diumenge, 3 de juliol del 2011

Crema de galetes Maria



Aquesta crema d’avui fa molt de temps que la tenia a la carpeta de receptes pendents, però mai trobava el moment de fer-la. Avui matí estava pensant fer unes postres fàcils de fer, que no necessitassin forn i que fossin lleugeres, però no m’acabava de decidir. Fins que he vist un paquet de galetes Maria que m’estava mirant de manera insistent, llavors ho he entès: havia arribat el dia de treure aquesta recepta de la carpeta!!
Aquesta crema la vaig veure a un llibre de la Thermomix (“Cuesta menos con TMX”), però, per variar, l’he adaptada totalment al meu gust: hi he posat més galetes, no hi he posat nata només llet desnatada i hi he afegit un raig de Baileys. El resultat? Unes postres fresquetes i fàcils, fàcils de fer. Crec que les tornaré a repetir ben aviat!

Ingredients (surten aproximadament 6 unitats)
12 galetes Maria
100 grs de sucre
40 grs de caramel líquid
1 litre de llet descremada (la recepta original portava 500 ml de nata i 500 de llet)
1 sobre de quallada
1 raig de Baileys

Preparació:
Amb la TMX:
    1. Trituram les galetes durant uns segons a velocitat 10.
    2. Afegim tots els ingredients a la TMX i programam 9 minuts, 100ºC a velocitat 4.
    3. Distribuïm la mescla en recipients i la deixam quallar dins la gelera durant un parell d’hores.
    4. Abans de servir decoram al nostre gust.

Preparació convencional:
    1. Esmicolam les galetes en bocins ben petits.
    2. Preparam una tassa amb una mica de llet per dissoldre el sobre de quallada.
    3. Posam a bullir la resta de la llet, el sucre, el caramel líquid, les galetes i el raig de Baileys. Anam remenant fins que quedi tot ben integrat.
    4. Afegim el sobre de quallada dissolta i l’anam remenant fins que bulli durant dos o tres minuts.
    5. Distribuïm la mescla en recipients i la deixam a la gelera durant unes hores.
    6. Abans de servir decorar al nostre gust.

26 comentaris:

  1. Que bona!!! A l'Annie li encantarà, l'haurem de preparar ben aviat...

    ResponElimina
  2. Uhmmm con el sabor de la galleta maria me encanta, bo i rapit
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  3. Uis nena, amb lo que ens agraden les galetes maria a la Bordeta aquesta crema ens activaria els rulos!!! Què bona! I el raig de Baileys tot un encert!
    Per cert, com es diu la galeteta amb que l'has decorat? No em surt el nom i fa anys i panys que no en menjo, recordo que m'agradaven molt!
    Petonets bonica!
    Sandra

    ResponElimina
  4. el què més m'agrada?????? el Baileys!!!! ha de quedar bonissssssima aquesta cremeta! se d'un que haurà donat saltironets d'alegria!!! i això que no porta xocolata!!!! molts petonets bonica i bona nit!!!

    ResponElimina
  5. Em pareix una crema molt bona. I les fotos t'han quedat molt boniques. Besets!!!

    ResponElimina
  6. Què bona! amb el que m´agraden les postres amb galeta! Aquesta queda apuntadíssima.

    ResponElimina
  7. Unes galetes borratxes! a la meva filla li encanten les Marias, aixi q prepararem la versió sense alcohol...

    ResponElimina
  8. buuuu que bo no??? un dels meus postres preferits és un got de llet tebi amb 10 galetes maria dins ben toves....és una pedició!! aquest postre ha de ser insuperable! petonets

    ResponElimina
  9. Oh Paula,
    Amb aquest ingredients que porta, ha de ser més que deliciosa aquesta crema!!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. A casa las faig molt sovint, pero sense alcohol i amb tofee... i volen de la nevera...

    un petonet

    ResponElimina
  11. Aquestes postres fresquetes per ara l'estiu són el millor. I el gust de galeta maria per un adicta a les galetes com un que conec li agradarà molt! ;)
    Petonss

    ResponElimina
  12. Molt millor la teva versió, que bones han d'estar amb Bailey's!
    Gran nom el del llibre, ja m'imagino que deu costar menys amb la TMX, ja,ja,ja.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  13. Sin dudarlo me quedo con la preparación convencional....

    Deliciosas.

    Besos.

    ResponElimina
  14. M'encanta! I l'estiu s'agraeix de veritat no haver d'encendre el forn...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  15. S'haurà de provar aquesta crema, em sembla que a casa serà un èxit assegurat!

    ResponElimina
  16. El toc del baileys que no falti!! Escolta com es diuen aquestes galetetes de xocolata que hi ha al cim, chocapics? ostres en menjava de petita i no les havia tornat a veure!!

    ResponElimina
  17. Sandra, Alba: les galetetes es diuen Choclait Chips. Jo també creia que ja no existien! Quina alegria vaig tenir quan les vaig descobrir al supermercat!!

    ResponElimina
  18. es ideal esta crema...yo la pongo con naranja natural y choco caleinte por encima...es una pasada!!!!
    un besote y nos vemos en unos días!!!!

    ResponElimina
  19. A la meva nena li encanten les galetes Maria. M'apunto la recepta per fer-li algun dia, però no pateixis, ho faré sense Baileys.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  20. Ai mare!!! El ragi de baileys que perillós!!!

    ResponElimina
  21. Nenaaa, qué crema más rica y más fácil de hacer.
    Te ha quedado estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  22. Aquesta crema ha de se boníssima!! la meva iaia quan feia crema al cul de la safata n'hi posava... m'apunto la recepta!

    ResponElimina
  23. Ui, doncs no m'estranya que diguis que tornaràs a repetir perquè aquesta crema té pinta d'estar deliciosa! A més, és tan senzilla! I la idea del Baileys em sembla d'allò més encertada :)

    ResponElimina
  24. Com s'ha m'ha passat aquesta meravella!!!
    Prenc nota perque aquest tipus de crema són la meva debilitat.
    Un petó gegant,
    Esther

    ResponElimina
  25. A mi no sempre em surten bé les adaptacions de receptes,però crec que aquest no és el teu cas, si més no amb aquesta crema de galetes. Me l'apunto per fer!
    Marta

    ResponElimina