dimecres, 9 de febrer del 2011

Muffins salats




L’altre dia a una revista de cuina vaig veure unes receptes de muffins salats; en aquell moment se’m va disparar l’alarma: no n’havia fet mai i ja era hora de provar-ho! Ja sabeu la debilitat que tenc per tots els tipus de masses i per fer nous experiments a la cuina.
Els muffins tenen semblances amb les magdalenes però també tenen algunes diferències, com que poden ser dolços (però en aquest cas ho són menys que les magdalenes) o salats o que s’incorpora menys aire a la massa cosa que fa que els muffins no siguin tan esponjosos com les magdalenes.
Els que havia vist a llibres o revistes combinaven ingredients molts diferents: formatge, pernil, olives, pebres, tomàquets secs, cebes, herbes aromàtiques...Però en aquest primer intent he estat molt clàssica (no fos cosa que em sortís una aposta massa arriscada i que al final me hagués de menjar tots els muffins!!)
Aquesta recepta m’ha deixat bastant contenta i a casa han tengut un bon èxit, crec que és senzilla i original i, si feim els muffins en tamany petit, poden servir com a aperitiu un dia que tenguem convidats. Els tornaré a repetir segur, però la pròxima vegada seré més innovadora amb els ingredients.
Anem a la recepta!



Ingredients:
250 grs de farina
1 pessic de sal
1 cullerada d’herbes aromàtiques al gust
½ culleradeta de pebre bo
 1 Cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
1 ou
60 ml d’oli de girasol
275 ml de llet
100 grs de pernil salat fet bocins (jo n’ he utilitzat un que ja ve tallat en petits daus i l’he triturat uns segons a fi de que quedàs en  bocins ben petits)
2 Salsitxes de frankfurt fetes a bocins petits

Preparació :
  1. Primer de tot hem de picar o fer bocins el pernil i les salsitxes. Això ho podem fer al nostre gust segons ens agradi trobar bocins més o menys grossos.
  2. Mesclam la farina, les herbes aromàtiques, la sal, el pebre bo i el llevat (és a dir, tots els ingredients sòlids)
  3. A continuació mesclam els ingredients líquids (ou, oli i llet)
  4. Afegim aquesta darrera mescla als ingredients sòlids i mesclam fins que quedi tot ben integrat.
  5. Incorporam el pernil i les salsitxes i anam mesclant fins que quedi una massa homogènia.
  6. Distribuim la massa en motlles individuals i enfornam aproximadament 20 minuts (segons el forn) a 180ºC, fins que els muffins quedin daurats…A punt per menjar!!! 




36 comentaris:

  1. Paula, m'encanten les fotografies!!!
    Donen ganes de fer una mossegade a la pantalla de l'ordinador amb una clareta(aqui a la peninsula cerveza+llimona) ben freda que bona la idea de bosinets de saltxixa...Calents, freds...
    Aquest estiu seràs la reina dels aperitius!!
    Un peto ben fort desde cooking lovers

    ResponElimina
  2. Que bonics que es veuen, no n'he fet mai de salats, a veure si puc provar-los a casa el cap de setmana, em semblen d'allò més original!

    ResponElimina
  3. Uallllllaaaaaaa jo en vull un!!!!.... mai he menjat muffins salats i tenen una pinta d'allò més bo!!!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Que bonics!, semblen petits panets de gustos!, crec que t'agafo la idea...unes fotos molt boniques!A reveure.

    ResponElimina
  5. L'altre dia jo en vaig fer amb verdures. Amb pernil han d'estar boníssims.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. mmm...pernil i frankfurt, deuen ser molt bons! i m'agraden petitets...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. M'encanten els muffins salats! Pel proper cop, prova-ho amb sobrassada, o amb olivada o amb fromatge parmesà ratllat... també queden molt bons!

    ResponElimina
  8. m'encanten totes aquestes pastes salades i si tenen frankfurt millor que millor jejejje, delicioses! El que passa que jo amb això, és un començar i no parar... jajaj

    Un petó!!

    ResponElimina
  9. Paula,
    I jo encara sense fer muffins salats... Serà que a casa en versió dolça no els hi agraden massa. Potser en versió salada aconsegueixo que els hi agradin i trec els centenar de motllos que tinc esperant donar-lis sortida.. a mi em sembla que amb les herbes han de quedar fantàstics!!! Petonets

    ResponElimina
  10. M'agraden els muffins salats, sovint en poso als aperitius. Aquests han de ser molt gustosos i t'han quedat molt "cucos"!

    ResponElimina
  11. Que bons!!! Una combinació deliciosa. Jo només n'he fet de formatge i herbetes i van quedar molt bons també......

    ResponElimina
  12. Paula, una mica més i mossego els de la segona foto, quina temptació! Fes proves, fes, que jo prenc nota.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Mels menjaria directament de la pantalla! Muffins amb pernil i frankfurt.. quina temptació!

    ResponElimina
  14. Apuntat's... So més del salat que del dolç i la idea de fer-los d'aperitiu és perfecte....
    petons gastronomics

    ResponElimina
  15. No los presentas al concurso de muffins salados...ahora no recuerdo donde es...pero...si tu no pierdes uno así que ale...presentalos jajajajaj
    me tienes enganchado y además como se que hay publicacion miercoles y domingo aquí estoy esperando la entrega jajajajajaj
    Ole y ole!!!
    un besote Pau

    ResponElimina
  16. que bons!!!! la veritat és quye amb això del bloc tens unes ganes d'experimentar, oi?? haurem d'anar amb compte! jijiji. Els teus muffins, acompanyats d'un formatge cremós, han d'estar espectaculars!!! Visca la Paulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! petonets carinyet

    ResponElimina
  17. Boníssims aquests muffins i les fotografies són precioses...

    Petonets!

    ResponElimina
  18. Muffins per fer-ne una queixalada en qualsevol moment; una temptació! i de pernil i frankfurt que més es pot demanar.

    ResponElimina
  19. Jo tampoc he fet mai muffins salats, tinc ganes de provar-los amb formatge i tomàquets secs. A tu t'han quedat ben macos! Els hi faria una bona queixalada ara mateix...

    ResponElimina
  20. Què bons!!! Com m'agraden aquests experiments, els hauré de provar aviat que m'han semblat molt suggerents!!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  21. Ostres ja fa temps que vull fer muffins salats, i m'has ben animat. Així petitons i amb salstixa han de quedar esplèndids.
    Com aperitiu ha de ser molt original, oi?
    Els provaré de fer, petons! ;)

    ResponElimina
  22. quina bona pinta!!!! jo també en vull!!!!!

    ResponElimina
  23. ¡Me encantan estos muffins, son como panecillos, verdaderamente ricos!.

    ResponElimina
  24. ese mordiquito en ese pequeño muffins refleja claramente lo bueno que son, me gusta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  25. Què bons! a mi m'encanten els muffins salts i són tantes les combinacions que podem fer!
    A veure quan ens ensenyes els pròxims ;)
    petons.

    ResponElimina
  26. ¡Qué ricos los muffins! Me encantan las versiones saladas. Pero con estos ingredientes todavía no los he probado así que los pondré en mi lista de pendientes.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  27. Hola,nunca los he probado salados,me encanta la idea.

    ResponElimina
  28. Quin delicatessen... No els hem provat mai els muffins salats, sens dubte ho haurem de fer.

    ResponElimina
  29. Tenen una pinta espectacular... Trobo que t'han quedat increïbles. Hauré de provar-ne de fer... Nyam!!

    Petons preciosa!

    ResponElimina
  30. A mi també m'agraden moltíssim els muffins salatas, són una proposta ideal per un bon aperitiu o simplement acompañats d'una bona amanida!
    Aquesta opció que ens presentes amb frankfurt pernil, pebrot.... super completa i tremenda!!
    Molts petonets guapa

    ResponElimina
  31. Hace bastante tiempo que no entro en los blogs, que por problema médicos, me han tenido alejada de este fantástico mundo.
    Soy profesional de la gastronomía y me ha encantado tu blog, que no conocía.
    Me encantará seguirte y poder intercambiar opiniones en este ámbito.
    Espero verte pronto.
    Un saludo-

    ResponElimina
  32. Que bons, a veure si el faig un dia que no soc gaire esperta en muffins.
    Petons.

    ResponElimina
  33. quina gana que fan paula !!!
    Mmmmmmm un dia en ten que fer
    bonisims !!

    ResponElimina
  34. Una pinta excepcional i la presentació magnifica.
    Molts petonetes i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  35. Moltes gràcies a tots per aquests comentaris!!!

    ResponElimina
  36. Me enamoré de los muffines se ven muy delicados y ricos,una presentación maravillosa,un ¡¡¡Bravo y muchos bravos para tí,abrazos.

    ResponElimina