dimarts, 15 de març del 2011

Pastissets de crema catalana



Avui és dia 15 i com cada dia 15 des de fa tres mesos hi ha una cita gastronòmica: la recepta dels 15, organitzada per na Sandra i en Xavi dels  Fogons de la Bordeta i per na Marina de Xocolata Desfeta.
A mesura que passa el temps els gusts van canviant, però hi ha un parell de plats que des de sempre tenen un lloc privilegiat a la meva llista de preferits i un d’ells és la crema catalana. De fet, abans de què jo en fes quan anava a un restaurant eren les postres que solia demanar.
No fa gaire temps vaig publicar la recepta de crema catalana i quan vaig veure la proposta d’aquest mes vaig pensar que hi havia de participar però que havia de fer alguna petita innovació a la crema. Primer vaig pensar en afegir-hi algun sabor o condiment, però després vaig pensar que no, que la crema catalana m’agrada tal com és i que el millor era presentar-la d’una manera diferent; així que vaig fer uns pastissets de crema catalana.
Són molt senzills de preparar: es tracta bàsicament de fer uns pastissets amb una base de massa sablé i omplir-los amb la crema catalana.
Si no tenim temps (o ganes) podríem utilitzar bases de pastissets que ja venen fetes:; també podríem fer-les de massa de fulls. Personalment, m’agrada la massa sablé perquè trob que dona un punt molt bo com a base de pastissos.

Ingredients:
Base de massa sablé:
100 grs de sucre
300 grs de farina
2 vermells d’ou
150 grs de mantega en pomada
20 grs de llet
Un pessic de sal

Crema catalana (recepta de Maduixa de Salseando en la Cocina)
500 grs de llet sencera
125 grs de sucre
4 vermells d’ou
20 grs de midó o 15 grs de fècula de patata
Pell de llimona
Canyella en rama


Preparació:
1. Primer de tot, cal preparar la base dels pastissets. Mesclam el sucre, la farina, els ous, la mantega i la sal fins que quedi tot ben integrat. Finalment afegim la llet. Deixam reposar la massa a la gelera uns 30 minuts.
2.Extenem la massa damunt els motlles individuals i picam la superfície amb una forqueta i l’enfornam a 175 º C fins que la massa estigui daurada. Deixam refredar.
3. A continuació preparam la crema catalana. Pitjau aquí per veure com fer-ho.
4. Deixam reposar  un poc la crema i la distribuïm dins les tartaletes que hem preparat.
5. A damunt cada pastisset posam una quantitat generosa de sucre i la cremam amb un bufador.

Si us agrada la crema catalana, aquests pastissets us encantaran!!


35 comentaris:

  1. quina cucada!!! ara mateix vinc a buscar-te uns quants!! M'han recordat als pastissets de Betlem de Lisboa!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  2. Oh! Que bons!! M'encanta la sablé i la crema! :p
    Han de ser un no parar! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  3. Aquests pastissets són tot temptació!!! m'encanten aquests bocinets, han d'estar d'escàndol!
    Molts petonets guapa

    ResponElimina
  4. Quina cucada aquestes tartaletes, i la crema amb la sablé ha d'estar boníssima! jo abans també era de les que demanaven crema per postres als restaurants. I va ser una de les primeres receptes que vaig "exportar" als meus amics de fora de Catalunya quan vivia a Oviedo.

    ResponElimina
  5. Quins pastissets! Són una passada... Així petitets millor, que la crema no és light, eh? Haha! M'agrada moltíssim aquesta proposta. Sempre sé que ens sorprendràs :)
    Petonarrooos!

    ResponElimina
  6. Uns pastissets cosins germans de les meves cassoletes però... amb una altra massa, jo he pasta brisa, així que dues versions diferents, tampoc no repetim!. T'han quedat de vici!

    ResponElimina
  7. Mira, petitons com els meus, m'encanten, m'emporto la teva versió!

    Un petó,

    ResponElimina
  8. Jo sóc de les que demano crema de postres, m'agrada moltíssim! Aquests pestissets són irresistibles!

    ResponElimina
  9. Quina passada! Són molt bufons i ténen una pinta....

    ResponElimina
  10. Guau Paula, ets una crack reina! jajaja M'encanten els teus mini pastissetes... i me'n quedo uns quants, eh?
    Moltes gràcies per tot bonica!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Paula asi en petit bocado me gusta mucho son bonitos y seguro que tendria que comer mas de uno-Riquisimos uhm
    peto
    miquel

    ResponElimina
  12. MMmmmmm quins pastissets!!! M'encanten. Tenen una pinta impressionant.
    Petons.
    Belén.

    ResponElimina
  13. Paula,
    Quants dius que m'has guardat?? Aquests pastissets petitons amb la crema han de ser molt perillosos oi? Un darrera de l'altre.. M'encanta la proposta. Petonets guapa!

    ResponElimina
  14. Quina cosa més bona!
    Si anem juntes a un restaurant coincidirem amb les postres, no?
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Son una cucada aquest pastissets.
    Bona cuina

    ResponElimina
  16. Neeenaaa!!! que bons, es per començar i no parar..!! Quina monada. M'encanten i crec que tots estem d'acord. ETS UNA ARTISTA!!!
    Un petonàs!!!

    ResponElimina
  17. A mi també m'han recordat als Pasteis de Belem!!! Pel que he vist, et dius Paula. Jo sóc en Roger. Fa dies que et segueixo! Tot i que fa un temps vaig començar el meu bloc, fa poquet que li estic donant embranzida i vaig aprenent de tots vosaltres! Fins aviat!

    Roger

    ResponElimina
  18. La veritat es que queden moníssims aquests pastissets, així presentats de forma individual m'encanten i el millor de tot? Que s'aprofita tot fins i tot et menges el motlle ;) Bons bons!

    ResponElimina
  19. Ui! aixi tan petitons, han de ser un no parar!
    Anna

    ResponElimina
  20. Deliciosos!!! em sembla que són d'aquells que no se'n pot menjar només un.....

    ResponElimina
  21. Preciós!! Queden incorporats al nostres assortiments de rebosteria (pel dia que en Gat es vol lluïr)
    petons gastronómics

    ResponElimina
  22. Quins pastissets més monos, són ben bé de mossegada! A mi també m'encanta la massa sablé, combinada amb la crema ha de quedar molt bona.

    ResponElimina
  23. UNA DELICADEZA DE BOCADITOS ...BSSSS MARIMI

    ResponElimina
  24. que bons! a primera vista m'han recordat molt els famosos 'pastéis de belém' de lisboa, que els fan amb la cassoleta de pasta de full. aquests no tenen res a envejar-los.

    ResponElimina
  25. Quina pinta!!! Em recorden als pastissets de Belem de Lisboa! Són boníssims, els has tastat mai?
    Quines fotos tant xules que fas, m'agraden molt!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  26. Quina proposta més bona de crema catalana, segur que han d'estar boníssims!

    ResponElimina
  27. moníssims i boníssims aquests petits bocins de crema catalana!
    petonets.

    ResponElimina
  28. oiiiii quina cucada Paula!!! com m'agraden les presentacions petites. Els he de fer que m'han encantat!!

    ja veig que fas la crema com si res i que a més n'estàs encantada com et queda, estic molt contenta!.

    A mi m'ha passat com a tu, semblava impossible poder fer masses variants d'una recepta que es molt tradicional en quant el sabor, i llavors vaig recordar allò del restaurant de l'Alguer i vaig pensar que podria mirar de fer alguna cosa amb la decoració, més que no pas amb la crema i penso que totes hem fet el mateix. Malgrat les limitacions quin recull més variat i original que ha sortit, oi?

    Per cert, sí que en teniu de coca, sí :-)))

    un petonàs preciosa ;-)

    ResponElimina
  29. Ummm...m'agraden aquests pastissets... tinc que fer-los... pq a casa agradaren segur.

    Moltes gràcies per les teves felicitacions...

    un petonet
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  30. quina pinta més bona,m'encantat aquest pastissets i de crema catalana,que bons i la presentació excelent.
    Bon cap de setmana i molts petonets.

    ResponElimina
  31. Moníssims...em menjaria dos o tres, puc?

    ResponElimina
  32. Una altra manera de menjar la tan tradicional crema catalana. Molt bona idea!

    ResponElimina
  33. Es tan famosa la crema catalana nunca la he preparado ,pero ahora si me atrevo con tu receta,está muy buena y es tradicional,la preparo luego,abrazos y cariños.

    ResponElimina