Aquesta vegada he fet de les meves per preparar la recepta. Si hagués de triar una combinació de carn i peix típica em quedaria sense cap tipus de dubte amb els calamars farcits de carn. No en sol menjar molt sovint però m’encanten!! De fet, si alguna vegada anam a algun restaurant de menjar mallorquí i n’hi ha a la carta sempre els demano.
La veritat és que el més fàcil hauria estat intentar preparar uns calamars. Però quan vaig llegir la proposta el meu cap va començar a donar voltes a una recepta italiana que feia molt de temps que havia vist i que mai havia tastat: vitello tonnato. És a dir, carn de vedella amb salsa de tonyina. Vaig cercar moltes receptes, però cap m’acabava de convèncer. Al final he canviat tant totes les receptes que tenia que no queda res de la proposta original. Per canviar coses, fins i tot he canviat el tipus de carn: he utilitzat pollastre. Pel que fa a la salsa hi havia receptes amb maionesa però tampoc no m’acabaven de fer el pes, així que vaig anar fent una salsa al meu estil.
Quan ho estava preparant anava pensant que estava “assassinant” una recepta i que no podria sortir gaire cosa d’un invent com el que estava fent.
Això no obstant, quan la cuina va començar a agafar oloreta a menjar vaig pensar que potser podria sortir un plat bo i no em vaig equivocar: va sortir boníssim!!
La carn de pollastre va sortir ben humida i la salsa de tonyina li donava un gustet molt peculiar que em va encantar.
Crec que ara ja serà difícil que provi de fer la recepta “original”. Ara bé, la pròxima vegada que vagi a un restaurant italià, si en tenen, demanaré un vitello tonnato que no es digui que no l’he provat mai!!
Ingredients:
Piteres de pollastre
Una ceba
Vi blanc
Anxoves (una llauna petita de 6 aproximadament)
Llaunes de tonyina (jo en vaig utilitzar dues però això depen de la quantitat de salsa que volguem fer)
Tàperes
Pebre bo
Sal
Oli
Preparació:
- A una paella posam un raig d’oli, la ceba tallada a bocins, les piteres de pollastre, el pebre, un poc de sal i les anxoves. Afegim el vi blanc fins que les piteres quedin cobertes i les anam fent a foc mitjà.
- Si quan estiguin fetes les piteres veim que el suc de la cocció encara està molt líquid, retiram les piteres i deixam la paella amb els ingredients un parell de minuts més fins que s’hagi reduït un poc.
- Amb el turmix trituram el líquid de la cocció amb les llaunes de tonyina i un parell de tàperes. Si veim que la salsa queda massa densa li afegim un poc de nata o llet (jo hi vaig afegir un poc de llet fins que va quedar amb la textura que volia)
- Distribuïm la salsa per damunt la carn i la deixam a la gelera un parell d’hores. El plat millora si es deixa reposar d’un dia per l’altre.
Nota: quan posem sal a la carn n’hem de posar molt poca perquè les anxoves són molt salades. Val més posar poca sal i afegir-ne un poc al final que posar-ne massa i que el plat ens quedi salat.