Whole Kitchen en la seva proposta dolça per al mes d’abril ens convida a preparar una Bavarois.
La Bavarois és un dolç cremós al que se li afegeix gelatina, merenga i/o nata muntada. A partir d’aquí hi podem afegir diferents ingredients segons els nostres gustos.
Quan vaig llegir la proposta vaig pensar que no la podia fer ni de xocolata ni de maduixa, així que vaig decidir combinar el gust de la pinya amb la llimona. El resultat va ser un pastís molt suau i lleuger al gust.
Això no obstant, crec que no em va quedar tan bé com hauria d’haver quedat, ja que a la part d’abaix del pastís (que al girar-lo es va convertir en la part superior) va quedar una capa de gelatina. Supòs que això s’hauria evitat si hagués batut encara més amb les varetes. Així i tot, el resultat va ser fantàstic i a més, si no ho diem a ningú, fins i tot es poden pensar que la diferència de capes l’hem feta a consciència!! ;))
Ingredients:
1 llauna grossa de pinya natural
2 sobres de gelatina de llimona
Sucre (2 cullerades soperes)
300 grs de nata muntada
Preparació:
- Trituram la pinya (jo ho vaig fer amb la TMX a velocitat 10 durant un minut) i afegim el sucre.
- Muntam la nata amb les varetes.
- Feim la gelatina al foc i la deixam refredar uns minuts.
- Mesclam la pinya triturada amb la nata muntada i ho remenam fins que quedi tot ben integrat.
- A continuació afegim la gelatina i també la mesclam bé (aquí és on crec que jo ho hauria d’haver mesclat més perquè no es formassin dues capes distintes)
- Distribuïm la mescla dins un motlle i ho deixam reposar unes hores a la gelera. Es millor fer-la al vespre i desmotllar-la al dia següent. També podríem fer-la dins recipients individuals.
- Per decorar la bavarois vaig fer unes papallones amb pinya, pell de llima i maduixes.
Una bavarois molt original i molt fàcil de fer! M'encanta la decoració que has fet amb la pinya, t'ha quedat fantàstica :)
ResponEliminaUn petó!
Una propuesta muy fresca.
ResponEliminaLa presentación genial.
Besos
Doncs Paula... jo m'ho hauria cregut! jajajaja De fet ho he pensat, mira que xula bicolor! :P
ResponEliminaRes, que ha d'estar boníssima!!!
Petonets bonica!
Sandra
Jo com la Sandra també he epnsat que la combinació dos colors era tot un encert!!jajaajaj!! perquè ens ho has dit eh!!
ResponEliminaEn fi, t'a quedat molt xula i té pinta de ser boníssima!!
Molts petonets ^_^
M'agraden lea papallones que has fet amb pinya i maduixa!!!!
ResponEliminaEstic d'acord amb els comentaris anterior, em sembla que la combinació dels dos colors queda moníssima! I segur que la bavarois està igual de bona :)
ResponEliminaSe ve una pinta estupenda, que molde mas bonito. Un abrazo.
ResponEliminaquina monada!!! Quina bona ideia, fer servir gelatina de llimona! La propera vegada ho faré així!!
ResponEliminaPtunets
doncs jo em pensava que la diferència de color era fet expressament! T'ha quedat molt i molt bé! :)
ResponEliminaVeien la fotografia no ho hagués dit mai que no es feia en dues capes diferents.
ResponEliminaBona cuina
Doncs, a mi, me l'has colat. Al veure la foto pensava que era de dos colors. T'ha quedat preciosa amb aquest motlle. Y segur que boníssima!!!
ResponEliminaDoncs a mi m'agrada molt com ha quedat! de fet pensava que ho havies fet expressament. De gust ha de ser boníssim i fresc.
ResponEliminapetonets!
T'ha quedat ben formós Paula! Enhorabona!
ResponEliminaBesadetes,
Roger
Hola Paula,
ResponEliminaPer què ens ho has dit que sinó.. A mi em sembla genial, com les papallones que li donen una presetnació molt maca. Petonets
Quina bavarois més refrescant! M'encanta.
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
que bonitas mariposas!! que fresquita receta-
ResponEliminanena, doncs a mí m'encanta com t'ha quedat! i saps que ha dit el teu nebodet???? OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;P molts petonets bonica!!!!
ResponEliminaDoncs jo trobo que t'ha quedat sensacional! Aquestes postres refrescants són les meves preferides ;)
ResponEliminaPerquè ho has dit, jo em pensava que ho havies fet bicolor!
ResponEliminaQuines papallones tan maques!
Molts petonets.
Unes postres digestives i lleugeres...
ResponEliminapetonets
Un bavarois estupendo.
ResponEliminaSuerte en el concurso.
Besos
No saps les ganes que tinc de fer una bavaresa (no n'he fet mai). Veient la teva ja no m'hi puc resistir, a més a més, vinc d'una altra bavaresa de Gastroadikta... massa temptacions...En prenc nota! Una abraçada.
ResponEliminaUn postre ideal para el verano! Me encanta! Un besito:)
ResponEliminaDe pinya, m' agrada molt, n' he fet a vegades i sempre té èxit.
ResponEliminajejeje Si no ho arribes a dir, ni m'assabento que els dos colors no estaven buscats. ;) I la idea de decorar aquesta flor amb les papallones, molt bonica!
ResponEliminaPetons!
Doncs, ja veus les sorpreses que dóna la cuina!aquesta és la seva essència.
ResponEliminaPaula muy bien este bavarois y el colorido y las fotos muy buenas ademas la foto con la forma de mariposa muy buena
ResponEliminapeto
miquel
Tinc aquest motlle!!! t'ha quedat preciós!!!
ResponEliminaPetonets
Miel
La Bavarois m'ha sorprès. Per la seva facilitat, la seva textura... Amb pinya ha ds'estar de vici. Mmm! No sé si acceptes premis, però n'hi ha un per tu al meu bloc.
ResponEliminaUna abraçada!
Que precioso molde!!! Me encanta!!! Otro 10 para mi blocairafavorita!
ResponElimina