dimecres, 9 de març del 2011

Grissini




Avui una recepta fàcil, fàcil, fàcil!!
A qui no li agraden aquests bastonets de pa d’origen italià que es solen menjar com a aperitiu? Imaginau si els podem fer a casa i els menjam encara calentets, acabats de fer!! Irresistibles no trobau??

Anem a la recepta!!
Ingredients (20-25 unitats aproximadament, segons el tamany que donem als grissini)
500 grs de farina de força
10 grs de sal
20 grs de llevat fresc
1 cullerada de mel
40 grs d’oli d’oliva
280 grs d’aigua

Podem arrebossar els grissini amb farina, amb sèsam, amb herbes aromàtiques com orenga o amb qualsevol altre ingredient que ens vengui de gust.


Preparació:
Amb TMX:
  1. Posam a la TMX la farina i la sal i ho mesclam 10 segons a velocitat 5.
  2. Afegim el llevat, la mel, l’oli i l’aigua. Programam 5 minuts, “vaso cerrado”, velocitat Espiga. El resultat és una massa tova i molt elàstica.

Sense TMX:
  1. Mesclam la farina i la sal
  2. Afegim la resta d’ingredients: llevat, mel, oli i aigua i els mesclam durant uns minuts fins que quedi una massa ben homogènia.

Una vegada feta la massa l’aplanam amb les mans i la deixam reposar una hora aproximadament.
Encalentim el forn a 220º.
Amb la massa formam una massa rectangular i amb un ganivet o tallador anam tallant trinxes d’uns 2 cms d’amplada. Donam a aquestes trinxes forma cilíndrica prima i les arrebossam amb les llavors, orenga o amb farina.
Després estiram els bastonets de pa dels dos extrems per tal d’aconseguir el tamany desitjat.
Enfornam uns 10-15 minuts fins que quedin ben daurats.

Consell: els grissini quedaran més cruixents si posam un tassó d’aigua a dins el forn i de tant en tant anam pulveritzant els bastonets amb aigua.

(Aquesta recepta és del llibre “Pan y Bollería con Thermomix”)


27 comentaris:

  1. jajajja. més pa??? ostres Paula! si es que al final et faré la meva gurú panarra! jajajajaja. fa temps que em vaig comprar un llibre d'aperitius i els tinc pendents... ;) petonets bonica!

    ResponElimina
  2. Quina passada, els provaré de seguida: demà potser?

    ResponElimina
  3. A nosaltres ens encanten... el meu fill petit menja a cabassos... des de que no tenia dents...pobre i mai li he fet a casa...
    un petonet

    ResponElimina
  4. Hoooolaaaa!! ja soc aqui, i quina pinta aquest palets!!deu ser com les pipes, una i no parar.... ara la meva pregunta es... i la mel, per què? no són salades?
    Molts peton wapa

    ResponElimina
  5. facil y bona y un puro vici
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. que ricos me los llevo seven estupendos,abrazos.

    ResponElimina
  7. A casa volen, son de vici total i fins que no els acabem no parem, quedan boníssims. La segona foto és fantàstica!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Que bons i cruixentets. Acabats de fer han d'estar...
    Petonets

    ResponElimina
  9. Han de ser un vici d'anar picant sense parar... per treure la gana de dinar!

    ResponElimina
  10. Que bons!!! jo sempre en compro per matar el cuc entre hores. O quan no tinc la panxa massa fina. Ara ja no tinc excusa per no fer-los jo mateixa jejeje....

    ResponElimina
  11. Quina passada... això s'ha de provar urgentment! Petonets

    ResponElimina
  12. Porten mel?????? Què bons, per favor!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  13. Ostres Paula, l'han quedat sensacionals...jo en vaig provar de fer un cop i no me'n vaig sortir...ho hauré de tornar a provar perquè ara he guanyat soltura amb el tema de les masse fermentades.
    Enhorabona!

    ResponElimina
  14. Què bons Paula, tenen molt i molt bona pinta! No m'hi podria pas resistir jo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Boníiiiiiiissims! D'alló de començr i no parar.... les fotos molt maques.
    Petons gastronómics

    ResponElimina
  16. Judith: jo la teva gurú panarra?!! Crec que l'alumna supera a la professora!!
    Visc a la cuina: tu tasta'ls i ja em contaràs com et surten!
    Neus: doncs, ja saps que et toca!!
    Puri: benvinguda de nou! Ens tenies ben abandonats, eh?? Els grissini són salats, però porten mel perquè aquesta ajuda a que el llevat reaccioni i el pa (els grissini) tenguin més "miga" (no sé com dir "miga" en català :S). El gust de la mel no es nota. També podríen portar sucre enlloc de mel.
    Miquel: tu ho has dit, aquests grissini són un vici total!!
    Rosita: gracias!!
    Carmen: gràcies! Quan feiem les fotos ja menjàvem grissini...minuts després ja no n'hi havia!
    Alba: acabats de fer són boníssims!!
    Gemma: crec que convé fer-ne pocs o hi ha el risc de deixar el dinar damunt la taula!
    Catieu: doncs, no, ja no tens excusa!
    Eri: ja em diràs si els fas i com et surten!
    Mónica: porten mel, però el seu gust no es nota. La mel ajuda a que el llevat reaccioni. La recepta de massa de la pizza (de la recepta dels 15) portava sucre per aquest motiu. Es pot utilitzar sucre o mel. Ja que ets "addicta" al pa crec que els hauries de provar, ja em diràs com et surten! ;)
    Gemma: mans a la massa...mai més ben dit!
    Sandra: és que un pa calent és una temptació massa forta. M´és igual cremar-me però he de provar el pa just quan surt del forn!!
    Com Gat i Gos: gràcies!!

    Moltes gràcies per tots aquests comentaris!! ;))

    ResponElimina
  17. Jijijiji!
    Si es que t'atreveixes amb tot!
    Están superdivertits!!!
    UN petonás:D

    ResponElimina
  18. Ostres tu que fàcils no? M´ha sorpès la mel!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  19. hola acabo de conocerte y tienes unas recetas estupendas, aqui me tienes de seguidora y espero verte pronto un beso

    ResponElimina
  20. És cert que aquests bastonets són irresistibles. Quan comences a menjar-ne no pots parar!!! M'encanten!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  21. Aquest sí que dona gust menjar-los
    Bona cuina

    ResponElimina
  22. mis fans??? jajjajaja....que moan eres...
    oye gracias por los grissinis porque tenía ganas de hacerlos y mira tu...me has leido el pensamiento...!

    ResponElimina
  23. L´antipasti italià més famós...me´ls menjo a qualsevol hora. I els teus me´ls menjaria cada minut.

    ResponElimina
  24. Mmm que bons... no n' he fet mai, així que ja em toca.

    ResponElimina
  25. Hola!
    Miga és molla, Paula :))

    Aquesta recepta em té captivada! Sempre que la veig al llibre penso: la he de fer.. i penso mil convinacions amb pesto, amb olives negres, d'anxoves.. aaaahhhhh!!! Deliciosos!
    Un petonet, dolça Paula!
    Mglòria

    ResponElimina
  26. ualaaaaa!! ancare no n'he fet mai pero en tenc ganes , al meu fill li encanten !! SEMBLAN sensill ho teng que fer avera si si en quedan aixi de fantátics !!!!

    ResponElimina