L’entrada d’avui no crec que es pugui dir que sigui una recepta pròpiament dita, però crec que és una molt bona idea per fer un aperitiu ràpid i molt saborós.
Fa temps que vaig veure unes palmeretes similars a una revista de cuina . La idea em va quedar ben gravada i l’he repetida moltes vegades canviant els ingredients.
Ingredients:
La base per fer aquestes palmeretes és una planxa massa de fulls. La podem fer nosaltres o comprar-la ja feta.
Per veure com fer una massa de fulls a casa pitjau aquí; encara que aquesta recepta sigui de croissants i, per tant, amb una massa que té un punt dolç al portar sucre, si la volem fer salada seguirem el mateix procediment de voltes però a la massa inicial hi posaríem els següents ingredients:
500 grs de farina de rebosteria
250 grs d’aigua a temperatura ambient
60 grs de mantega fosa
12 grs de sal
350 grs de mantega en bloc
Les palmeretes les podem fer amb els ingredients que més ens agradin: pernil, formatge, herbes aromàtiques, salsitxes, tonyina, olives,...
Jo he utilitzat:
Tomàtiga
Formatge
Cuixot
Orenga
Preparació:
- Estiram la massa de fulls i distribuïm els ingredients damunt la superfície.
- Dividim mentalment la massa en dues meitats i anam enrotllat aquestes meitats cap al centre de la massa. De manera que la massa es junti formant dos cilindres.
- Amb un ganivet anam tallant bocins d’un centímetre i mig d’ample aproximadament.
- Amb les mans donam forma de palmereta al bocí tallat en el cas que aquest s’hagi deformat.
- Anam posant les palmeretes a damunt una palangana de forn i si volem les podem pinzellar amb ou batut perquè quedin més daurades.
- Les enfornam durant uns 20 minuts aproximadament.
oh nena, a mi aquestes palmeretes m'encanten!! Les fem sovint pels aperitius i sempre triomfen! Però em quedo amb la pinta de les teves... i amb la gana que tinc ara mateix em puc menjar el bol sencer, oi?
ResponEliminaPetonets guapa!!!
Sandra
Quina bona pinta! M'encanten les palmeretes, dolces o salades! Em puc menjar un paquet sencer d'una tirada!!!
ResponEliminaHe de probar-les!!!
T'han quedat genials!
Ptunets
A casa també les fem sovint, permeten moltes variacinos i queda un aperitiu vistós i ben variat!
ResponEliminaQue bones, m'encanten les pastes salades!! Tots els ingredients m'agraden,... però cuixots que són? jajaja
ResponEliminaU petó!!
Que xules! m'encanten!
ResponEliminaAlgún dia les miraré de fer perquè estàn genials!
Petons
m'encanten les palmeretes! tant se val si són dolces o salades!!! són ideals per un bon aperitiu!!!! petonets bonica!!! (ah! avui he esmorzat ensaimades de la teva illa!!!!)
ResponEliminaBonissimes!!! M'encanten les ulleretes (jo els hi dic així). Haig de provar aquestes versions salades....
ResponEliminaLa pinta és estupenda però jo tampoc sé que són cuixots, ves a saber que hi acabaria possant!
ResponEliminaPetonets.
Saps que no me n'he ensurtit mai amb les palmeres, em queden petites i no s'inflen. Jo crec que és a l'anar fent els plecs i anar aixafant la massa a cada plec. Tu què fas, ho enrollets com dos cilindres cap al centre, sense aixafar-les entre plec i plec?
ResponEliminaBon cap de setmana!
que bones, estic buscan alguna coseta per fer avui a la tarde, tinc un sopar i vull portar un detallet, i com que estic mandroseta i aixo sembla facil i bo ja esta decidit!!!
ResponEliminaAnna, Mònica: cuixot és pernil!!
ResponEliminaGemma: a vegades vaig pitjant amb el corró entre plec i plec i a vegades faig dos cilindres. Bé, per ser més exactes, si les palmeretes són dolces vaig pitjant amb el corró, afegint sucre i canyella cada vegada i vaig aplegant(aquí es pot veure com m'agrada el dolç) però si són salades vaig enrotllant. A mi em solen sortir de les dues maneres, però després de tallar-es amb la mà els hi don un poc de forma, perquè amb el ganivet sempre em queden deformades.
Moltes gràcies a tots per comentar!!
Hola!
ResponEliminaAh! jo tampoc sabia que era el cuixot! M'encanten les palmeres salades i aquestes fan una pina fantàstica! Petonets
Ja sé una cosa més, no tenia n'idea que era cuixot... pero ara ja sé que es pernil...
ResponEliminaA mi salades m'agraden molt, jo les faig amb pesto i queden molt bones
petonets
Boníiiiiiiisimes, enrotllades així semblen molt fàcils... les hem intentat fer plegant-les varies vagades i no ens han quedat gaire maques, provarem el teu métode.
ResponEliminapetons gastronómics.