Whole Kitchen en la seva proposta salada per al mes de Març ens convida a preparar tot un clàssic de la gastronomia francesa: una Quiche.
Un dels meus defectes (o virtuts, segons es miri) és que intent ser bastant organitzada. Amb el bloc tenc les entrades pensades amb antelació , i així, encara que tenc molt poc temps, puc anar fent entrades periòdicament. Tot això ho dic, perquè aquest diumenge havia de fer la quiche per a Whole Kitchen que s’havia de publicar dilluns (segons la meva agenda) Ahir, després de fer l’entrada al bloc, vaig descobrir que el repte era per a avui!!! Tots els meus plans es vàren veure trastocats dràsticament…primer, no havia fet el repte, era tard i estava cansada, i segon, no tenia els ingredients per fer la quiche havia de fer el diumenge. Només hi havia dues opcions: no fer el repte o fer una espècie de quiche del que pogués trobar al rebost…òbviament, vaig elegir la segona opció…així, que es pot dir que aquesta és una “quiche de recapte”.
Tenia els ingredients per fer la massa, també tenia ous, nata, llet...ara faltava decidir de què fer-la. Vaig trobar unes llaunes de tonyina i uns bastonets de surimi al congelador…Decidit!! Faria una quiche marinera!!
El resultat em va sorprendre molt, perquè no esperava res d’una recepta totalment improvisada i posant a ull d’aquí i d’allà. Crec que és la quiche més bona que he fet. Avui migdia he anat a dinar a casa dels meus pares i els he duit la quiche per menjar; els ha agradat molt. En conclusió, a vegades a la cuina, dels experiments i de les improvisacions surten versions sorprenents!!
Ingredients:
Massa:
350 grs de farina de rebosteria
130 de mantega freda tallada a quadradets
70 grs d’aigua
Un pessic de sal
1 culleradeta de sucre
Farciment:
2 llaunes de tonyina
1 llauna de bocins de pop
1 llauna de bocins de pop
Bastonets de surimi
2 Ous
250 ml de llet
Nou moscada
Pebre bo
Sal
Preparació:
- Primer de tot hem de fer la massa a mà o amb la TMX (mesclant tots els ingredients 15 segons, velocitat 6)
- Deixam reposar aquesta massa dins una bossa de plàstic a la gelera durant 15 minuts.
- Estiram la massa amb un corró i cobrim un motlle de quiche d’uns 28 cms de diàmetre. Deixam reposar la massa 15 minuts més.
- Picam tota la superfície amb una forquilla perquè no pugi durant la cocció.
- Enfornam uns 15 minuts a 180ºC; la base ha de quedar gairebé feta però no del tot ja que s’acabarà de coure quan enfornem la quiche.
- Per preparar el farciment he triturat els ingredients uns segons amb la TMX i he anat distribuïnt la massa a damunt la base de la quiche.
- Enfornam uns 30-40 minuts a 180 ºC.
Pues hija será una improvisación pero es una monada! Y esos pescaditos son geniales! Como tu...tengo ganas de conocerte...besote!
ResponEliminaTe ha quedado de lujo, tiene una pinta fantástica.
ResponEliminaBesos
Jo sempre ho dic reina, que del fons de nevera en surten GRANS plats com la teva quiche! Crec que podríem fer una secció al bloc de receptes de recapte! jejeje
ResponEliminaPetonets guapa i bon cap de setmana!
Sandra
Que bona!!! si que improvitzes bé jejeje...
ResponEliminaEls peixets del damunt molt monos.
!Esto es una delicia, se me están poniendo los dientes muy muy muy larrrgos!.
ResponEliminaUna quiche deliciosa! M'encanta... es que la tonyina i el pop, són uns dels peixos que més m'agraden i mai la he provada marinera ^^ Me la deixo anotada!
ResponEliminaSer organitzada és una virtut, aj m'agradaria a mi... i si a més en moments de crisi saps improvitazr d'aquesta manera... ets una crak!!
ResponEliminaSi amb el que tens improvises, no em vui imaginar el que pots fer si ho tens tot preparat.
ResponEliminaEl detall dels peixos, m'agrada molt.
Llàstima que jo no menjo peix.
Un peto ben fort.
hola paula !!! QUINA BONA PINTA QUE TÉ !!!!
ResponEliminaPTNS
Vaya pinta... m´agrada molt el costat MARINERO...
ResponEliminaets una artista!!! això si que és un quiche!!! t'ha quedat molt maco i segur que boníssim! el teu "nebodet" quan l'ha vist ha fet "oooooooooooooo" jijiji. Petonets bonica i bon cap de setmana
ResponEliminade vegades les improvitzacions ens dónen sorpreses com aquesta!! Molt xula i boníssima, es pot demanar més?
ResponEliminaPetonsss
Està clar que a vegades la improvització ens ha sorprès a nosaltres mateixos!, una quiche boníssima, però i del peixet de la superficie?, està fet amb formatge?. Em sembla fantàstic. Una abraçada.
ResponEliminaMolt original així marinera. No hi hauria caigut jo. Té un aspecte deliciós...
ResponEliminaPetonets!!
Hola,
ResponEliminaDoncs que bé pe aquesta improvització! Segur que heu gaudit d'un fantàstic dinar! Petonets
Fabulosa quiche improvitzada!
ResponEliminaLa veritat és que mai se m'hagués acudit posar aquests ingredients a una quiche, però d'aquestes improvisacions sempre en surten meravelles. Felicitats per aquesta quiche tan original!
ResponEliminaLa Taula d'en Bernat
Una delicia de les bones,bones i les fotes son excepcionals.
ResponEliminaMil petons i bona tarde de Diumenge.
No em vull repetir però ho faré, a totes les que he vist i quina més bona, aquesta també es veu deliciosa, el millor que totes són diferents i en podem fer un bon recull.
ResponEliminauna abraçada.
Una proposta diferent que ha de donar molt bon resultat. La foto convida!
ResponEliminaTiene un aspecto buenísimo. Estoy totalmente de acuerdo contigo, a veces sin planificarlo o incluso como consecuencia de un despiste en una receta sale otra cosa...buenísima. Conocí tu blog persiguiendo tus galletas Linzer del HEMC de febrero, que tengo intención de hacer en cuanto tenga un ratín, y creo que lo visitaré asiduamente.
ResponEliminaHas dit a vegades a la cuina, dels experiments i de les improvisacions surten versions sorprenents!!
ResponEliminay tienes toda la razon y lo peor es que otro dia lo intentas hacer igual y no sale igual de bueno que el primer dia.Me gusta tu quiche improvisacion
bona setmana
peto
miquel
Me encanta hacer quiches...de las improvisaciones ..salen deliciosos platos ...bssss MARIMI
ResponEliminauy!
ResponEliminaMarinera....l`hem de tastar!
Un petonás!
jeje... m'ha agradat la teva quiche de recapte! :) Les receptes improvisades són les millors! ;)
ResponEliminaPetons!
Paula, quina capacitat d'improvització, auqeta quiche té molt bona pinta i t¡ha queda tben maca de forma. Una coseta...això que hi ha a dalt, són peixets?? com els has fet?? m'he quedat impactada!!
ResponEliminaMolts petonets guapa!! :)
Deliciosa! Quina pinta té! Fins i tot es poden posar uns musclos al natural!
ResponEliminaOstres, m'encanten les quiches. Quin encert haver-te deixat portar per la improvització. La provaré de fer.
ResponEliminaMoltes gràcies a tots per aquests comentaris.
ResponEliminaMercé, Alba: els peixets estan fets amb un poc de massa de la base. En vaig reservar un poc i amb un ganivet vaig anar tallant la forma del peix. Vaig agafar un pessic de massa i li vaig posar unes gotetes de tomàtiga fregida i la vaig mesclar amb la massa perquè agafàs un to un poc vermellós i poder fer la boca.
El peixet el vaig posar a la superfície quan la quiche ja duia uns minuts enfornada, si l'hi posava abans al ser massa líquid el farciment el peix se n'anava al fons!
Acabo de visitar tu blog y me ha gustado mucho, por lo que me quedo.Que recetas tan ricas que tienes.
ResponEliminaY este quiche que rico, le daría ahora mismo un bocado..ejjeje
Mi blog es:http://canyadeazucar-divina.blogspot.com/
Besets