Divendres passat va ser l’aniversari del meu pare i vaig ser l’encarregada de fer-li un pastís.
Quan he de fer un pastís sempre tenc en compte els gusts de les persones que l’han de menjar. Així, tenc una sèrie de “pastissos comodí” que solen agradar sempre a tothom i que són una aposta segura i uns pastissos més arriscats que només faig quan estic segura que els ingredients agradaran a tots els que n’han de menjar. Amb el meu pare no tenc aquest problema perquè a ell li agrada absolutament tot, això no obstant, com tothom, té una sèrie de plats que li agraden més que els altres.
Durant tota la setmana vaig estar mirant un llibre de pastissos amb la finalitat de trobar una bona inspiració. Al final vaig trobar un pastís que vaig pensar que li agradaria molt, i que a més, suposava un repte perquè mai havia fet un pastís amb una cobertura de gelatina transparent: un pastís de moscatell amb raïm i nous; òbviament, ara no és temps de raïm així que vaig fer la decoració amb raïm en almívar i nous. El resultat va ser un pastís suau amb un gustet molt bo, que va agradar a tots els que en vàrem menjar.
Anem a la recepta!!
Ingredients:
Base:
300 grs de galetes (tipus Digestive)
60 grs de mantega
Pastís:
8 làmines de gelatina blanca
4 vermells d’ou
125 grs de sucre
2 cullerades de suc de llimona
375 grs de moscatell
400 grs de crema de llet espesa (vaig utilitzar una nata fresca espesa per cuinar de Mercadona, però després del resultat crec que perfectament es podria utilitzar algun tipus de formatge fresc tipus Philadelphia)
Decoració:
6 làmines de gelatina blanca
Raïm amb almívar
Nous
Preparació:
- Trituram les galetes i les mesclam amb la mantega.
- Distribuïm la mescla sobre la base d’un motlle desmuntable i la deixam reposar a la gelera mentre preparam el farciment del pastís.
- Posam la gelatina amb aigua freda i la deixam uns minuts.
- Mentre anam batent els vermells de l’ou, 100 grs de sucre, el suc de llimona i 200 grs de Moscatell (Jo ho vaig fer amb la TMX posant la papallona i programant 90ºC, 5 minuts, velocitat 3 ½).
- Expremem bé la gelatina que havíem deixat dins l’aigua i la diluïm a foc lent amb 50 ml de moscatell. Afegim 3 cullerades de la crema que hem preparat abans. Una vegada que estigui ben mesclat ho afegim a la crema i la deixam reposar durant una hora, però de tant en tant anirem removent la crema.
- Quan la crema comenci a cuallar muntarem la crema de llet i l’incorporam a la mescla anterior.
- Distribuïm la crema a damunt la base de galeta i la deixam reposar uns minuts. Quan comenci a cuallar un poc posarem el raïm i les anous pitjant un poc perquè es fiquin un poc dins la crema.
- Deixam reposar el pastís a la gelera unes hores.
- Quan el pastís està ben cuallat podem preparar la gelatina de cobertura: així posam 6 làmines de gelatina amb aigua freda. Quan la gelatina s’hagi reblanit posam al foc el vi restant i 25 grs de sucre.
- Distribuïm aquesta gelatina a damunt la superfície del pastís per tal que ens quedi una coberta ben llisa i brillant.
Carai! Té una pinta excel·lent. Jo no sóc de moscatell, en té molt gust? La gelatina transparent m'encanta. És un bon recurs per fer pastissos diferents.
ResponEliminaUna abraçada!
Guau, és un pastís d'autèntica categoria! Amb una decoració molta maca, eh? Aquest li hauré de fer a mon pare, que li encanta el moscatell!!
ResponEliminaMolts petonets guapa!!
Sandra
A més de que ha de ser molt bo, t'ha quedat una presentació fantàstica!!
ResponEliminapetonets
ooooooooooooo! i cóm no vols que li agradés? quina passada! de veritat, m'he quedat mirant un ratet la pantalla, és tan i tan maco!!! felicitats guapa! ets un crack! per cert, si vols el meu aniversari és el 27 de septembre!!! ;P petonets
ResponEliminaDe moscatell!!! que original!!! I a més de bo t'ha quedat molt bé amb la decoració del raïm i les nous. Felicitats al Pare!!!
ResponEliminaAl.lucinant!! Mai havia vist un pastís de moscatell, i aquest amb cobertura de gelatina em sembla genial i a més preciós. M'ha encantat!
ResponEliminaFins aviat,
Elisabet
Impresionant...!!! Paula que bo!! estem Montse i jo mirant i babejant la teva recepta-
ResponEliminaEstigues pendent de nosaltres doncs comencem una nova etapa de blogueres juntes-
Ja us avisarem.
Petons i a veure si passes per casa meva que no vens...Juas,juas, juas
aquests pastissos tenen sempre una presència increïble,,, i amb aroma a moscatell ha d'estar a mésa més, deliciós .. visca per la proposta
ResponEliminauna abraçada
la ví por ahí que la hicieron para nochevieja!!! y me parece divina y la quería hacer porque debe estar bueníusima...decirte que como siempre la manufactura es perfecta!!!! una maravilla
ResponEliminaUna pregunita...tu tienes caja de luz? porque estoy pensando en hacerme con una y no s emuy bien como me irá...besote
Doncs quan sigui el meu aniversari, torna't a mirar el llibre i me'n fas un així d'increïble. Quin tall més bo... Ha de ser ben especial el sabor del moscatell en pastís...
ResponEliminaPetonets!!
Digno pastel para un aniversario me gusta con el aroma del moscatell se ve bueno,bueno de verdad, ala a pendientes
ResponEliminapeto
miquel
Wapi no t'enfadiiiis, que jo també soc incondicional teva...!!!
ResponEliminaUn petó
Paula, què maco! Ja m'imagino quina cara deuria fer quan el va veure.
ResponEliminaJa t'avisaré pel meu aniversari!;)
Petonets.
Quin pastís més bonic, t'ha quedat sensacional!
ResponEliminaSegur que el teu pare va quedar encantat amb aquest pastís d'aniversari!
I amb el gustet del moscatell segur que estava boníssim ;)
Ooooooh! que bonic! Aquest pastís entra ben bé pels ulls, té una aparença fantàstica i de gust, segur que igual!. Felicitats per l'aniversari del teu pare!. Ja va bufar espelmes?
ResponEliminaun pastel de lujo me lo llevo,que fantástico,se ve una delicia,abrazos y cariños.
ResponEliminaHola Paula, ja veig que tu també vius a Mallorca (he deduit que a Inca, pel post de ses quelitas, que dius que veies sa fábrica mentre esperaves el tren).
ResponEliminaTens molta traça a fer postres i a fer fotos (la meva asignatura pendent). Felicitats!
Hola Paula,
ResponEliminaQuina passada de pastís, tant elegant! Felicitats al teu pare i en a tuper aquest super pastís. Amb el mosctallel segur que et va quedar boníssim. Petonets!
Quin pastís més original, això s'ha de provar!
ResponEliminaPaula, suposo que ja t´hi han dit tot respecte al pastís...però tot i així em costa imaginar-me el gust de moscatell. No m´agrada gaire...pèro el provaria, eh? la presentació molt elegant.
ResponEliminamolt original!
ResponEliminayo tampoco he preparado un pastel con gelatina en la superficie. veo que para ser el primero te quedó excelente, hiper parejito. tendré que probar, ¡tu receta me da ánimos! :o)
ResponEliminaEt dic la veritat?: un dels pastissos més bonics que he vist darrerament. És finíssim de presentació i diria que també de gust. M'has fet venir moltes ganes de fer-lo!, en prenc nota! A reveure! (això dels pastissos comodí és ben cert...)
ResponEliminaFantàstic!!! M'imagino el sabor i... mmmm
ResponEliminaGràcies Paula.
Petons.
És molt bonic Paula! De ben segur que també és molt bo!
ResponEliminaRoger
Què bo i què bonic et va quedar. Segur que al teu pare li va encantar! Sobretot tenint en compte que era un pastís ben personalitzat!
ResponEliminaSegur que al meu pare també li encantaria!!
Molts petonets!! :)
Felicitats pel pastís, és preciós, el teu pare deuria quedar bocabadat!!
ResponEliminaMe encanta la presentación de este pastel, con la capa de gelatina transparente por encima. Seguro que a tu padre le hizo muchísima ilusión porque además de estar rico entra por la vista.
ResponEliminaUn besito,
Sacer
Moltes gràcies a tots per comentar!
ResponEliminaLa veritat és que a mi no m'agraden els licors ni les begudes amb alcohol, i el moscatell no n'és una excepció. Però com que el pastís era per al meu pare vaig pensar que a ell li agradaria. No em vaig equivocar li va agradar molt, i a mi també. Té un gust molt, molt suau. Així, que encara que no us agradi el moscatell us animo a que proveu aquest pastís!!
No hay manera de encontrar ahora uvas en almivar!!!
ResponEliminaYo encontré las uvas en Mercadona! ;)
ResponEliminaGracias!! al final las encontre en simply...lo voy a hacer ....
ResponElimina