Whole Kitchen en la seva proposta salada per al mes d'abril ens convida a preparar focaccia.
La primera vegada que vaig menjar focaccia va ser a casa del “meu soci” de Bon Tiberi. Ell va molt per Formentera i ens va explicar que l’illa a l’estiu queda invaïda per turistes italians, de manera que tots els forns venen porcions de focaccia. Em va agradar molt i desde llavors és un plat que moltes vegades faig per sopar.
Segons indiquen a Whole Kitchen, la focaccia és un pa pla cobert amb herbetes aromàtiques o amb altres ingredients. La paraula focaccia deriva del terme llatí “focus”, o cor, i que vol dir fogassa (“hogaza” en castellà). De fet, es diu que la pizza deriva precisament de la focaccia.
Per fer la focaccia es poden afegir a la massa directament algunes herbetes aromàtiques com, per exemple, romaní. Això no obstant, aquesta vegada per fer-la he seguit la recepta de la massa de la pizza que hi ha al bloc; i les herbetes les he afegides a damunt la massa.
Ingredients:
Oli d’oliva
Sal gruixuda (tipus Maldon)
Romaní
Formatge
Ruca
Ceba fregida cruixent (la vaig comprar a Ikea)
Preparació:
- Feim la massa i la deixam reposar.
- Passat el temps estiram la massa amb el corró i amb una forqueta anam picant la superficie.
- Distribuïm el formatge a damunt, hi posam un bon raig d’oli i la sal gruixuda. Afegim també el romaní, la ruca i els bocins de ceba.
- Enfornam a 220ºC fins que la focaccia agafi color daurat.
Tinc super pendent de fer focaccia... i amb tantes receptes m'està entrant unes ganes de fer-la!!!
ResponEliminat'ha quedat fantàstica!!
Petonets
Sandra
¿Saps que la focaccia és un dels meus pans preferits?
ResponElimina¿I que quant em decideixo a fer pa, sovint acabo fent focaccia?
Petons!
Mglòria
Te un aspecte espectacular, el cruixent de ceba i el romaní tenen que donar-li molt de sabor.
ResponEliminaUn petonet
Qué bona ha d'estar aquesta cebeta a sobre la focaccia!
ResponEliminaPetons!!
Esther,
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Tiene un aspecto delicioso!!! Acabo de descubrir tu cocina y me quedo por aquí!! Un saludo!
ResponEliminaPaula, quina pinta te aquesta focaccia!!
ResponEliminaMés suau i lleugera que la pizza, no?
Les fotos perfectes!!
Petons
Quina pinta més deliciosa. La ceba cruixent he de ser sensacional.
ResponEliminaUna abraçada!
Jo la he fet amb ceba caramel·litzada però trobo que el toc de ceba cruixent segur que tb hi queda fantàstica!
ResponEliminaUn petó
M'ha agradat molt aquesta proposta, la ceba criuxent tot un éxit!!!
ResponEliminaPetonets
en realitat els italians estan per tot arreu! jajajajajaja. La teva proposta sembla que porti el meu nom! amb els ingredients que has escollit no t'en deixava ni un tallet petit petit!!!!!! bonísssssssssssssssssima!!! Molts petonets guapa
ResponEliminapauleta!!!! cada día te superas más...me encamta con queso!!!! besitoooo
ResponEliminaPaula!! quina focaccia! a mi m'encanta! bueno millor em xifla! sempre és un plaer fer-la i sobretot degustar-la ;)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per la teva visita i les teves paraules d'ànims!!m'ha fet molt feliç
Un petó enorme!
A quina hora dius que he de venir? Què bona es veu!A mi les receptes amb herbetes m'encanten.
ResponEliminaMolts petonets.
¡¡Qué rica, te ha quedado preciosa y con una pinta deliciosa!!
ResponEliminaPaula quina focaccia més bona!! el farcit m'encanta!!
ResponEliminaMolts petonets!! :)
Hola Paula,
ResponEliminaEl cruixent de ceba ha de quedar de luxe oi?? Una pinta fantàstica. Petonets
¡que rica focaccia! ¡casi casi una pizza! ¡excelente!
ResponEliminaPaula! Tinc tantes ganes de fer focaccia!! No n'he feta mai! L'altre dia en vaig menjar de casolana i-- boníssima!! Fa una pinta excel·lent la teva! Segur que deu ser ben bona!
ResponEliminaBesadetes,
Roger
PS. No sé per què no em deixa enviar-te missatges amb el meu compte de google... Primer pensava que era problema del meu explorer, però és el compte, per això hi surt "anònim"...
Ostres quines receptes més interessants que tens!! M'agrada molt el teu blog, et seguiré que amb tu puc aprendre moltíssim!!! un petó i bona setmana santa!!!;)
ResponElimina