Avui us presentam un altre plat típic de la Cuina Balear: oliaigua.
Si he de ser sincera jo no havia fet mai aquest plat. Va ser el Manu el que va proposar fer-lo i això és el que tenen de bo els reptes: preparar plats que d'altra manera segurament no intentaríem fer. És un plat molt senzill i lleuger; segur que el faré més vegades.
L’oliaigua (o oliaigo, ja que és així com pronunciam a les Illes aigua) és un plat tradicional menorquí, molt fàcil de preparar i que menjaven els pagesos amb els productes que els donava la terra.
Aquest plat se sol acompanyar de truita de patates, meló o figues segons l’època de l’any.
No oblideu pasar pel bloc del Manu per veure la seva proposta.
Ingredients:
½ kg de tomàtigues
120 grs de cebes
2 alls
120 grs de pebres verds
Julivert
Aigua (uns tres tassons –aproximadament uns 750 grs-)
Oli
Preparació:
Convencional:
1. Es tallen les tomàtigues i es lleven les llavors. Es posen a una olla juntament amb la ceba tallada, els pebres també tallats, els alls, el julivert, un raig d’oli i un poc de sal.
2. Ho deixam a foc mig fins que quedi confitat. Afegim l’aigua.
3. Ho deixam al foc i mentre anam remenant. És molt important que no arribi a bullir.
4. Quan a la superfície es comença a formar una capa d’escuma el plat està a punt.
5. Servir amb sopes de pa.
Amb TMX:
1. Posam la ceba, el pebres, els alls i el julivert a la TMX i programam uns segons a velocitat 4 perquè quedi tot tallat en bocins petits. Reservar2. Posam l’oli a la TMX i programam 5 minuts, velocitat 1, temperatura Varoma.
3. Afegim les tomàtigues i les verdures que havíem reservat anteriorment i programam uns 20 minuts, temperatura Varoma, velocitat cullera i gir a l’esquerra.
4. Finalment, afegim l’aigua i la sal i programam 5 minuts, 80 graus, gir a l’esquerra, velocitat cullera.
5. Servim acompanyat de sopes de pa.
El pròxim mes farem unes postres típiques d'una de les Illes. No us agradaria preparar-les amb nosaltres??? Si us fa ganes fer-les posau-vos en contacte amb el Manu o amb mi i us direm quina és la proposta...jo no m'ho perdria...
Bona recepta! Jo la tenc pendent de publicar, avui horabaixa sens falta! Petons!
ResponEliminaJjajajajaja...que bueno los dos nos hemos tirado a presentarlo en graixonera....jajjajaja es curioso lo de acuerdo que se puede estar en algo sin comunicarse previamente....me encanta!!!
ResponEliminaYa tengo ganas de la siguiente y esta ha sido algo increíble es que me gusto tanto...de fet sobró así que hoy como un poquito seguro!!!!!
Gracias Paula esto de la cuina balear...me está encantando...de verdad...
La ensaïmada seguios esperando a que haga frio vale?
beso
Quina bona pinta!!! I a més es pot fer amb la TMX....
ResponEliminaQue bo! Conec ben poc de la cuina balear però tot el que vaig veient es veu boníssim! Si, és divertit això dels reptes, i tens raó, proves plats que mai hauries provat de fer.
ResponEliminaUna abraçada!
Sí que estaba rico! Te ha quedado estupenda (a mi la verdura se me quedó crocante, se ve que le faltó caña)...pero igual de delicioso! Te dejo mi enlace por si lo quieres ir a ver.
ResponEliminahttp://yunpoquitodesal.blogspot.com/2011/07/mostra-de-cuina-balear-oli-i-aigua-de.html
Besitos!
Eii doncs m'encanta aquest oliaigua!! que bo ha de ser!! no n'havia sentit a parlar mai! i tant si el provaré de fer, no sembla complicat!! petons
ResponEliminaNutritiu i refrescant...això deu passar molt bé...Potser m´atreveixo amb les postres.Ja comentareu...;-D
ResponEliminaaixò es el que em preparàs quan et vingui a veure???? ummmmmmmmmmmmmmm, m'agrada!!! molts petonets bonica
ResponEliminaDoncs amb truita de patates ha d'estar no bo, boníssim!
ResponEliminaMolts petonets.
M'encanten aquestes receptes regionals i crec que publicant-les als blogs esteu fent una gran feina! Aquesta cassola té una pinta tremenda i, en canvi, els ingredients són ben senzills. Me l'apunto!
ResponEliminaEstaré pendent de les postres, tot i que no sé si em podré apuntar al repte perquè aviat marxo de vacances!
Petons!
Anna
Como es posible que se me haya pasado apuntarme a este reto???? Para el próximo contar conmigo, ya le dí mi mail a Manu, Yo me apunto a un bombardeo, jijiji.
ResponEliminaY, en un par de días, publicaré esta receta que me a gustado muchísimo.
Un beso desde Hoy cocina Vivi.
pues tampoco lo habia oido pero con los ingredientes que lleva bueno tiene que ser seguro
ResponEliminaun peto
miquel
Què dius que la setmana que ve m'esperes amb un bon platet d'oliaigua?! jejejeeje Quina bona pinta bonica!
ResponEliminaMolts petonets!
Sandra
Te deix la meva: http://gesmack.blogspot.com/2011/07/oliaigua-cuina-balear.html
ResponEliminaQuan aprenem!!! un plat ben sa i super saborós! M'encanta. Petonets maca
ResponEliminaAcab de llegir la versió de Rosilet i ara veig la teva també amb molt bona pinta. Vergonya m'hauría de fer no haber sentit xerrar mai d'aquest plat!
ResponEliminaPues no he podido esperar a probar esta delicia así que esta misma noche la he publicado en mi blog, que dentro de un par de días se me juntaba con "la recepta del 15" y mi bundt mensual y ya era mucho publicar el mismo día, ¿verdad?
ResponEliminahttp://hoycocinavivi.blogspot.com/2011/07/oliaigua-mostra-de-cuina-balear.html
Besos desde Hoy cocina Vivi.
que receta más exquisita muy tentadora,abrazos.
ResponEliminaOhh jo en vaig menjar quan vaig anar a Menorca a veure una amiga meva... i ara que hi penso ja fa 5 anys d'això, com passa el temps! és boníssim! moltes gràcies per la recepta! :)
ResponEliminaPaula, este mes no he podido participar, no conocía la receta pero por lo que veo es muy sencillita, la prepararé un día de estos para probarla. Bss.
ResponEliminaostres, això té molt bon aspecte!! i no sembla gaire difícil... per provar!
ResponEliminauna salutació,
Yo tampoco conocía este plato.
ResponEliminaOs ha quedado estupendo a los dos.
Besos
UEAPPPPP AIXO ES MENORQUI !! Fá molt que no en deixa escriure comentaris al teu blog , no se que li pasa que en demana la conte de google , i acab nerviosa i aixi que avera si surt M'ENCANTA S'OLIAIGO AQUI HO DEIM AIXI
ResponEliminaPETONS desde per anar fenr gana de la illa veina menorca
megg
una coseta paula , si miras al meu blog voras la recepte feta co a de ser , i el que no ha de fer es bollir es a dir es com si fos , un punt de coccció que es perfecte sensa que arribi a bullir . el trobaras a cuina de menorca ( etiquetas ) es menja en ceba pero no es posa ceba a la olla perque quedaria massa aiguat , no li posem seba sols alls la ceba va fregida despres conjuntanet em les patata i les figues
ResponEliminames besades menorquines .marga
http://perferganainamanjant.blogspot.com/
hola paula , si pose ceba , pero no es olta cantitat , la veritat es que si no en posses i hi ha més tomatics millor . he vist que la recepta que vaig fer si en tenia de ceba posade , també es pot fregir la seba y acopañada de patates frites junt amb les figues es un plaer . tens raó la meva recpta te seba
ResponEliminapero e de posar poca si la volem com a guarnició frita ( segueixo sensa poder publicar em el meu nom :( ..
una besade !
http://perferganainamanjant.blogspot.com/2010/09/oliagua-enb-figues-soliagu.html