Whole Kitchen en la seva proposta per al mes de juny ens proposa preparar tot un clàssic de la rebosteria: una Pavlova.
Una Pavlova és un pastís que va ser creat amb honor a la ballarina russa Anna Pavlova perquè recorda el tutú de les ballarines. Fa uns mesos vaig preparar aquest pastís quan va començar la temporada de les maduixes (pitjau aquí per veure-la). Aquest mes Whole Kitchen ens proposava fer una Pavlova i vaig decidir fer mini-pavloves farcides de crema.
L’ingredient essencial de la Pavlova és la merenga de la base que és cruixent perquè s’ha fet al forn. Per fer aquesta versió he modificat un poc la recepta que vaig utilitzar per fer la merenga la vegada anterior i la veritat és que crec que el resultat ha estat millor. Aquesta vegada he quedat ben satisfeta; crec que després d’haver trobat el truc per fer la merenga sense enfornar he trobat la recepta per fer-la cruixent al forn.
Anem a la recepta!
Ingredients:
Merenga:
4 blancs d’ou
250 grs de sucre glacé
2 Cullerades de Maizena
1 Cullerada de cremor tàrtar
Crema:
100 grs de sucre
500 grs de llet
50 grs de maizena
3 ous
1 cullerada d’essència de vainilla
Preparació:
- Primer de tot feim la crema pastissera. Jo la vaig fer amb la TMX posant tots els ingredients a la màquina i programant 7 minuts, 90ºC, velocitat 4. Una vegada feta la crema la deixam refredar.
- Per fer la merenga vaig utiltizar les varetes elèctriques que em van millor que la TMX per pujar els blancs d’ou a punt de neu ben fort. Anam pujant els blancs dels ous amb les varetes i quan comencin a pujar un poc afegim el cremor tàrtar.
- Després afegim la maizena i el sucre glacé cullerada a cullerada, molt lentament per evitar que els blancs es baixin.
- Continuam batent amb les varetes fins que quedin ben pujats a punt de neu fort.
- Encalentim el forn a 180ºC.
- Posam la merenga dins una mànega pastissera i dibuixam uns cercles de merenga a damunt paper de forn. Jo n’he fet quatre de petites.
- Baixam la temperatura del forn a 150ºC i enfornam durant 30 minuts les pavloves. Una vegada passat aquest temps apagam el forn i deixam els pastissets a dins 30 minuts més.
- Una vegada que hagin refredat els farcim amb la crema pastissera i els decoram al gust, per exemple amb canyella i unes maduixes.
A mi el tema merenga no em fascina, però ben farcidetes de crema com les has fet tu les trobo fantàstiques!! Visca la Paula!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
bua!! merengue i crema, els meus dolços preferits!! bonssim!! una pinta excel.lent!! petonets
ResponEliminaMai he fet pavloves...pero te molt bona pinta n'hi haura que provar-ho. Besets!!!
ResponEliminaJa recordo l´altra Pavlova; es va quedar digne de gran pastissera...Aquesta combinació merenga i crema no l' he provada; aviam si tinc oportunitat.
ResponEliminaT'estàs convertiint en tota una expperta en pavloves! Totes dues em semblen propostes delicioses! Ara bé, sóc una fan incondicional de la crema!
ResponEliminaLa crema es una buena idea, y tu presentación es preciosa!
ResponEliminaBesos
Hola Paula!
ResponEliminaQuina foto més maca, espectacular!!! Donen ganes de donar-li una mossegada a la pantalla.
m'apunto la recepta que sent teva és èxit segur! Petonets
Te ha quedado preciosa! Un besito:)
ResponEliminaJo tenia una mica de mania a les merengues fins que vaig preparar una pavlova. Ens va encantar a tots!!!! Des d'aleshores ja l'he fet vàries vegades!
ResponEliminaQue bona que és amb crema i fruita!
Ja me'n pots guardar, deixem per més endavant l'operació bikini!
ResponEliminaA mi la merenga em queda fatal!
Molts petonets.
hola solet! no n'he fet mai, però han d'estar bonísssssssssssims!!! t'han quedat genials en format mini. Ets una artista!!!!! molts petonets bonica
ResponEliminaMerenga i crema, uhmmmm que bo!!!
ResponEliminaA més tan quedat tan cuques!!!
Me gusta que las hicieras con manga rizada, me gusta el surco del merengue.
ResponEliminaBesos.
te ha quedado genial , parece de cristal , felicidades y besitos de COCINA CON CATALINA
ResponEliminaCom es nota que hi tens la mà en fer merenga!!
ResponElimina