Aquest mes a Film & Food ens han proposat un repte relacionat amb la pel·lícula “Pesadilla antes de Navidad” per celebrar gastronòmicament Halloween. Es tractava d’elegir entre ensurt o tracte (trick or treat?) Com que la veritat és que a mi tot això de Halloween em ve de nou i no ho he celebrat mai, vaig tenir ben clar que no em volia “arriscar” i vaig decidir fer un tracte i preparar un pastís.
Un dels experiments que m’agrada fer darrerament és fer coques o pastissos amb ingredients que no són els habituals en els plats dolços tals com pastanagó o carbassó. No havia fet mai un pastís de carbassa però feia molt de temps que el tenia pendent de fer. Així que aquesta vegada he trobat l’oportunitat perfecta per preparar el pastís de carbassa que sempre tenia a la carpeta de pendents. Per fer-lo he agafat com a base la recepta del Spicy Pumpkin Bundt Cake de la Martha Stewart. El resultat ha estat molt bo, però m’he vist amb feines per convertir les mesures americanes de cups, teaspoon i tablespoon entre altres a les que nosaltres utilitzam!
L’opció del tracte al repte de Film & Food suposava que havíem d’oferir el dolç que preparassim a un altre bloc. En aquest cas a mi m’ha tocat oferir-lo a Blau Kitchen. Espero que t’agradi aquest pastis de carbassa!!
Ingredients:
500 grs de farina
4 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
1 Cullerada de gingebre en pols
2 Culleradetes de canyella en pols
1 Culleradeta de nou moscada
250 grs de mantega sense sal
4 ous
250 grs de sucre morè
250 grs de buttermilk
300 grs de puré de carbassa
Preparació:
- Primer de tot hem de fer la carbassa al forn o al vapor i quan estigui feta l’hem de triturar fins que quedi un puré ben fi i sense cap tipus de grum.
- Mesclam la farina, el llevat, el bicarbonat, la sal i les espècies i reservam.
- Mesclam la mantega i el sucre fins que ens quedi una massa blanquinosa. (Jo ho vaig fer amb la TMX programant 5 minuts a velocitat 3)
- Afegim els ous un a un a la mescla de mantega i sucre i anam afegint molt lentament la farina amb les espècies, la sal, el bicarbonat i el llevat.
- Afegim el buttermilk i el puré de carbassa i mesclam fins que quedi tot perfectament integrat.
- Untam un motlle amb mantega i distribuïm la massa a dins.
- Enfornam al forn a 175ºC durant uns 50 minuts aproximadament o fins que al clavar un escuradents al pastís aquest surti net.
Moltes gràcies!
ResponEliminaM'agrada molt el teu pastís de carabassa especiat, segur que un día u altre ho faré a casa meva i m'enrecordaré de tu i d'aquest día de reto Halloween.
Entenc perfectamente el que dius de les mides jaja es un embolic!!!
Nosaltres tampoc ho hem celebrat mai a casa pero avui será la primera vegada amb el teu pastís.
Gràcies i petonets
A mi també m'agrada molt, aquest pastís - plumcake... jo n'havia fet, de carbassa. Però no hi posava espècies... i les fotos són... de pel·lícula!!! Petons
ResponEliminaTinc mitja carbassa a la nevera i aquest pastís em sembla ben cridaner, sobretot el trobo ben esponjós i humit. La foto es sensacional!
ResponEliminaAnava a dir que si a la Marina no li agradava ja podies enviar cap aquí a la Lupita... però veig que li ha encantat!! I no és per menys, quina bona pinta nena!! Ets la millor!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Donc jo també m´enporto un trosset pel meu té de l´esmorzar fa molt bona pinta!!! Pont pont i petonets
ResponEliminaQue bon aquest pastís guapa!!! m'encanta aquesta textura espesa y aquest color tant de tardor!! t'ha quedat genial!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar de nou!
Un petonet
Ai Paula, diga-li a la Lupita que se li ha girat moooooooolta feina!
ResponEliminaMira que no sóc gaire de carbassa però així en postres tinc ganes de tastar-la. T'ha quedat bestialllllllllll!
Molts petonets.
Pobreta Lupita, haurà de venir ben carregada!! jajajajaja, com m'agrada aquest pastisset! ets la millor. Molts petonets guapa i bon cap de setmana, estic convençuda que serà fantàstic, oi? jajajajajajajaja
ResponEliminaEnhorabuena, tiene una pinta espectacular! qué rico.
ResponEliminaSaludos
A mi m'encanta estaría molt contenta amb un trosset d'aquest pastís!!!
ResponEliminaTé un color preciós!
ResponEliminaTñe una pinta deliciosa Paula. Es veu molt humit i tendre! A mi els cakes de carbassa m'agraden molt. Una ofrena genial!!
ResponEliminaMolts petonets bonica!
Yo también me fui con calabaza, Paula! Estos bizcochos especiados son mi delirio...así que seguro que cualquier día de estos me preparo uno tan rico!
ResponEliminaBesitos!
Uhmm!! Ha de ser boníssim!! M'emporto la recepta....
ResponEliminaPetonets i bona Castanyada!!
Paula, qué gracia hemos hecho el mismo bizcocho en dos recetas totalmente diferentes.
ResponEliminaTe ha quedado genial. Y sé que estaba delicioso porque yo ya lo he probado, ajjaja.
Besos, guapa
Amb aquests ingredients, ben bó de gust i l´olor indescriptible. Gaudeix-lo. Petons,
ResponEliminaSeguro que está buenísimo...me gustan muchísimo todo lo que lleve calabaza!
ResponEliminaUn beso.
Yo estoy flipando con la de recetas de calabaza que estoy descubriendo, espectacular tu pastel.
ResponEliminaBicos!
Totalment d´acord amb tu, això de ses mides americanes en tasses i culleres és força complicat, però ho has fet beníssim perquè el bescuit té un aspecte deliciós...un petonet
ResponEliminaM´encanta! He fet pastissos de carbassó i de pastanaga, i tots boníssims, aquest no pot ser menys!
ResponEliminaPetons
M'encanta la carbassa! Amb les especies deu quedar molt aromatic. Ara mateix en menjaria un trosset per esmorzar ;)
ResponEliminaUn pastís deliciós, m'encanta la textura i el color.
ResponEliminaSalutacions
Apali, que bo.
ResponEliminaPtnts,
Nani
No he menjat mai pastís de carbassa, però tenim ganes de fer-ne aquesta temporada. Tindrem en compte la teva recepta
ResponEliminaBona cuina
Madre mía, qué pinta tiene... Yo he hecho alguna vez un bizcocho de calabaza, pero éste me ha encantado. Me lo llevo puesto.
ResponEliminaUn besoteeeeeeeeeeeee
Paula,quina delicia més bona m'encanta la carbassa i te una pinta molt bona,prenc nota preciosa.
ResponEliminaUn petonet ben gran.
Tiene una pinta estupenda, seguro que estaba buenísimo.
ResponEliminaun petó, Ana
http://lunadebarquillo.blogspot.com/
Fa anys vaig fer un pastís de moniato que no em va quedar massa bé, massa atapeït, però aquest que ens presentes m'ha fet venir ganes de tornar a experimentar amb les verdures... T'ha quedat genial, es veu molt flonjo y segur que estava deliciós!
ResponEliminaPetonets!
Anna