dijous, 30 de juny del 2011

Pastissets de formatge i mel



L’Alba i l’Ingrid de Film & Food ens han proposat aquest mes fer una recepta grega. A més de preparar la recepta també ens han fet endevinar un ingredient secret que havíem de mencionar o utilitzar a la recepta d’avui.
Pel que fa a la recepta vaig decidir molt ràpid quina fer: uns pastissets de pasta filo amb formatge i mel que vaig veure al llibre de Viatges de Jamie Oliver. Des del dia que vaig descobrir aquesta recepta la tenia a la carpeta de pendents però mai trobava el moment de fer-la, així que aquest repte ha estat l’excusa perfecta. Aquests pastissets són molt senzills de fer, ràpids i el millor de tot: són boníssims, fins i tot, més del que m’esperava.
La recepta porta formatge feta que és típic grec. Si no ens agrada aquest formatge en podríem utilitzar un altre, per exemple, mozzarella.
Pel que fa a l’endevinalla havíem de descobrir el fruit de l’arbre que simbolitza a Dionís, déu grec del vi.  Doncs, bé, a més de les parres i l’heura, la figuera és un símbol d’aquest déu. Per tant, l’ingredient secret que ens demanaven era la figa. Jo no n’he trobat per fer la recepta però per fer la foto he utilizat uns tovallons de paper amb figues pintades, suposo que servirà!!

Anem a la recepta!



Ingredients:
Làmines de pasta filo o brick
Formatge feta
Oli d’oliva
Mel
Orenga
Sèsam

Preparació:
  1. Extenem les làmines de pasta filo. A damunt d’una làmina hi posam un poc d’oli i orenga i a sobre d’aquesta làmina n’hi posam una altra.
  2. Al damunt d’aquestes dues làmines que hem ajuntat hi posam un quadradet de formatge feta (si volem també el podem mesclar amb un poc d’oli i orenga) –si volem utilitzar un altre tipus de formatge feim el mateix: posar el quadrat de formatge al mig de la làmina de pasta filo.
  3. Tancam la pasta amb el formatge a dins com si estiguéssim fent un paquet.
  4. Enfornam els pastissets a 200ºC fins que quedin ben daurats.
  5. Una vegada defora del forn posam a sobre dels pastissets un poc de mel i unes llavors de sèsam.

23 comentaris:

  1. la pasta fil.lo farcida de formatge és un aperitiu genial!! M'ENCANTA!! petonets

    ResponElimina
  2. Hola,
    Què bons.. i això de posar els tovallons quina bona idea que has tingut!!Petons

    ResponElimina
  3. fántástic...!!! nos vemos en breve...si si si...un petó bella!

    ResponElimina
  4. quina pinta més increible!! encara no m'he atrevit mai a fer servir la pasta fil.lo pero aquests pastissets donen ganes d'anar corrents a comprar-ne per fer-los!

    ResponElimina
  5. Que senzill i lo bó que és! aquestes son les meves receptes preferides!

    ResponElimina
  6. Ets un crack! no només per decidir la recepta ràpid, sinó perquè a sobre és senzilla i boníssima!!!! es ideal per anar a fer un picnic! ja ens pots preparar per quan vingui el teu gendre a sopar!!! jaajjaajajajajja. Petonets princess

    ResponElimina
  7. Que cosa tan facil, pero realmente deliciosa. Me gusta. Besos

    ResponElimina
  8. Boníssima i ràpida com la meva!;)Li tinc ganes a la pasta fil·lo però tinc tantes coses pendents que no hi ha manera.
    Paula, em sembla que ens has d'explicar alguna coseta...
    Molts petonets!

    ResponElimina
  9. Ostres, els tinc en un llibre i ja fa temps que els vull fer! Haha! M'encanta el formatge amb la mel, és una de les meves passions...:P
    T'ha quedat estupendooo!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Sencilla y rica! Es la perfección jeje

    Besos!

    ResponElimina
  11. T'han quedat deliciosos....bueno bestials millor!! m'encanten! jo també tinc aquest llibre i els tenia fitxats...ara quan torni a tenir forn serà del primer que faré!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Un petó ben fort

    ResponElimina
  12. Quina cosa més boooooooooooooona!!
    Ara ja veig que no ens has d'explicar res! jajajajaja sort que més o menys vaig seguint algo... pq estic massa desconnectada i us enyoro molt!
    Petonets preciosa
    Sandra

    ResponElimina
  13. Mira que me gusta la pasta filo
    Con el queso y la miel tiene que estar riquísima

    ResponElimina
  14. Una receta rapidísima!!! y qué cosa más rica, bocaditos de cielo!!
    ;-)

    ResponElimina
  15. Yo he descubierto esta pasta hace poco, y le estoy sacando un partido, no sé si me queda suficiente para probar estos pastelitos tuyos, pero sino compraré. Bss.

    ResponElimina
  16. Ai, quina pinta aquests pastissets! Han d'estar boníssims! Jo vaig fer-ne uns de semblants fa poc però en versió salada: en lloc de portar mel, estan fets amb menta i carbassó fregits. També molt bons!

    ResponElimina
  17. M'encanta la pasta fil·lo!
    He fet alguna cosa molt semblant, però amb altres tipus de formatge (crec que amb mató). M'apunto la idea del feta, ha de quedar sorprenent i molt bo!

    ResponElimina
  18. que bons, és que la pasta fil.lo amb el formatge... i el puntet de mel... Boníssims.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Quan vam estar per Grècia i Turquia vam menjar un munt de pastissets de pasta filo amb mel. Un pèl massa dolços pel meu gust, però s'ha de dir que entren per la vista! T'han quedat molt bonics!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  20. Que bons!!! M'encanten els paquetets de pasta brick. Aquesta combinació ha d'estar boníssima...

    ResponElimina
  21. Una recepta que ha de ser deliciosa, i unes fotos precioses!

    ResponElimina