Whole Kitchen en la seva proposta dolça per al mes de setembre ens convida a preparar un clàssic britànic: un crumble.
Un crumble és un pastís fet al forn amb fruites i una massa de farina, mantega i sucre. Se sol menjar calent acompanyat de gelat o natilles. Segons la wikipèdia el seu origen es troba al racionament d’aliments que hi va haver al Regne Unit durant la Segona Guerra Mundial.
Com que fa relativament poc que havia fet i publicat al bloc un crumble de melicotó aquesta vegada vaig decidir fer-lo un poc diferent i vaig utilitzar sucre morè, nous i xocolata.
Aquest pastís és una petita bomba, però un dia a l’any crec que ens podem permetre aquest petit luxe, no??
Ingredients:
60 grs de mantega
80 grs de farina
80 grs de sucre moré
50 grs de civada
Nous
Perles de xocolata
Preparació :
- Amb la mà mesclam la mantega, la farina, el sucre i la civada. Ens ha de quedar una massa amb una textura arenosa.
- Afegim els bocins de nous i les perles de xocolata.
- Distribuïm la massa dins els recipients. Jo vaig utilitzar uns motlles individuals de silicona.
- Ho enfornam a 180ºC. El temps del forn depèn de la mida del motlle; en el meu cas vaig necessitar uns 15 minuts.
- El crumble s’ha de menjar calent. Per servir-ho ho vaig acompanyar de xocolata i uns fruits vermells.
que bueno y bonito se ve y una vez al año no hace daño
ResponEliminapeto
Quin crumble més original, no n'havia vist sense fruuta i la forma que té, sortint-se del normal, m'encanta!
ResponEliminaPetons
Que bonito se ve tu crumble, una presentación muy refinada y detallada.
ResponEliminaBesitoss!
Ole, ole!! La nostra Paula ha fet el crumble més xulo i original de tots!! M'encanta... però després del que he menjat aquest cap de setmana dóna'm uns dies per degustar-lo... jejeje
ResponEliminaPetonets bonica
Sandra
Quin crumble més original Paula!! Sigui o no sigui bomba, això s'ha de tastar!!
ResponEliminaMolts petonets bonica!
Ohh! com m´agrada!!! es molt diferent i original!!! Apuntada per fer-la diferent. Petons i bona setmana!
ResponEliminaMira aquest mes ho vaig veure a la revista de la Thermomix i ho tinc pendent per fer... i ara al veure aixo tan bon, no trigaré gairé a tastar-ho.
ResponEliminaPetons
Diferente y buenísimo. Saludos.
ResponEliminaDeliciós!!! Jo també l'he fet i de ben segur el repetiré molts cops. M'ha sorprès molt gratament. Em guardo la teva combinació, ha de ser molt bona també!!!
ResponEliminaPetonets guapa
A mi no em fa res menjar-me una bomba com aquesta!!! quan dius que me la portes? bueno, si ho prefereixes venim tots a veure't! jajajaja, t'aviso que el teu gendre se'l menjarà encantat!!!! (és un gulis!) petonets guapa meva
ResponEliminaUn gran encert fer-ho en motlles individuals. Queda molt maco i segur que està boníssim!
ResponEliminaAquesta petita bomba la tastaria ara mateix!!
ResponEliminaPetonets guapa!
mmm quina pinta té aquest crumble! T'ha quedat molt maco i molt original, m'agrada!
ResponEliminaPetons!
Noia, què maco t'ha quedat amb forma i tot. Sembla un pastisset.
ResponEliminaDona un dia a l'any i més!
Molts petonets.
Que original!!! T'ha quedat de luxe!!!
ResponEliminaI si es una bomba... visca la guerra!!! jijijijiij
Un petonet
Sònia
Amb gelat, vainilla o amb un bon te...deliciós.Aquest m`encanta perquè porta xocolata!
ResponEliminaTé una pinta magnífica!! mai he provat un crumble però aquest es veu molt façilet!! m'apunto la recepta ! petons
ResponEliminaCada cop que veig un blog en català...m'hi tiro de cap!!!!
ResponEliminaBona recepta i maco, molt maco el blog.
Petonets
Té una pinta tremenda! I l'acompanyament de xocolata i fruits vermells t'ha quedat molt curós.
ResponEliminaPetons!
Anna
Pues un pastelito crumble de estos me alegraría a mi el día sin duda! La idea, genial como siempre Paula!
ResponEliminaUn besito!