divendres, 29 de juliol del 2011

Crumble de melicotó



Aquest mes el repte de Film & Food ha estat preparar una recepta únicament amb els ingredients que ens donaven.
El repte es basava en la pel.lícula Bon Appétit, on el protagonista improvisa un sopar amb els pocs ingredients que troba a la cuina.
Així, doncs, amb aquests ingredients limitats que ens han donat he preparat un crumble de melicotó (préssec).
El crumble és un pastís anglès molt senzill de preparar fet amb fruites i una massa de farina, mantega i sucre. Normalment s’acompanya de natilles o gelat i se sol menjar tebi, encara que fred també està boníssim.

Ingredients:
1 melicotó
150 grs de farina
100 grs de mantega
100 grs de sucre
50 grs de sucre glacé (el podem fer triturant el sucre normal ; amb la TMX programam un minut a velocitat 10)

Preparació:
  1. Tallam el melicotó en bocins.
  2. Mesclam a mà la farina, la mantega i el sucre. Si en tenguèssim (a la cuina de Film & Food no en tenim) podríem afegir una cullerada de canyella o un poc de vainilla.
  3. No ha de quedar ben integrat, es tracta d’una massa que sembla que s’esmicola.
  4. Dins un recipient apte per a forn distribuïm la fruita i la pasta de farina, sucre i mantega. Ho enfornam tot uns 20 minuts aproximadament a 180 ºC (el temps és orientatiu ja que dependrà del tamany del recipient utilitzat i del gruix que li donem al crumble)

Finalment, aprofitam per dir-vos que durant uns dies els fogons de Bon Tiberi estaran apagats.  Necessitam carregar un poc les piles i tornar amb energies renovades i moltes idees noves!! 
Bones vacances a tots!!

18 comentaris:

  1. Ummm unes postres boníssimes!!!!!
    Bones vacances i que gaudiu molt.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Quin crumble més apetitós...Mentres preparo aquest crumble i me'l menjo poc a poc espero que ja hagiu tornat per sorprendre'ns amb receptes tan senzilles però a la vegada cautivadores.
    Bones vacances! ;)

    ResponElimina
  3. Melicotó meu, on deus ser a hores d'ara???????? Ai, l'enveja!;P
    Encara no he fet mai un crumble, no tinc remei!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. Aquest crumble ha de ser deliciós!! I quina foto més xula!
    Disfruteu molt de les vacances, que ja toca!! A mi em queda un sol despertador!!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. ooo com m'agrada el crumble, tant cruixent, dolçet i deliciós!! i amb prèssec que t'he de dir...una delícia!! petons

    ResponElimina
  6. Hola Paula, jo com la Mònica encara no he fet mai un crumble... a veure si el faig ja que ja va sent hora. Una recepta fàcil però ja imagino com de bona ha d'estar... PEtons i que passis unes BONES VACANCES!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. Això això...tu carrega piles, però vigila amb els kgs.! Que m'han dit que tanta xocolata no és bona! :P
    Doncs res melicotó nostre (m'ha agradat lo de la Moni), el crumble una delícia... i tu gaudeix molt, que ja t'enyorem!!
    Petonarros!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Qué interessant la teva recepta! Mai he fet un crumble, ja tenc ganes de provar-ho! Bones vacances!!

    ResponElimina
  9. Una aportación muy interesante... me encanta.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Que bona la vostra proposta, com m'agrada!
    Bé, doncs descanseu molt que aquí estarem per gaudir de la vostra creativitat durant aquests dies de relax.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. doncs saps que també tinc moltes ganes de fer una crumble??? però encara no m'he decidit! :(. Molt bones vacances guapa!!! gaudeix d'un merescut descans!!!! milions de petonets!!!!

    ResponElimina
  12. me encanta el crumble! una propuesta deliciosa :)

    ResponElimina
  13. un reto superado con creces,te ha quedado estupendo este crumble de melocoton.yo tambien me voy de vacaciones asi que buenas vacaciones y nos vemos en septiembre
    peto
    miquel

    ResponElimina
  14. Paulaaaaaaaaa, pero te has montado tremendo postre mujer!!! A mi que me encanta me llevo una cucharadita!
    Saluditos de día lluvioso!

    ResponElimina
  15. Que bo!!! encara no he fet mai crumble (bé, vaig fer un intent quan era petita però no va funcionar jeje) el préssec m'encanta així que t'agafo la idea i segur que cau per acompanyar un bon gelat durant aquest estiu!! que vagin super bé les vacances, t'esperem a la tornada!! petonets

    ResponElimina
  16. A casa el fem molt semblant però amb poma. Amb préssec encara ha de quedar més bo!
    Ara ja he acabat l'stage i marxo de vacances, així que vinc a desitjar-te bon estiu. Ens veiem el setembre!

    ResponElimina
  17. Nunca lo he hecho y la idea me parece muy interesante. Besos.

    ResponElimina
  18. Per primera vegada vaig menjar un crumble (sense saber el que era fins aleshores) per esmorzar a Philadelphia en una taula amish!
    El recordo com el millor esmorzar de la meva vida!!!

    ResponElimina