Whole Kitchen en la seva proposta dolça per al mes de març ens convida a preparar tot un clàssic de la gastronomia francesa: Financiers.
Por favor, para ver la receta en castellano, pulsad el botón del traductor situado en el lateral derecho del blog. Gracias!!
Aquesta és la primera vegada que he fet aquest tipus de dolç (de fet mai havia sentit parlar dels financiers!) i la veritat és que m’han agradat molt.
És tracta d’un pastís molt suau i esponjós, que m’ha recordat a la coca de quarto. La seva textura es deguda als blancs dels ous que li donen aquesta esponjositat especial. A més, és una recepta ideal per fer quan tenim un parell de blancs d’ou i no sabem que fer amb ells. De fet, vaig fer els financers el cap de setmana en què vaig fer la crema catalana ; així vaig utilitzar els blancs dels ous per als financers i els vermells per a la crema.
Aquests pastissets són d’origen francès i es varen inventar a una pastisseria francesa anomenada “Lasne”. Es diuen financers perquè es varen idear amb el propòsit que els financers en poguessin menjar sense embrutar-se les mans. A França són un dolç molt típic que es pot trobar a totes les pastisseries i que se sol menjar a l’hora de berenar o del té.
He seguit la recepta de Jöel Robuchon, que és la que ens vàren proposar a Whole Kitchen. Això no obstant, podríem fer-la introduint algunes variants a la recepta com posar-hi un poc de xocolata, fruits secs o un poc de licor.
Anem a la recepta,
Ingredients:
55 grs de sucre glas
40 grs de farina
40 grs d’ametlla en pols
60 grs de mantega
4 blancs d’ou grossos (o 5 si són ous petits)
Preparació:
1. Anam batent el sucre, la farina i l’ametlla en un bol fins que quedi tot ben mesclat.
2. Fonem la mantega i la deixam refredar un poc.
3. Pujam els blancs dels ous (segons Whole Kitchen no importa pujar-los del tot, basta amb anar batent fins que quedi una massa ben homogènia, però jo els vaig pujar a punt de neu)
4. Afegim als blancs la mescla de sucre, farina i ametlla i l’anam movent amb una cullera de fusta o espàtula amb suavitat fins que quedi tot ben mesclat. Afegim la mantega i tornam a mesclar.
5. Distribuïm la massa en els motlles que utilitzarem. Tradicionalment els financiers són rectangulars; jo vaig utilitzar uns motlles de silicona que tenia amb diferents formes per veure com em quedaven millor, però varen sortir igual amb tots els motlles. També podríem fer-los com a petites magdalenes.
6. Enfornam a 180ºC uns 20 minuts fins que la capa superior quedi daurada.
Financiers a punt de menjar, no em podeu dir que no és una recepta senzilla i ràpida, eh?
visca la meva súper Paula!!! sort que no els havies fet mai, perquè sinó... quina pinta!!! si no et fa res em quedo amb la 2ª foto, és una xulada!!!! petonets bonica, ets la millor!
ResponEliminaPer ser la primera vegada t´han quedat molt bé...Com m´agraden els financiers...Ara mateix em ve a la boca salivera tot recordant el seu sabor.
ResponEliminaT'han quedat preciosos Paula!! Jo també em vaig sorprendre quan els vaig descobrir: són molt bons!!
ResponEliminaQuè bons! Ara em quedo intrigada amb la coca de quarto! Hauré d'investigar o esperar que tu ens la facis!!!!!!!!!!
ResponEliminaMolts petonets.
Ets una artista, Paula! I això què és la primera vegada que els fas... es veuen tan esponjosos i delicats... una mossegadeta de glòria!!
ResponEliminaPetonets
T'han quedat fantàstics! No n'he provat de fer mai, però avui amb tant de financier no tinc excusa. Molt i molt xulos, guapa!
ResponEliminaPetonets!
¿sabés que nunca los probé? pero viendo la segunda foto me los confundo con las madeleines... ¿será lo mismo?
ResponEliminaQué envidia de coger uno... parecen tán ligeros...
ResponEliminaEls financers acabats de fer són una autèntica delícia...
ResponEliminaQue macos han quedat, sobretot m,'agraden els segons amb el motlle de madeleine francés!! I el sucre glas per sobre jejeje jo que sempre vaig passant el dit per recollir el que cau al plat! XD M'encanten!
ResponEliminaUn petó :)
Ummm, que bons, ara per berenar van perfectes!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Paula,
ResponEliminaCom sempre... moltes gràcies per a la informació de l'origen. T'han quedat fantàstics. Per berenar una autèntica delícia.. Petons
¡Preciosos, qué cosa tan rica!.
ResponEliminaT'han quedat molt i molt macos... i jo que no n'he menjat mai de financiers! M'ha vingut molt de gust provar-ne i els teus tenen una pinta fantàstica! Ets una crack Paula!
ResponEliminaPetonets guapa,
Sandra
Es veuen tendríssims, si els tingués a l'abast no te'n quedaria ni un
ResponEliminaPetons gastronòmics
Què és això??? No els coneixia, els financiers! Me l'anoto jo també Paula! Les fotos són guapíssimes!
ResponEliminaBesets,
Roger
Que esponjosos que es veuen aquests financiers!!!
ResponEliminaI així nevadets de sucre glas... pura temptació!!
M'encanten aquestes fotografies tant plenes de llum... m'evoquen records d'infantesa, l'anunci d'un esmorzar ideal ;)
Un petó ben fort, dolça Paula,
Mglòria
Ohhhhh que macos Paula!! t'han quedat genials!!! es veuen super esponjosos!
ResponEliminaUna aportació genial!
Molts petonetss
A mi també m'han agradat molt. T'han quedat molt bonics i les fotos són espectaculars.
ResponEliminaUna abraçada!
Que bé t'han quedat Paula!!! Són bons, eh? Llàstima tan calòrics perquè estan de vici....
ResponEliminaAquesta coca de quanto, ja tinc ganes de veure'n la recepta.
Tenen una pinta exquisida i t'ha quedat molt ben presentats. Ara mateix me'n menjaria un!!! Si els tingués al davant, a l'hora del te no en quedaria cap!
ResponEliminaSalutacions!
La Taula d'en Bernat
Que suaus i esponjosos es veuen! I amb el polsim de sucre queden irresistibles!
ResponEliminaMai n'he menjat, però en tinc unes ganes....
Bon cap de setmana
No n' he fet mai, també n' he vist a altres blocs.Em sembla que són un pastissets molt bons i tan flonjos...
ResponEliminaQuè bonics!! M'encanta la forma de madeleines però em resisteixo a comprar-me un altre motlle, a casa no ens hi cap... :(
ResponEliminaQuè bons son, oi? els teus es veuen deliciosos!!
Per cert, moltíssimes gràcies pel consell de com fer els peixets a la quiche!! Ho posaré en pràctica perquè li dóna un toc genial!!
Molts petonets guapa!! :)
Si si si siiiiii...ME TENS ABANDONAT!!!! vaya tela!!! y encima vengo aquí...y me ncuentro esta super coca...yo que quería empezar la dieta mañanaaaaa...no me hagas esto...!! me abandonas y me engordas más aún...mala mala mala...
ResponElimina