dimecres, 15 de desembre del 2010

Pakoras



 Aquesta recepta és de’n Xisco, el meu oncle. Ell és l’altre part de Bon Tiberi. La idea de fer un bloc va sortir als dinars familiars. « Perquè no fas un bloc «  « No, tota sola, no ; si el feim a mitges, sí”. I aquí va néixer Bon Tiberi. Ell va fer l’estructura del bloc i va començar tot. Faig aquesta aclaració, sense el seu permís, abans que em doneu el mèrit d’aquesta recepta tan original. L’ únic que us puc dir és que  jo l’he provada i està boníssima, això és el que ell ha escrit:


Tenc un familiar que viatja molt , però no viatges de 15 dies, quan ho fa es per un parell (en mallorquí) de mesos. A la Índia hi deu haver anat ja més de tres vegades, i em sol convidar a dinar el menjar que ha après a fer, i al mateix temps contar-me el viatge. Avui vull compartir amb tots vosaltres, seguidors i visitants de Bontiberi una recepta tan fàcil con sorprenent i el millor de tot es que coneixereu una nova forma d'arrebossar, ja que farem servir la farina de cigrons. Quan l'haureu provada segur que no la deixareu d'usar , amb ella els arrebossats sempre queden perfectes, també és una bona solució per quan no tenim ous.

Per fer la farina, jo sol fer tot un quilo de cigrons, el faig en tres vegades, és a dir, en pesades de devers 333 gr. Així la thermomix no li costa tant i la farina queda més fina, el que faig és anar comprovant amb els dits (polze i l'index) la textura, ha de queda tan fina com la farina normal. Llavors la col·loc dins un pot de vidre; pot durar mesos, si està ben tancat.

Hi ha pakoras de diferents tipus, depenent dels ingredients que utilitzem, es poden fer com els de la fotografia o bé d'una sola verdura, per exemple amb ceba tallada de tal forma que quedin els cercles, o albergínia, o carn com pollastre... com podeu comprovar les combinacions són infinites. 

Ingredients:
200 grs de farina de cigrons.
L'aigua necessaria, ha de quedar com una pasta semblant a les farinetes que mengen el nins petits
1 cullerada de cafe Garam masala.
Si no teniu garam masala es pot fer servir
½ cullerada de café de comí molt.
1/2 cullerada de café de curry , no serà el mateix però ja podrem fer pakoras
600 grs de verdures trocejades, (pebre verd, vermell, ceba, albergínia etc.


Preparació :
  1. Tallam les verdures i les reservam.
  2. En un bol mesclam la farina i les espècies i afegim l'aigua, quan trobam la consistència adequada i tiram les verdures i ho barrejam i deixam reposar uns quinze minuts. 
  3. Amb la mà agafam la quantitat de la mida d'una pilota de pin pon, no fa falta donar-li forma es tracta d'agafar un poc de pasta i tirar-la dins , l'oli calent. Les pakores, han de surar, es a dir, hi ha d'haver-hi oli abastament. Les voltam, s'han de fer per cada banda
  4. Es serveixen acabades de fregir.
  5. Es poden menjar així o bé fer servir o yogur o chutney. Hi ha una marca, Patak's,  que té una gran varietat.

5 comentaris:

  1. Visca el Xisco i Bon Tiberi!!!

    Paula, a bon tiberi s'hi fa honor del seu nom. No saps el contenta que estic d'haver-te conegut!
    Una abraçada per tots dos!
    Mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  2. Doncs enhorabona a tots dos pel bloc!
    M'agrada molt conèixer receptes d'altres llocs i m'ha agradat trobar una recepta amb farina de cigrons.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Quines histories que amaguen cada bloc, oi? una recepta molt bona! petonets

    ResponElimina
  4. Nosaltres a la Índia hi vam estar tres mesos... les pakores em recorden els trens...

    ResponElimina
  5. Mglòria: je!je! gràcies! Jo també estic molt contenta d'haver-te conegut. Un petó
    Monica: la veritat és que és una recepta original i molt bona!
    Judith: Gràcies, petonets!
    Albota: és que quins viatges que fas!!!Un petó

    ResponElimina