Tot i que ja som a dia 15 d’octubre sembla que enguany costa que arribi el fred. Això no obstant, els mercats ja comencen a estar plens de productes propis de la tardor. Un dels productes “estrella”, per dir-ho d’alguna manera, d’aquesta època de l’any són els moniatos, juntament amb les magranes i castanyes.
Precisament, preparar una recepta amb moniatos ha estat la proposta de la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta.
Preparar una recepta amb moniatos ha estat un repte, perquè, tot i que m’agraden, mai havia preparat cap plat amb ells, i, és més, mai n’havia comprat. Gràcies a aquest repte he descobert diferents tipus de moniatos (els blancs i els vermells) i les diferències que hi ha entre ells.
La meva proposta per a la recepta dels 15 és preparar una crema amb una combinació d’ingredients típics de la tardor: la carbassa i els moniatos.
Ingredients:
Una carbassa (750 grs – 1kg)
Porros
Tres moniatos (jo en vaig posar de blancs i vermells mesclats)
1 litre de brou de pollastre
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Iogurt i pipes de carbassa per decorar
Preparació:
Convencional:
- Feim bocins els porros i els sofregim uns minuts.
- Afegim la resta d’ingredients i ho deixam al foc durant uns 30 minuts aproximadament.
- Trituram amb el turmix fins que quedi una crema sense grums i ben fina.
Amb la TMX:
- Trituram els porros uns segons a velocitat 5.
- Afegim la resta d’ingredients i programam 25 minuts, 100ºC a velocitat 2.
- Deixam refredar uns minuts i ho trituram tot fins que quedi una crema fina.
Deliciosa aportación, debe quedar una crema suave y riquiiisima.
ResponEliminaBesos y buen sábado.
He de tastar la crema de moniato! Quin dibuix tan xulo t'ha quedat amb el iogurt.
ResponEliminaPaula investigadora,;) Per cert, quants tovallons tens? Quina varietat.:))
Molts petonets i bon cap de setmana. Cuidan's a la Lupita.
Ha de ser deliciosa!! jo també volia fer una crema però al final m'he decantat pels nyoquis! la proxima serà provar la crema!! petons
ResponEliminaJo també he descobert que hi ha dos tipus de moniatos!! i vaig aprofitar per cuinar-los tots dos (em quedo amb els taronjes!).
ResponEliminaLa crema segur que ha quedat molt bona amb aquesta combinació de gustos i la presentació és preciosa. Què xulos els tovallons de paper! :)
Molts petonets!
Ole la meva nena!! La lupita ja ens va dir anit que havies publicat i em va fer molt contenta! Aquesta cremeta ha d'estar boníssima, serà un dels sopars a la bordeta per la setmana que ve!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar carinyet!!
Molts petonets
Sandra
Una bona crema per un dia de tardor! vaig estar dubtant entre la coca i la crema... queda pendent!
ResponEliminaLa calabaza y el boniato combinan maravillosamente. Una receta muy rica.
ResponEliminaBuen día
El mix encara no l´he fet, he fet de carbassa i de moniato ara anirem per aquesta boníssima crema! Petons i bon cds.
ResponEliminaVeig que les dues em fet crema, però la meva és de monito sola :P Saps a que em recorda la teva?? Que quan vaig fer la meva, me mare tota la estona em deia:
ResponElimina- la crema de carbassa
- que no mamaaaa, que es de moniato!!
- aiii, es que pel color em sembla carbassa
jajajja i m'ho va dir com 3 o 4 vegades...!!! Però amb lo de cremes i sopes que sóc jo, també l'haig de provar així, i en part llavors la dona tindrà raó :PP
Petons!!
Pues deu ser ben bona! encara no he comprat cap de les dues coses enguany. es que amb la calor que fa...Però veig que m'hauré de decidir!
ResponEliminaBoníssima. M'encanten aquestes cremetes... Encara no fa massa fred, però jo igualment en menjo tot l'any ;)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapíssima.
Petonets!
Dos en un...molt ben pensada! M´agrada el toc de iougurt que li has donat.
ResponEliminaQuina foto més atractiva! Fa mengera, realment.
ResponEliminaEncara en queda??? al teu gendre li encanta!!!!!!! segur que repetiria i tot!!!! m'encanten els teus tovallons! segurq ue t'has gastat una fortuna!!! ;P petonets guapa meva
ResponEliminabona recepta casan muy bien estos dos ingredientes
ResponEliminapeto
M'encanta la crema de carbassa i la crema de moniato, així que aquesta recepta m'agradaria molt. La presentació amb el iogurt queda molt elegant.
ResponEliminaUna crema estupenda con esta combinación de calabaza y boniato, apropiada para este tiempo que se nos avecina, una crema así viene muy bien para la cena
ResponEliminaSaludos
Me gusta mucho la crema de calabaza y esta tuya tiene una pinta deliciosa.
ResponEliminaLa próxima vez que la haga probaré tu receta.
Besos, guapa
Un bon plat de tardor i una combinació de colors fantàstica!!!
ResponEliminaCarbassa i moniato!!! Deliciós!!! Ja sé quina cremeta menjarem aquest setmana.... La decoració, de restaurant de lujo" jejeje.....
ResponEliminaPetonets guapa
Una crema boníssima!! segur que la farem a casa, que sóm molt "cremeros".
ResponEliminapetonets
Si la de carbassa ja és tan bona, imagina't si li poses moniato...
ResponEliminaQuina bona combinació
ResponEliminaBona cuina
Sempre faig crema de carabassa, mai hi he posat moniato, és uns bona idea i ha de quedar boníssim. Petons!
ResponEliminaUna crema molt gustosa i les pipes li donen un toc cruixent i sabros.
ResponEliminaPetonets
Mmmm sembla la crema perfecta per ara que comença a fer fred, i arribes a casa i te la beus calentona al sofà després d'un dia molt llarg... jaja
ResponEliminaUn petonet!! :D
Un complement ideal a la crema de carbassa. Feta amb moniato ha d'estar deliciosa i amb aquesta presentació vé tan de gust...Petonets.
ResponEliminaBon dia! Us he descobert fa poc i trobo molt interessants els vostres articles. Amb el vostre permís, us afegeixo a la part de "la meva llista de blogs" del meu blog http://tapatdetapes.blogspot.com. A reveure!
ResponEliminaEstá espectacular Paula! Hoy mismo he hecho también una cremita parecida, con calabaza pero sin boniato...he tomado tu idea de las pipas para servirla! Cuando vea las fotos, si me gustan, lo publicaré en el blog!
ResponEliminaUn beso!