encalentir dins una olla aigua, o brou preparat per a paella o brou de peix o de carn segons el nostre gust. (Jo vaig utilitzar brou preparat per a paella)
  4. Quan el sofregit estigui fet i el brou calent afegim al sofregit el brou i ho deixam uns minuts fins que comenci a bullir. El brou ha d’arribar aproximadament fins la marca de les nanses de la paella.
  5. Aquest és el moment d’afegir l’arrós a la paella. El distribuïm bé a la paellera i ho deixam aproximadament uns 20 minuts primer a foc fort i després l’anam baixant. (Aquest temps és orientatiu ja que depèn del tipus de fogó que utilizam).
  6. Quan quedin pocs minuts és el moment d’afegir el marisc.
  7. Miram si l’arrós ja està a punt i s’ha begut tot el brou i apagam el foc. Deixam reposar uns minuts amb un pedaç humit a sobre (també podem utilizar paper de cuina banyat).
  8. Passat aquest temps la paella ja està a punt per menjar!!

18 comentaris:

  1. Una recepta de paella estupendament explicada! La paella és un plat que fa una mica de respecte, potser per allò de ser plat típic...Aquesta és molt semblant a la que fem a casa, tot i que jo hi tiro el brou a l'arròs. Tot i així,la meva àvia que era valenciana no hi posava mai ceba, deia que estovava l'arròs! Petons!

    ResponElimina
  2. M'agrada moltíssim la paella, a casa l'expert és el meu marit i el fa més o menys com tu, el resultat boníssim!

    ResponElimina
  3. Mmm m'encanta la paella, el tastava sempre en dijous, a casa la meva iaia, ara fa mesos que no la provo!! tinc monoOoo!!! petons

    ResponElimina
  4. Doncs el resultat es veu d'un xef 5 estrelles! T'ha quedat genial! A casa la paella ens agrada molt i la teva recepta també m'agrada. La provaré de fer.
    Una forta abraçada.

    ResponElimina
  5. Serà de principiant però té una pinta estupenda!!! Jo sempre la vaig a menjar a casa la mare, això sí, li porto les postres a canvi jejeje...

    ResponElimina
  6. tu paella esta genial,no puedo pasar una semana sin comer la paella
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Doncs si et queda així com a principiant... Quan dius que he de venir? M'agrada moltíssim la paella, a veure si en faig!:P
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. saps que no n'he fet mai???? jaajajajaj, un altre repte? aix nena, al final ho acabaré fent tot!!! em guardo la teva recepta per principiants!!!! a veure si m'animo!!! Milions de petonets guapa meva

    ResponElimina
  9. Qué gracia, hemos coincidido en el nombre.
    Ninguna de las dos la hemos hecho hasta ahora. Yo nunca y tú muy pocas veces. Así que en este reto hemos coincidido.
    Aunque tengo que reconocer que la tuya está bastante mejor que la mía.
    Besos

    ResponElimina
  10. ¡Qué buena paella has cocinado y qué bien explicada! Besos.

    ResponElimina
  11. No tengo mano para el arroz, este se ve en su punto y seguiré tus indicaciones.
    Besos.

    ResponElimina
  12. Que hambreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    un beso princesa!!

    ResponElimina
  13. La meva mare més o menys la fa com la teva i per això no diguis que és de principiants. A casa sempre he sentit que la paella és una de les receptes que per moltes vegades que la faci mai queda una igual que l´altre.

    ResponElimina
  14. Hola,
    Doncs aja ho saps... amb aquesta paella a partir d'ara ja et diran que la facis tu sempre. Té una pinta esplèndida. Petonets

    ResponElimina
  15. Muy rica esa paella, te ha quedado de cine.
    Un saludo Paco

    ResponElimina
  16. Te ha quedado genial tiene un aspecto muy apetecible, un saludo

    ResponElimina
  17. De principiante!!??!?!?! Paula pero esto está de escandalo! Yo de buena gana me comía dos platitos!

    ResponElimina
  18. Doncs per ser de principiant t'ha quedat de meravella! a més, si ja t'han demanat més, és que estava exquisida!
    Molts petonets!

    ResponElimina