L’altre dia a una revista de cuina vaig veure unes receptes de muffins salats; en aquell moment se’m va disparar l’alarma: no n’havia fet mai i ja era hora de provar-ho! Ja sabeu la debilitat que tenc per tots els tipus de masses i per fer nous experiments a la cuina.
Els muffins tenen semblances amb les magdalenes però també tenen algunes diferències, com que poden ser dolços (però en aquest cas ho són menys que les magdalenes) o salats o que s’incorpora menys aire a la massa cosa que fa que els muffins no siguin tan esponjosos com les magdalenes.
Els que havia vist a llibres o revistes combinaven ingredients molts diferents: formatge, pernil, olives, pebres, tomàquets secs, cebes, herbes aromàtiques...Però en aquest primer intent he estat molt clàssica (no fos cosa que em sortís una aposta massa arriscada i que al final me hagués de menjar tots els muffins!!)
Aquesta recepta m’ha deixat bastant contenta i a casa han tengut un bon èxit, crec que és senzilla i original i, si feim els muffins en tamany petit, poden servir com a aperitiu un dia que tenguem convidats. Els tornaré a repetir segur, però la pròxima vegada seré més innovadora amb els ingredients.
Anem a la recepta!
Ingredients:
250 grs de farina
1 pessic de sal
1 cullerada d’herbes aromàtiques al gust
½ culleradeta de pebre bo
1 Cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
1 ou
60 ml d’oli de girasol
275 ml de llet
100 grs de pernil salat fet bocins (jo n’ he utilitzat un que ja ve tallat en petits daus i l’he triturat uns segons a fi de que quedàs en bocins ben petits)
2 Salsitxes de frankfurt fetes a bocins petits
Preparació :
- Primer de tot hem de picar o fer bocins el pernil i les salsitxes. Això ho podem fer al nostre gust segons ens agradi trobar bocins més o menys grossos.
- Mesclam la farina, les herbes aromàtiques, la sal, el pebre bo i el llevat (és a dir, tots els ingredients sòlids)
- A continuació mesclam els ingredients líquids (ou, oli i llet)
- Afegim aquesta darrera mescla als ingredients sòlids i mesclam fins que quedi tot ben integrat.
- Incorporam el pernil i les salsitxes i anam mesclant fins que quedi una massa homogènia.
- Distribuim la massa en motlles individuals i enfornam aproximadament 20 minuts (segons el forn) a 180ºC, fins que els muffins quedin daurats…A punt per menjar!!!
Paula, m'encanten les fotografies!!!
ResponEliminaDonen ganes de fer una mossegade a la pantalla de l'ordinador amb una clareta(aqui a la peninsula cerveza+llimona) ben freda que bona la idea de bosinets de saltxixa...Calents, freds...
Aquest estiu seràs la reina dels aperitius!!
Un peto ben fort desde cooking lovers
Que bonics que es veuen, no n'he fet mai de salats, a veure si puc provar-los a casa el cap de setmana, em semblen d'allò més original!
ResponEliminaUallllllaaaaaaa jo en vull un!!!!.... mai he menjat muffins salats i tenen una pinta d'allò més bo!!!!
ResponEliminaPetonets
Que bonics!, semblen petits panets de gustos!, crec que t'agafo la idea...unes fotos molt boniques!A reveure.
ResponEliminaL'altre dia jo en vaig fer amb verdures. Amb pernil han d'estar boníssims.
ResponEliminaUna abraçada!
mmm...pernil i frankfurt, deuen ser molt bons! i m'agraden petitets...
ResponEliminaUna abraçada,
M'encanten els muffins salats! Pel proper cop, prova-ho amb sobrassada, o amb olivada o amb fromatge parmesà ratllat... també queden molt bons!
ResponEliminam'encanten totes aquestes pastes salades i si tenen frankfurt millor que millor jejejje, delicioses! El que passa que jo amb això, és un començar i no parar... jajaj
ResponEliminaUn petó!!
Paula,
ResponEliminaI jo encara sense fer muffins salats... Serà que a casa en versió dolça no els hi agraden massa. Potser en versió salada aconsegueixo que els hi agradin i trec els centenar de motllos que tinc esperant donar-lis sortida.. a mi em sembla que amb les herbes han de quedar fantàstics!!! Petonets
M'agraden els muffins salats, sovint en poso als aperitius. Aquests han de ser molt gustosos i t'han quedat molt "cucos"!
ResponEliminaQue bons!!! Una combinació deliciosa. Jo només n'he fet de formatge i herbetes i van quedar molt bons també......
ResponEliminaPaula, una mica més i mossego els de la segona foto, quina temptació! Fes proves, fes, que jo prenc nota.
ResponEliminaPetonets.
Mels menjaria directament de la pantalla! Muffins amb pernil i frankfurt.. quina temptació!
ResponEliminaApuntat's... So més del salat que del dolç i la idea de fer-los d'aperitiu és perfecte....
ResponEliminapetons gastronomics
No los presentas al concurso de muffins salados...ahora no recuerdo donde es...pero...si tu no pierdes uno así que ale...presentalos jajajajaj
ResponEliminame tienes enganchado y además como se que hay publicacion miercoles y domingo aquí estoy esperando la entrega jajajajajaj
Ole y ole!!!
un besote Pau
que bons!!!! la veritat és quye amb això del bloc tens unes ganes d'experimentar, oi?? haurem d'anar amb compte! jijiji. Els teus muffins, acompanyats d'un formatge cremós, han d'estar espectaculars!!! Visca la Paulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! petonets carinyet
ResponEliminaBoníssims aquests muffins i les fotografies són precioses...
ResponEliminaPetonets!
Muffins per fer-ne una queixalada en qualsevol moment; una temptació! i de pernil i frankfurt que més es pot demanar.
ResponEliminaJo tampoc he fet mai muffins salats, tinc ganes de provar-los amb formatge i tomàquets secs. A tu t'han quedat ben macos! Els hi faria una bona queixalada ara mateix...
ResponEliminaQuè bons!!! Com m'agraden aquests experiments, els hauré de provar aviat que m'han semblat molt suggerents!!
ResponEliminaPetonets guapa!
Sandra
Ostres ja fa temps que vull fer muffins salats, i m'has ben animat. Així petitons i amb salstixa han de quedar esplèndids.
ResponEliminaCom aperitiu ha de ser molt original, oi?
Els provaré de fer, petons! ;)
quina bona pinta!!!! jo també en vull!!!!!
ResponElimina¡Me encantan estos muffins, son como panecillos, verdaderamente ricos!.
ResponEliminaese mordiquito en ese pequeño muffins refleja claramente lo bueno que son, me gusta
ResponEliminapeto
miquel
Què bons! a mi m'encanten els muffins salts i són tantes les combinacions que podem fer!
ResponEliminaA veure quan ens ensenyes els pròxims ;)
petons.
¡Qué ricos los muffins! Me encantan las versiones saladas. Pero con estos ingredientes todavía no los he probado así que los pondré en mi lista de pendientes.
ResponEliminaUn besito,
Sacer
Hola,nunca los he probado salados,me encanta la idea.
ResponEliminaQuin delicatessen... No els hem provat mai els muffins salats, sens dubte ho haurem de fer.
ResponEliminaTenen una pinta espectacular... Trobo que t'han quedat increïbles. Hauré de provar-ne de fer... Nyam!!
ResponEliminaPetons preciosa!
A mi també m'agraden moltíssim els muffins salatas, són una proposta ideal per un bon aperitiu o simplement acompañats d'una bona amanida!
ResponEliminaAquesta opció que ens presentes amb frankfurt pernil, pebrot.... super completa i tremenda!!
Molts petonets guapa
Hace bastante tiempo que no entro en los blogs, que por problema médicos, me han tenido alejada de este fantástico mundo.
ResponEliminaSoy profesional de la gastronomía y me ha encantado tu blog, que no conocía.
Me encantará seguirte y poder intercambiar opiniones en este ámbito.
Espero verte pronto.
Un saludo-
Que bons, a veure si el faig un dia que no soc gaire esperta en muffins.
ResponEliminaPetons.
quina gana que fan paula !!!
ResponEliminaMmmmmmm un dia en ten que fer
bonisims !!
Una pinta excepcional i la presentació magnifica.
ResponEliminaMolts petonetes i bon cap de setmana.
Moltes gràcies a tots per aquests comentaris!!!
ResponEliminaMe enamoré de los muffines se ven muy delicados y ricos,una presentación maravillosa,un ¡¡¡Bravo y muchos bravos para tí,abrazos.
ResponElimina