diumenge, 14 de novembre del 2010

Coulant de xocolata

El dia que un dels “socis” de Bon Tiberi va anar a dinar a casa de l’altre, va descobrir una de les postres més sorprenents que hi pot haver per qui no ho ha vist mai. Es tracta d’unes postres amb sorpresa i, especialment indicades, per l’hivern. Així, que vaig demanar la recepta i vaig començar a experimentar. Sortia perfecte, al seu punt. He provat altres receptes de coulants, però cap queda com aquesta. Tot un descobriment gourmet.




Ingredients:
160 grs de xocolata, tipus Nestlé postres
100 grs de mantega
2 ous
2 vermells d’ou
1 cullerada sopera de sucre
2 cullerades de farina

Preparació:

Amb Thermomix:
  1. Posar la xocolata a la TMX i triturar uns 20 segons a velocitat 5-10.
  2. Incorporar la mantega i programar 3 minuts, 80º a velocitat 2.
  3. Afegir els ous, els vermells i el sucre. Mesclar a velocitat 3, 20 segons.
  4. Distribuir la mescla en motlles individuals i enfornar a 230º entre 7 i 9 minuts. El coulant ha de quedar fet per defora i fos per dintre.

Preparació convencional:
  1. Es fonen la xocolata i la mantega, juntes, dins el microones.
  2. Es mesclen els ous (els dos sencers i els dos vermells) amb el sucre fins que es fa una espècie de crema (amb el turmix o varetes).
  3. Quan la xocolata hagi refredat es mescla amb la crema dels ous i amb el sucre.
  4. Després s’afegeixen les dues cullerades de farina i es mescla a mà amb una espàtula o forqueta.
  5. Es distribueix la mescla dins motlles individuals i s’enforna a 230º de 7 a 9 minuts.

Suggerència de presentació:
Es pot servir acompanyat d’ una bolla de gelat, especialment de vainilla.
També es pot servir amb sucre pols per damunt i canyella.

Consells:
            Aquesta recepta només té un problema: és tan bona que si en queden et veus obligat a menjar els coulants restants, amb la conseqüent ingesta calòrica que això suposa. Però vaig trobar la solució a aquest problema; és poden congelar!!!!!!!!!!!. Així que, una vegada feta la recepta i abans d’enfornar (solen sortir uns 6-7 coulants segons el tamany del motlle), podem congelar cruus els que no haguem de menjar. Els tapam amb paper film i els conservam fins el dia que ens venguin de gust. Per tant, una altra postre ideal pel dia que tenim convidats; els preparam dies abans, els congelam i els treim abans de dinar; després només cal enfornar-los durant els 7-9 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada