diumenge, 6 de març del 2011

Croquetes d'arròs




La primera vegada que vàrem menjar aquestes croquetes d’arròs va ser a Roma. Aquestes croquetes són típiques d’allà on reben el nom de supplì al telefono, perquè al mossegar-les el formatge va formant els fils típics de la mozzarella que recorden un cable telefònic.
Des d’aquell dia que en vàrem menjar tenia pendent provar de fer-ne. Ahir em vaig decidir i el resultat ens va agradar molt.
Aquesta recepta és  molt versàtil, perquè les croquetes les podem fer amb allò que ens vengui més de gust, encara que jo les vaig fer així com recordava haver-les menjat: d’arròs, mozzarella i orenga, tot i que hi vaig afegir uns bocinets de salsitxa. Agafant la base de l’arròs es podríem fer amb pernil, tonyina, olives, tomàquet… Imaginació al poder!!

Anem a les recepta:

Ingredients:
Arròs (no ha de ser arròs d’aquest que no es passa perquè en cas contrari la croqueta no arribaria a agafar consistència)
Formatge tipus mozzarella
Una salsitxa tallada a bocins petits
Orenga
Ou i pa ratllat

Preparació:
  1. Primer de tot hem de bullir l’arròs. Tot i que a la recepta original l’arròs es fa com si fos un rissotto, jo per no complicar l’experiment només el vaig bullir (i crec que per ara ho continuaré fent així)
  2. Després el deixam refredar i hi afegim orenga (o qualsevol herba aromàtica que ens vengui de gust) i els bocinets de salsitxa i ho mesclam bé.
  3. Anam formant petites bolles i al centre posam un quadradet de formatge.
  4. A continuació arrebossam la croqueta amb ou i pa ratllat (podríem utilitzar també farina, ou i pa ratllat, però vaig trobar que no era necessari utilitzar farina i la recepta va sortit bé)
  5. Les fregim al foc. Hem de tenir en compte que les croquetes es faran molt ràpid perquè tots els ingredients ja estan cuits, així que una vegada que agafin color daurat la retirarem del foc. Bon profit!!

 

22 comentaris:

  1. No les havia vistes mai, aquestes croquetes. Però amb el formatget, la salsitxa, l'arròs.. Mmm... Si ja es veu en la foto... Una pinta deliciosa!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  2. ooooooooooooooooo! doncs ara mateix m'han entrat unes ganes de menjar-me unes!!! no sóc massa de croquetes, però la teva versió italiana l'haig de tastar ja, ai! espera que sona el telefon!!! ai no que son les ganes de mossegar les croquetes!!! ;) petonets bonica.

    PD: ja he fet un dels reptes que em vas dir un dia, ben aviat el veuràs publicat! jijijijiji ;P

    ResponElimina
  3. Paula,
    No les coneixia... ara ja se una cosa més. Jo al contrari que la Judtih sóc molt de croquetes! o sigui que aquestes les provaré. Petonets

    ResponElimina
  4. Nosaltres també som croqueterus com l'Eri!! Aquestes a més semblen senzilles de fer!! No n'havia vist mai de croquetes d'arròs. Que bones!!

    ResponElimina
  5. ¡Qué nombre tan divertido y qué ricas se ven estas croquetas!.

    ResponElimina
  6. Caray veo que somos la mayoria que no hemos visto estas croquetas de arroz antes, me gusta y claro me las llevo para probarlas
    peto i bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  7. Que ricas las croqueta y de arroz y el relleno,fabuloso,muy ingeniosas,abrazos.

    ResponElimina
  8. Quina records de quan varem anar a Italia!! La veritat es que és una molt bona manera que tenen d'aprofitar els risottos! M'encanta la versió que has fet,amb salsitxa, mozzarella i orenga no pararia de menjar-ne mai :)

    Un petó!

    ResponElimina
  9. D'arròs no n'he fet mai, però m'imagino que la mozzarella desfeta i la salsitxa a trossets, li deuen donar un toc sensacional. Les provaré!

    ResponElimina
  10. Ai, jo a Roma també en vaig menjar i les vaig trbar delicioses!!!!!! Amb el que a mi m'agraden les croquetes... i l'arròs, les faré ben aviat segur!
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponElimina
  11. Jo també m´afegeixo als club dels croqueteros però aquesta combinació no l´he menjada mai. Per provar!

    ResponElimina
  12. Doncs jo he estat a Roma i no les vaig tastar... :( M'apunto la recepta que semblen delicioses i amb la mozzarella desfeta....mmm!! Quina gana!!!

    Molts petonets bonica!! :)

    ResponElimina
  13. Què bones! tinc alguna recepta d'algun llibre voltant i tenia ganes de tasatar-les, ara desprñes de veure les teves més!
    petonets!

    ResponElimina
  14. Quin nom més divertit!. Quan vaig estar a Roma, no les vaig veure, quan hi torni, les buscaré, mentrestant, les farem a casa!

    ResponElimina
  15. Ostres, quin descobriment que acabo de fer!! No coneixia aquestes croquetes d'arròs. Amb els ingredients que porten han de ser boníssimes.
    Petons!

    ResponElimina
  16. Sempre les he volgut fer, també es diuen arancini, no? Fa mil anys que les vull fer. A veure sinó serà el mateix i ves a saber què vull menjar!
    Sigui com sigui les teves han d'estar molt i molt bones.
    Petonets.

    ResponElimina
  17. que delicia ,no las conocia pero esto lo tengo que hacer!!!..rico!!!

    besos

    ResponElimina
  18. Quina delicia més bona no se ma vera ocurrit mai,però en la pinta que tenen les pens fer.
    Mil petonets guapa.

    ResponElimina
  19. Odio hacer croquetas pero por el rebozado pero tendré que hacer una excepción con estas que nos propones...ya sabes que tengo debilidad por todo lo que haces monina...besetes

    ResponElimina
  20. Unes croquetes xulíssimes!! i molt originals! a casa ens agraden molt!
    petonets bonica!
    PD: El bundt cake de pastanaga..... espectacular!!

    ResponElimina
  21. Uauuu!!!
    Que delicioses! No he menjat mai croquetes d'arros!
    Veure-les m'ha obert la gana!
    Que te n'ha sobrat alguna per sopar avui???
    Un petonet,
    Mglòria

    ResponElimina
  22. M'han encantat aquestes croquetes! M'han fet venir salivera, i més a aquestes hores. Penso fer-les ben aviat.
    Slts.

    ResponElimina