diumenge, 4 de setembre del 2011

Magdalenes de Cola Cao



Sempre m’ha agradat molt el mes de setembre. Quan era petita volia dir tornar a l’escola, començar un nou curs, estrenar llibres i quaderns. Ara ja no vol dir el mateix, però és un mes que sempre implica tornar a la rutina. Tot i que fa setmanes que vaig tenir unes curtes vacances, a l’agost he tengut un poc aturat el bloc. Ara és moment de tornar a la rutina i de tornar a encendre un poc més els fogons de Bon Tiberi.
Fa temps vaig veure una recepta de Magdalenes de Nesquick a Velocidad Cuchara i vaig pensar que les hauria de fer. Fa pocs mesos a Cocinando con Neus vaig tornar a veure aquestes magdalenes aquesta vegada de Cola - Cao i vaig decidir que ja no podia esperar més a fer-les. A casa, tot i que jo soc de llet i cereals, el Cola – Cao és un producte de primera necessitat. Hem arribat a anar al supermercat corrent o a la tenda 24 hores (encara que ens estafin amb el preu) per tal d’aconseguir un pot de Cola Cao.
Per fer les magdalenes he seguit la recepta de la Neus i els consells de la Su de Webos Fritos. Realment, fer unes magdalenes bones no té cap secret, però que et surtin altes ja és una altra història. Seguint els consells de la Su l’èxit està assegurat.
El resultat d’aquestes magdalenes?? A casa m’han dit que són les millors magdalenes que he fet mai. Suposo que aviat es convertiran en un clàssic de casa nostra.
Anem a la recepta!!



Ingredients (surten unes 10 magdalenes, encara que això depèn del motlle que utilitzem)
100 grs de farina
100 grs de Cola Cao
2 ous
65 grs de sucre
40 grs de mantega
40 grs d’oli
50 grs de llet
½ sobre de llevat (tipus Royal)

Preparació amb TMX:
  1. Mesclam els ous i el sucre 3 minuts, 37ºC, velocitat 5.
  2. Tornam a programar 3 minuts més, velocitat 5, aquesta vegada sense temperatura.
  3. Afegim l’oli, la llet i la mantega. Mesclam durant 15 segons a velocitat 5.
  4. A continuació afegim la farina, el llevat i el Cola Cao. Programam 8 segons a velocitat 6.
  5. Distribuïm la mescla dins motlles per a magdalenes omplint-los fins que quedi un dit perquè quedin totalment plens. Jo vaig utilitzar uns motlles de silicona que vaig posar a dins uns recipients d’alumini per evitar que les magdalenes es deformassin. També podríem utilitzar motlles de paper i posar-los dins motlles de silicona.
  6. Deixam reposar els motlles amb la massa dins la gelera durant 30 minuts com a mínim.
  7. Passat aquest temps encalentim el forn a 250ºC.
  8. A damunt la superfície de cada magdalena posam una culleradeta de sucre.
  9. Baixam la temperatura del forn a 220ºC i hi posam les magdalenes durant uns 12-14 minuts amb calor a dalt i a baix. Si no en tenim podem utilitzar l’opció ventilador o turbo del forn. El contrast tan alt entre la temperatura de les magdalenes que surten de la gelera i el calor del forn farà que ens surtin altes.

Preparació convencional:
  1. Amb unes varetes el.lèctriques mesclam durant uns 5 minuts el sucre i els ous.
  2. A continuació afegim l’oli, la llet i la mantega i tornam a mesclar amb les varetes un minut aproximadament.
  3. Afegim lentament la farina, el llevat i el Cola Cao i novament mesclam amb les varetes fins que quedi una massa perfectament integrada.
  4. Seguim les passes 5 a 9 de l’apartat anterior.

26 comentaris:

  1. Qué bones!! Fa temps que tinc ganes de tastar-les.
    Jo com tu de petita estava desitjant que comences el cole i aprendre coses noves. Avui li he explicat al Francesc que té 9 anys i li ha costat molt d'entendre. Em deia que estava boja!
    Feliç tornada a la normalitat, maca.
    Esther

    ResponElimina
  2. Si que te han quedado alta.
    Se ven estupendas.
    Yo creo que a todos nos queda algo de tiempo escolarizados.... para mi el año comienza ahora.

    Besos

    ResponElimina
  3. irresistibles nada mas verlas
    buena semana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. jajaj just avui recordava el què m'agradava folrar els llibres nous quan era petita!
    T'han quedat maquíssimes! jo també les vaig fer i estan boníssimes.
    petons!

    ResponElimina
  5. Hola Paula! Ja tenia ganes de veure les teves noves creacions ;)
    A mi també m'agrada el setembre, tornar a la rutina amb les energies renovades!
    Les magdalenes tenen una pinta brutal! pareixen molt esponjoses.

    Petons!

    ResponElimina
  6. Viiiiiiiiiisca!! Ha tornat la Paula!!!!!
    Demà mateix faré les magdalenes perquè t'han quedat amb una muntanyeta perfecta!! :D Però creus que amb Nesquik sosrtiran bé? :P És el que pren l'homenet de la casa... jaajajaja
    Petonets carinyet!
    Sandra

    ResponElimina
  7. I jo que sempre em prenc el cola ao de bon matí i veig això a les 6:30!! Vull un vas de llet i unes quantes oer sucar-me-les! Jejejeje que bomes que han de ser :)

    Un petó

    ResponElimina
  8. NO m'agrada gaire la xocolata, però el tipus colacao, nesquik síi!! així que m'apunto la recepta! petons

    ResponElimina
  9. T'han quedat molt esponjoses i irresistebles. El Cola-cao és inevitable en les nostres vides!. Això que comentes sobre l´alçada és veritat: tot un misteri.

    ResponElimina
  10. Mare meva, això és estar enganxat al Cola-Cao!! Llàstima que no es pugui congelar per tenir-ne sempre, clar que sempre pots congelar aquestes súper magdalenes però no crec que es pogués resistir a tenir-les guardades!:)
    Molts petonets guapíssima!

    ResponElimina
  11. Paula...vuelve!!!!! me tens abandonat....tanto hacer magdalenas y limonadas y al gato que le den...ains!!!!!
    beso

    ResponElimina
  12. visca el setembre!!!! i es que les nenes maques son d'aquest mes, no? jajajajajajajaja. No sóc cafetera, però sí adicta al colacao! ;) ´t'han quedat molt i molt xules! crec que el teu nebodet en voldrà una!!!!!!! ;))))) petonets guapa meva

    ResponElimina
  13. Tienen muy buen color! Me gusta mucho el sabor del cola cao, cuando no vivía en España me llevaba una cajita y me llevaba a mi país jaja

    Besos

    ResponElimina
  14. Quina delicia i jo sensa tastar.les,no les coneixia peró apartir de ara quedan apuntades al meu recetari.
    Les fotos son una delicia.
    Un petonet molt gros.

    ResponElimina
  15. Qué riquísimas te han quedado y qué miga tan esponjosa. Me apunto el truquillo del colacao.

    un besito, guapa

    ResponElimina
  16. He de confessar que a mi el mes de setembre més aviat em provoca nostàlgia. Aquestes delicioses magdalenes serviran per endolcir-lo una miqueta!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  17. T'han quedat perfectes, no m'estranya que siguin les millors magdalenes de xocolata que has fet mai. I el cola-cao és un clàssic que no falta mai a les cases, oi? Ideals per recuperar el ritme del setmebre ;)

    ResponElimina
  18. Paula què boniques i quina pinta tenen! A casa també som de cola cao, jo segueixo prenent un got de llet amb cola cao abans d'anar a dormir, jeje!
    Jo no havia llegit el truc de la Su perquè quedin altes les magdalenes, però ja me l'he apuntat bé ara!

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  19. El setmebre a mi no m' agrada gaire... Després de fer un mes de vacances costa una mica tornar a la rutina... Però aquestes madalenes sí que m' agraden.

    ResponElimina
  20. Amb aquesta propaganda que en fas, les haurè de provar, tot i que a mi, ni cola cao ni el nequik m´agraden! Ara, el nen fliparà
    PEtons

    ResponElimina
  21. Que valenta amb la calor que fa i obres el forn, jo aviat, que ja trobo a faltar unes bones magdalenes o un coc a l'hora d'esmorzar.

    Grácies per confiar amb les meves receptes.

    Petons

    ResponElimina
  22. Receta muy original la haré ,me encantó,abrazos grandes.

    ResponElimina
  23. Espectaculars!! Tenen una pinta espectacular!!! Han de ser delicioses. Guardada queda la recepta, a l'Annie li encantaran i no només a ella.....

    ResponElimina