divendres, 3 de juny del 2011

Els rulos de la Fletcher



Què us sembla el títol de la recepta d’avui?? Intrigant?? Diferent?? Precisament d’això es tractava!!
Crec que moltes coses de les que ens agraden de grans són una conseqüència directa d’allò que hem viscut de petits. Des de sempre m’han agradat els llibres d’intriga, les novel.les policíaques i de detectius. De petita els meus companys d’aventures varen ser Els Hollister, Els Cinc, L’Alfred Hitchcock i els tres investigadors entre d’altres. Pel que fa a les sèries de televisió era una fan incondicional de “Se ha escrito un crimen”. Com m’agradava la Jessica Fletcher!! No sé com s’ho feia però aquí on anava hi havia un assassinat i a partir d’aquest punt ella investigava, interrogava i ,al final, sempre acabava descobrint a l’autor del crim! Era el meu ídol!!
Aquest gust per les novel.les de misteri actualment encara perdura. El meu pare sempre diu que si al primer capítol d’un llibre surt un assassinat ja m’hi quedaré enganxada (això no sempre és així, però en part té molta raó)
Un dia parlant amb la Judith, la Mònica i la Sandra vàrem arribar al tema detectius i, com no, a “Se ha escrito un crimen”. Totes quatre vàrem coincidir amb el fet que ens agradava la protagonista de la sèrie (crec que en el fons, som quatre bones “detectius frustades"). No sé com (bé, sí que ho sé, però si ho explico no acabaré amb la introducció) el tema va acabar amb la paraula “rulos” i d’aquí amb “Els rulos de la Fletcher”. Vàrem dir que semblava un nom d’un pastís…ja us imaginau com continua la història, oi? I si feim un repte totes quatre?? Un menjar amb forma de rulo que, òbviament, s'haurà de dir “Els Rulos de la Fletcher”??
Després de molts de dies de bromes creuades amb els Rulos i la Fletcher aquí teniu el resultat!!



No oblideu visitar els altres Rulos:
-          La Judith (El món de Juju)
-          La Mònica (Coses de Llàbiro)
-          La Sandra (Els Fogons de la Bordeta)

Per cert, la imatge d’aquest repte l’ha feta la Judith. No ho podeu negar: és boníssima!!!

Anem a la recepta !!
Vaig estar donant voltes un bon parell de dies per trobar un plat que efectivament es pogués considerar un autèntic “rulo”. Al final em vaig decidir a fer un cilindre amb pasta de fulls farcit de crema de taronja (Orange Curd).



Ingredients:
Massa de fulls
Crema de taronja:
            250 grs de sucre
            La pell d’una taronja sense gens de part blanca
            200 grs de suc de taronja
            120 grs de mantega
            4 ous

Preparació:
  1. Podem preparar la crema de taronja amb antelació ja que es conserva perfectament a la gelera.
  2. Amb TMX:
    1. Polvoritzam el sucre i la pell de taronja (un minut a velocitat progresiva 5-10)
    2. A continuació, afegim el suc de taronja, la mantega i els ous. Programam 20 minuts, 90ºC, velocitat 4.
    3. Deixam refredar
  3. Sense TMX:
    1. A un bol posam el sucre, la mantega i el suc de taronja. El posam al bany maria a foc lent, i anam remenant fins que la mantega quedi ben fosa.
    2. Afegim els ous batuts, sense deixar que la mescla arribi a bullir. Anam remenant fins que la mescla quedi espessa. Ens ha de quedar amb una consistència semblant a la de la crema pastissera.
    3. Deixam refredar

  1. Una vegada feta la crema podem preparar els cilindres (millor dit, els “rulos”) de pasta de fulls. Per fer-los podríem utilitzar uns cilindres d’al.lumini que serveixen precisament per fer aquestes preparacions. Jo no els tenia i vaig haver de fer un invent casolà, que ha anat perfecte. Us deixo una foto (en principi no la volia posar) però m’ha estat tan útil l’experiment que crec que val la pena que us deixi la idea.


  1. Es tracta d'agafar pals de pintxos i fer-los a bocins. Després els agrupam segons el diàmetre que volem donar al cilindre. Els subjectam amb paper de forn i l’untam un poc amb mantega. A continuació, tallam la massa de fulls en tires llargues i primes i l’anam enrotllant al llarg del paper vegetal.
  2. Pinzellam la masa amb ou batut i hi posam un poc de sucre al damunt. Enfornam a 180ºC fins que els cilindres quedin ben daurats.
  3. Deixam refredar un poc.
  4. Amb precaució anam estirant els pals (surten molt fàcilment), després estiram el paper vegetal i ja tenim el rulo fet.
  5. Amb l’ajuda d’una mànega pastissera anam omplint la pasta de fulls amb la crema de taronja. 

“Rulos de la Fletcher” a punt per menjar!!

He de confessar que m’he divertit molt aquests dies amb la idea dels rulos i pensant què em podia “inventar” per estar al nivell de les altres ruleres.
Gràcies Judith, Mònica i Sandra!!! ;)))

31 comentaris:

  1. jajajajajaja m'encanta!!!!! A part de que han de ser BONÍSSIMS... lo bé que ens ho hem passat fent això ha estat la bomba!!! Visca els rulos de la Fletch(x)er!!!!!!!!
    Petonets rulera del meu cor!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Paula, ja tenia ganes de veure el teu invent, ets un crack!
    També m'encanta la teva recepta, com t'ho has treballat!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  3. jjajajajaj! ets un crack rulero!!! com m'agrada la teva versió! ha d'estar boníssima, i la manera com ho has fet no té desperdici! ajajajajajja. M'ha encantat! crec que avui ja podré dormir més tranquil·la... ;P petonets carinyet!!!!

    ResponElimina
  4. OOOOEEEE, OOOEEOOOEEEOOEEE!!!
    Em fa mal la panxa de tant riure, que bons els rulos de la Flecher, ets única!!
    Per aquest finde em possaré uns quants al cap, juas, juas, juas,
    Felicitats.Vaig a veure els altres i t'explico.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Ja he tornat de veure a les demés noies...
    Jopetes, quina passada de blogs i de personetes!!!
    Gràcies, gràcies i gràcies a totes!

    ResponElimina
  6. Je je je... molt divertit, ja veig que esteu de bon humor totes quatre!
    l'orange curd és una crema de vici total, aquests rulos han de ser deliciosos.

    ResponElimina
  7. quina gràcia això del rulo! He vist les altres receptes i estan molt divertides.
    Ja veig que això del rulo dóna molt de sí, ja que se'n poden fer de molt tipus.
    Petons

    ResponElimina
  8. Boníssim!!!!!!!!! Avui crec que ens heu fet riure a tots. Els rulos amb el farcit de cremeta, una meravella i la imatge feta per a la Judith, és genial!
    Apa, continueu amb aquest bon humor.
    Petons i bon finde

    ResponElimina
  9. Vengo de "casa" de Judith para conocer tu blog :)
    A parte de reirme un montón con vuestra ocurrencia, me encantan tus rulos, tienen que estar buenísimos.
    Besos

    ResponElimina
  10. Si ja ho dic jo, quin trio rulero!!!! jajajaja
    Una recepta genial, i m'ha encantat l'invent dels pinxos per poder fer els rulos.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. Uns rulos absolutament deliciosos!!! ara bé, jo Els Hollister, Els Cinc, L’Alfred Hitchcock, Els Set secrets, Ironside, perry Mason... m'encantaven tots. Però la Fletcher nooooooooooooo!!!! Tot i que reconec que la imatge que n'ha fet la Judith és per petar-se.
    Petonets i bon cap de setmana ruleres!!

    ResponElimina
  12. La recepta és una delicia, peró m'ha encantat el sistema per fer rulos. ës genial!!! Gracies per la idea!

    Bon cap de setmana,
    Esther

    ResponElimina
  13. Paula,hoy voy de rulo en rulo.
    Ayyyyy, qué recuerdos me traen a mí los libros de Los cincos, yo siempre me pedía se Ana, que era la guapa, rubia y estupenda, jajajaja.
    Me encantan estos rulos tuyos.
    Voy a seguirle la pista a los otros.
    Besos

    ResponElimina
  14. 2a ronda...aquest són més dolços i no crec que em facin tant de mal amb les pinces, je, je, je...

    ResponElimina
  15. Buenísimo es poco! Qué ricos estos "rulitos" y gracias por compartir la idea para hacerlos!
    Besitos

    ResponElimina
  16. Molt bona idea aquesta que has tingut dels pintxos :-) Ara mateix me'n berenava un parell que tenen una pinta impresionant!! què bons i què macos que t'han quedat! Sou genials i ens ho heu fet passar la mar de be llegint les vostres pensades!

    un petó bonica ;-)

    ResponElimina
  17. Espectaculars i per descomptat super-atractius, en fi, que et donen unes ganes boges de clavar-lis queixalada.

    ResponElimina
  18. Què bé que us ho passeu. M'agraden les tres propostes

    ResponElimina
  19. Doncscpenso que aquest nom queda molt adient per a uns rulos tan espectaculars! Que bons deuen estar amb la crema de taronja!!!
    Ara passo a veure els altres rulos!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  20. Quins rulos més bons!!!! :D tinc tantes ganes de provar-los que els faré amb lemon curd (és la que tinc a l'armari!!) i un altre dia m'entretindré a fer la de taronja :) un repte molt divertit!

    ResponElimina
  21. Que bons aquests rulos. La meva última adquisició han set uns cilindres d'alumini. Crec que els estrenaré amb aquests recepta. Boníssima.
    Una abraçada i visca els rulos!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  22. hay la pobre Fletcher si supiera que sus rulos son comestibles ,te las tres propuesta para mi gusto la tuya.
    y el invento sensacional
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  23. L'últim rulo que em faltava per visitar!!! jejeje!!! Quina pinta que tenen....amb l'ornage curd ha de ser de vici...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  24. Jaja es diferente si! Me gusta mucho tu propuesta!! Gracias a Judith he encontrado tu blog! Me quedo por tu cocina!

    Besos

    ResponElimina
  25. Quina passada!!!
    Quines idees!!!
    Quina alenada d'aire fresc i divertit!!!
    M'encanta aquesta proposta que heu fet entre les quatre!
    I la última fotografia es marevellosa!!!
    Aquesta si que me la tenies ben amagada! ;)
    Sou genials!!! M'encanta el vostre equip!!!
    Moltes felicitats i espero veure més propostes de la flecher!!
    Una forta abraçada,
    mglòria

    ResponElimina
  26. Jejeje....molt divertides!!!! Sou la pera.....
    M'encanta la teva versió. Aquests rotllets de full diuen: -Menja'm!!!

    ResponElimina
  27. Ja només em faltaves tu Paula!! ole ole! sou genials! M'han encantat tots els rulos però la forma dels teus és brutal. Ara que ja he vist el truqui, ho haure de fer!
    Seguiu amb aquest bon humor i visca la Fletcher i les ruleras!! :)

    Molts petoneeeets!!!

    ResponElimina
  28. Molt bonics aquests "rulos" i molt ingeniosa la manera de fer-los.

    ResponElimina
  29. jajaja, sí que esteu divertides les cuatre :D
    Els rulos són fantàstics! Han d'estar deliciosos. Bon invent el motllo ;-)
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  30. L'altre dia vaig veure els rulos de la Sandra. Ostres, ja us ho passeu bé, eh?
    La teva recepta té molt bonia pinta. M'ha encantat la manera de fer-los! Amb idees com aquesta no es necessiten ni la meitat dels estris que tinc a la cuina!

    ResponElimina
  31. Quina xulada de rulos!! t'ho has currat al màxim!!! aquesta iniciativa és molt divertida!!! gràcies per compartir-ho!
    molts petonetsss

    ResponElimina