dijous, 21 de juliol del 2011

Gaspatxo de melicotó



És curiós, però no he descobert el món dels gaspatxos fins fa relativament poc temps. Potser no m’acabaven de fer el pes perquè els que havia menjat fins ara portaven massa vinagre o massa ceba o massa cogombre i els trobava amb un gust molt fort. Tot això ha canviat des de què faig els meus experiments a la cuina, ara crec que en menjaria cada dia per dinar i per sopar.
La proposta d’aquest mes de la Judith i la Mònica per a Memòries d’una cuinera ha estat fer un gaspatxo o salmorejo. Així, doncs, ja tenia una nova excusa per provar de fer noves invencions. Aquesta vegada he fet un gaspatxo amb melicotó (així anomenam als préssecs a les Illes). El resultat m’ha agradat moltíssim, el gaspatxo té un gust molt suau i el gust del melicotó no és nota de manera excessiva però si que li dona al plat un puntet molt bo, molt suau.

Ingredients:
4 tomàtigues
2 melicotons
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
Sal
Oli al gust (jo n’hi vaig posar dues cullerades soperes)
Aigua (la quantitat depèn de la textura que li volem donar al gaspatxo)

Preparació:
  1. Posam tots els ingredients excepte l’oli a la batedora o a la TMX i ho trituram durant un parell de minuts fins que quedi tot molt fi.  Amb la TMX programam 30 segons a velocitat 5, i després 3 minuts a velocitat 10.
  2. Si volem el gaspatxo quedi més líquid hi podem afegir més aigua.
  3. Finalment, afegim l’oli i ho mesclam bé. Amb la TMX programam 2 segons a velocitat 7.

No em direu que no és una recepta fàcil, sana i fresqueta??

14 comentaris:

  1. I, tant! fàcil, sana, fresca i curiosa...A simple vista sembla un batut de préssec. S' haurà de provar.

    ResponElimina
  2. vaja, quina bona idea! mai l'he provat de melicotó!

    ResponElimina
  3. A mi m'ha passat el mateix, el gaspatxo tradicional no m'agrada gens però aquestes variants m'encanten. I la teva proposta ha d'estar boníssima!!!! M'encanten els "melicotons" i la vostra manera d'anomenar-los!!!I amb aquest color ja entra per al vista!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. com m'agrada la paraula melicotó!!! queda molt xic! crec que t'hauré de venir a veure perquè m'ensenyis més paraules!!! jaajajajajajajaja. El gaspatxo de pressec no l'he tastat mai! però me l'apunto apendents urgents!!! crec que tinc tots els ingredients!!! milions de petonets guapa i gràcies per participar!!! ;)

    ResponElimina
  5. ¡Qué gazpacho más original y rico! ¡Con melocotón! ¡Me gusta! ¡Qué buenooooo! Besos y feliz día.

    ResponElimina
  6. Ha de ser deliciós amb el toc del préssec!!
    Crec que la paraula melicotó defineix perfectament el que és un préssec...
    Petonets

    ResponElimina
  7. A mi també m'agrada melicotó i tomàtigues! Molt original i visionaria, ja veies la Recepta del 15, no? ja,ja,ja. Està clar, visionaries, caça vampirs... Les súper ruleres!
    Molts petonets i gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. desde luego este mes nos han salido versiones muy buenas como esta tuya de hoy de gazpacho,me gusta con melicoto
    peto
    miquel

    ResponElimina
  9. M'encanta!! jo en faig sovint, però en lloc de ser gazpacho és salmorejo! aviat el penjaré!! petons

    ResponElimina
  10. Hoy he hecho uno de nectarinas (De margot), me encanto! Tengo que hacer le tuyo ;)

    Besos

    ResponElimina
  11. Hola Paula! m'agrado molt es gaspatxo amb fruita, i de melicotó no n'he fet mai, es una bona idea!

    ResponElimina
  12. S´ha de provar! jo tmb fa poc que menjo gaspatxò però el clàssic no m´agrada gens! Amb síndria i maduixes si, per això aquest tmb m´agradarà! Ara que el que m´ha agradat mes es la paraula Melicotó, es molt maca!
    Petons

    ResponElimina
  13. I tant Paula, sana, bona fresqueta i molt original! M'ha agradat moltíssim. petonets

    ResponElimina
  14. M'encanten els gaspatxos amb fruites, però amb préssec no l'he provat mai. Segur que està deliciós!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina