Com ja sabeu fa uns mesos que el Manu de Cocinando con Catman , altres companys blocaires que s'hi han volgut afegir i jo preparam i publicam una recepta típica de la cuina balear. Aquest mes la proposta ha estat una recepta típica d’Eivissa: un flaó.
El flaó és un pastís de formatge amb un toc d’herbassana molt senzill de preparar.
De la mateixa manera que quan algú ve a Mallorca és molt típic tornar a casa amb una ensaïmada per a la família, quan un va a Eivissa sol tornar amb un flaó. De fet, tenc uns familiars amb arrels eivissenques que sempre tornen a casa amb un flaó que reparteixen com un tresor entre tots els coneguts.
El més adient és preparar el flaó amb antelació (un o dos dies abans) perquè el pastís agafi el cos i la textura característiques.
Per fer aquest flaó he seguit la recepta de la MªJosé de Dit i Fet.
Anem a la recepta!!
Ingredients:
Massa:
La pell ratllada d’una llimona
30 grs de sucre
250 grs de farina fluixa
2 ous (la recepta de Dit i Fet només en porta un, però jo en vaig haver d’afegir un altre perquè els ingredients de la massa quedassin ben lligats)
Un pessic de sal
1 raig d’anís
1 cullaradeta d’oli
25 grs de saïm (llard de porc)
Farciment:
500 grs de formatge de Burgos sense sal. (També podem mesclar el formatge de Burgos amb formatge d’ovella)
4 ous
250 grs de sucre
Herbassana
Un raig d’anís
Preparació:
- Mesclam els ingredients de la massa fins que quedin tots ben integrats.
- Untam un motlle amb saïm i distribuïm la massa.
- A continuació preparam el farciment mesclant el formatge, els ous i el sucre. Jo ho vaig fer amb la TMX i ho vaig triturar a velocitat 10 perquè quedàs un farciment molt fi i sense cap tipus de grum.
- Tallam l’herbassana a bocins petits i la mesclam amb el farciment.
- Distribuïm el farciment a damunt la massa i enfornam el pastís uns 45 minuts a 180ºC. La superfície ha de quedar ben daurada.
- Finalment, decoram amb fulles d’herbassana i cubrim tota la superfície del pastís amb sucre sense moldre.
Mmmm quina bona pinta té aquest flaó!! és un postre d'aquells que tinc pendents!! el dia que vagi a les illes balears m'alimentaré a base de postres! petons!!
ResponEliminaLo probaré sin falta, porque tiene una pinta deliciosa.
ResponEliminaBesos.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... quina pinta!! Clar, que si ho fa la Paula només pot tenir una pinta fantàstica... per més dentetes que em facis (gggrrrr... demà et contesto, que avui marxo pitant! jejeje).
ResponEliminaMoltes petonets carinyo!
Sandra
Quetal PAula? ya tenemos preparado nuestro Flaó, con el que hemos disfrutado en casa, muy buena aportación a la Muestra. Bss.
ResponEliminaTe una pinta molt bona. Prenc nota. Besets
ResponEliminaNo sabía ni que existía este postre, qué gran descubrimiento. Me ha gustado mucho prepararlo, está de rechupete. Por cierto, que pinta tan rica tiene el que has hecho tú... ummmmm.
ResponEliminaEstoy deseando saber de que se trata el siguiente reto. Un beso desde Hoy cocina Vivi
Quina pinta més bona!!! Ha de ser molt bo aquest postre...
ResponEliminaQue pinta mas buena que tiene, me quedo con la receta con tu permiso.
ResponEliminaUn saludo Paco
Te ha quedado estupendo¡¡ Voy a tener que hacerlo de forma increíble no recuerdo haberlo probado ni hecho. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaay, ay, ay... quién se podrá resistir???
ResponEliminaQué rico; no conocía este postre, pero promete. Me gusta mucho esa foto de la cuina balear!.
ResponEliminaUn besote
Fa un munt d'anys que no menjo flaó!!
ResponEliminaHola
ResponEliminaBloc bella, realment ho vaig gaudir.
Un petó.
Nita.
me ha encantado este pastel,se ve de lujo,abrazos cordiales.
ResponElimina