Com ja us vaig explicar l’altre dia, els dolços típics de Mallorca per Setmana Santa són els crespells i els robiols.
Enguany m’he animat per primera vegada a fer-ne tota sola i la veritat és que han sortit molt bons i són relativament fàcils de fer.
Per fer aquesta recepta he seguit les indicacions de la meva sogra. Per fer els robiols s’utilitza la mateixa massa que per fer els crespells. Això no obstant, em varen recomanar posar menys quantitat de saïm (llard ) als robiols que als crespells per evitar que la massa es pogués rompre quan la doblegàvem. Com que vaig utilitzar la meitat de la quantitat de saïm que indicava la recepta original, no faig fer aquesta reducció i tant els robiols com els crespells varen sortir perfectes.
Els robiols poden anar farcits de crema, cabell d’àngel, brossat, melmelada…És molt important que el farciment no sigui molt líquid perquè amb la calentor del forn podria sortir a fora. Jo en vaig fer uns quants de melmelada d’albercoc i, per compensar els “sacrificis” dels experiments amb el bacallà i les faves en faig fer de xocolata (nocilla)…no importa dir que varen ser un èxit rotund!
A Bon Tiberi, apagam els fogons uns dies perquè marxem de vacances !!!! Així que estirem uns dies desapareguts. Esperam tornar amb energies renovades i moltes idees gastronòmiques. De totes maneres, deixaré una entrada programada (el repte de Whole Kitchen), espero que funcioni i que es publiqui el dia pertinent.
Fins d’aquí uns dies!! Aprofitau bé els dies de descans!!
Anem a la recepta!!
Ingredients per fer un kg de robiols
1 kg de farina de força
Ratlladures de pell de llimona
2 vermells d’ou
2 tasses d’oli de gira –sol (tasses de cafè)
150 grs de saïm de porc (llard)
300 grs de sucre
Una tassa i mitja d’anís
Una tassa de suc de taronja
Preparació:
- Mesclam la farina, la ratlladura i el sucre.
- Afegim els vermells de l’ou, l’oli, el llard, l’anís i el suc de taronja.
- Ho mesclam fins que quedi una massa homogènia i compacta.
- Estiram la massa amb el corró i anam tallant cercles.
- Omplim els cercles tallats amb el farciment que volguem i els doblegam.
- Pitjam fort els costats perquè els robiols quedin ben segellats i no s’obrin quan estiguin al forn.
- Els distribuïm a una palangana i els enfornam a 180ºC uns 15-20 minuts fins que agafin color daurat.
hola paula ! QUINA GANA QUE FAN aqui els robiols son fets amb verdure ( espinac , panses i pinyons una mica de atún ou dur ) també es fá amb coca tapada amb la mateixa pasta .. de dolços també en feim pero no tan per pasco .. moltisima gana fa tot i la focaccia també impresionant de boan pinta
ResponEliminaesper que pasis bona setmana santa a disfrutar !!
Besades desde l'altre roketa !!!!
uy, que ricos, ricos! no los conocía para nada, gracias por compartirlos!
ResponEliminabuen fin de semana largo, en unas semanas retomamos el contacto que me estoy yendo de vacaciones. ¡adieu!
Què bons es veuen Paula! Aquest dolç tampoc el coneixia. Jo em sembla que em quedo amb els de xoco....:P
ResponEliminaQue tinguis molt bones vacances!!
Molts petonets!
Paula,
ResponEliminaNo els coneixia.. però segur que són boníssims. Que passis unes bones vacances! Petons
No els coneixia... pero tenen pinta de ser cruixents.
ResponEliminaPetonets i bones mini vacances
que bons!!!! amb l'excusa del bloc fas moltes coses noves, veritat???? milions de petonets guapa, descansa molt i carrega les piles!!! bon viatge!!!!!
ResponEliminaT'han quedat molt bonics!
ResponEliminaM'encanten els robiols, i aquests amb xoco encara millors! jejeje
ResponEliminaQuina modernitat, no? Receptes programades i tot! jajaja
Bon viatge guapíssima!
Petonets
Sandra
Hola!
ResponEliminaJo n´he menjat uns de semblants farcits de cabell d´angel, però amb xocolata han de ser ben bons
Bona Setmana!
Què bé, la que ens faltava!
ResponEliminaA passar-ho molt bé i fins la tornada!
Petonets.
Que bons els robiols!! Has fet panades també?
ResponEliminaMolt bons...fins a la tornada.
ResponEliminaQue tenguis bones vacances Paula!
ResponEliminaQue bons Paula!!! Tenen una pinta estupenda....
ResponEliminaQue passis unes bones vacances i carreguis les piles...
A les Cases d'Alcanar, el poble on estiuegen els meus pares, dels rabiols i els crespells en diuen respectivament "pastissets" i "coquetes". Potser la massa no és exactament igual i són més ensucrats, però la forma i el farciment són idèntics... És bonic poder mantenir aquestes receptes tradicionals de cada regió!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
Boníssims, els vaig tastar la setmana santa de l'any passat a Eivissa... i farcits de xocolata han de ser de vici total!
ResponEliminaUna passada i un vici a mi m'encantan tant salats com dolços.
ResponEliminaMil petonets guapa i bon dilluns de Pascua.
Rico rico me encanta!
ResponEliminaEls robiols no són salats. Els salats, que tenen una forma similar, es diuen cocarrois. No es la mateixa pasta ni el mateix farciment
ResponElimina