Una de les llaminadures que més agraden als nins són les gominoles. Mai m'hagués pensat que els poguéssim fer a casa...són tan bones de fer...i surten tan bones!!!
Ingredients:
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 grs d’aigua
300 grs de sucre
1 sobre de gelatina de fruites en pols del sabor que més ens agradi (maduixa, llimona, taronja…)
Oli de gira-sol per untar els motlles
Sucre per arrebossar les gominoles
Preparació:
Amb TMX;
- Posam a la TMX la gelatina neutra, l’ aigua i el sucre. Programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
- Incorporam el sobre de gelatina amb sabor, mesclar programant 10 segons, velocitat 4 i després programar 5 minuts, 100º, velocitat 2.
- Posam la mescla a dins motlles (jo n' utilitz per fer glaçons d'Ikea), que haurem untant prèviament amb oli de gira-sol per tal d'evitar que les gominoles quedin aferrades.
- Deixarem reposar 12 hores a temperatura ambient.
- Una vegada hagi passat aquest temps les traurem dels motlles i les arrebossarem amb sucre.
Preparació convencional:
Es posen tots els ingredients dins una olla a foc suau, i es remena durant 10 minuts. Després ja es pot posar la mescla dins els motlles i deixar reposar.
Suggerència: la Su, en el seu blog Webos fritos, diu que es pot canviar l'aigua per llet o suc de fruites al gust. Jo no ho he provat, però si ella diu que surten bones, segur que és així.
Aquesta recepta és del llibre “Simplemente espectacular”.
Li he vist la recepta a la Mònica (Coses de Llabiro) i de seguida he clickat l'enllaç. Tot el que es pugui fer amb la TMX no ho faig de manera tradicional. Aquestes gominoles cauran segur, tenen una pinta tremenda.....
ResponElimina