Whole Kitchen en la seva proposta dolça per al mes d'octubre ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa: brioixos.
Tot i que ja havia fet massa de brioix per fer algun tipus de coca, com la coca de Sant Joan, la vegada que havia intentat fer brioixos en format individual varen sortir un fracàs absolut, perquè la massa no va pujar així com tocava i el resultat no va ser molt satisfactori. Des d’aquell moment em va quedar pendent tornar a fer-ne, però mai trobava el moment oportú.
Fa uns dies vaig dir que m’agradaria tenir el Llibre “Pan. Hecho en casa y con el sabor de siempre” del Xavier Barriga. Dos dies després de dir-ho el vaig trobar a damunt la taula del menjador. Com podeu veure no em puc queixar del molt que me mimen a casa! Mentre mirava el llibre tota feliç i anava marcant les receptes que volia provar de fer (gairebé totes!) en vaig veure una de brioixos. No importa dir que aquesta és la primera de les moltes receptes de pa que aniré preparant d’aquest llibre. Aquesta vegada dir que els brioixos eren bons és quedar-se curts, eren boníssims!!
Ingredients (per a 6 brioixos)
250 grs de farina de força
5 grs de sal
55 grs de sucre
50 grs de mantega
2 ous
75 ml d’aigua
12.5 grs de llevat fresc
½ Cullerada de canyella
Preparació:
- Amassam tots els ingredients, excepte la mantega i el llevat fins que la massa comenci a tenir certa consistència.
- Afegim la mantega i continuam amassant.
- Finalment, afegim el llevat i amassam fins que quedi una massa fina i elàstica.
- Deixam reposar la massa tapada amb un plàstic dins un recipient durant una hora aproximadament.
- Passat aquest temps distribuïm la massa en porcions (unes 6 aproximadament) i les deixam a la gelera tapades amb un plàstic durant uns 30 minuts.
- Donam forma als brioixos i el pinzellam amb ou batut. Els deixam reposar novament fins que dupliquin el seu volum.
- Afegim un poc de sucre banyat amb aigua per damunt dels brioixos.
- Encalentim el forn a 250ºC i quan estigui calent ficam els brioixos i baixam la temperatura a 220ºC. Els deixam uns 10 minuts aproximadament fins que agafin color daurat.